Stěhování matky s mláďaty?
-
- Nový uživatel
Stěhování matky s mláďaty?
Hoj,
potřebovala bych poradit. Začátkem června se musím na týden přestěhovat. Jenže jsem zjistila, že naše čeká mladé a porodí týden před stěhováním. Mohla bych si ji vzít sebou, ale do menší klece (po králíkovi, kterou bych si pujčila). Moje je příliš veliká a nedá se jen tak přestěhovat. O samečka by se postarali sousedi, ale malé jim na hlídání nechat nemůžu, vyžadují neustálou kontrolu. Myslím si, že se narodí 2 velké nebo trojčátka. Navíc je to druhý vrh za sebou (po porodu jsem je nestihla oddělit a ten náš samec ji opět oplodnil, před tím měla trojčátka.) Takže chápete, že mám strach. Je mladá a silná, ale stát se může cokoliv.
Moje otázka zní: Můžu maminku i s mláďaty na ten týden přestěhovat do menší klece?Nebude to pro ně příliš stresové?
Díky moc za odpovědi
potřebovala bych poradit. Začátkem června se musím na týden přestěhovat. Jenže jsem zjistila, že naše čeká mladé a porodí týden před stěhováním. Mohla bych si ji vzít sebou, ale do menší klece (po králíkovi, kterou bych si pujčila). Moje je příliš veliká a nedá se jen tak přestěhovat. O samečka by se postarali sousedi, ale malé jim na hlídání nechat nemůžu, vyžadují neustálou kontrolu. Myslím si, že se narodí 2 velké nebo trojčátka. Navíc je to druhý vrh za sebou (po porodu jsem je nestihla oddělit a ten náš samec ji opět oplodnil, před tím měla trojčátka.) Takže chápete, že mám strach. Je mladá a silná, ale stát se může cokoliv.
Moje otázka zní: Můžu maminku i s mláďaty na ten týden přestěhovat do menší klece?Nebude to pro ně příliš stresové?
Díky moc za odpovědi
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Já osobně bych je nestěhovala....stejně první týden zjistiíš, jestli maminka mimina zvládá a pak se podle toho zařídíš. Ja pro stěhovaní rozhodně nejsem. Stěhováním můžeš maminu vystresovat tak, že bud ztratí mladé a nebo je může i zakousnout. Já nestěhuju ani samice z jiné klece do druhé.
-
- Nový uživatel
Z toho mám právě strach. Minulý vrh jsem s nimi byla každý den a přesto, když jsem přišla ze školy domů, bylo jedno mrtvé. Stalo se to na dvou týdnech a neznám příčinu úmrtí. Zřejmě nešikovně spadlo, nevím. Hold budu muset každý den dojíždět x kilometrů. Problém je, že mám zkouškové, takže se musím hodně učit. Tak snad se najde nějaké schůdné řešení.
Děkuju moc za odpověď a přeju hezký den. Držte mi palečky, ať je všechno v pořádku:)
Děkuju moc za odpověď a přeju hezký den. Držte mi palečky, ať je všechno v pořádku:)
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
i když s nima budeš každý den, tak to nezaručí, že ti jedno umře :-( rozhodně ji nestěhuj a poud máš možnost, tak spíš předem než porodí ji dej do klece , kde jdou sundat poličky..tím budeš mít jistotu, že si mimino neublíží.
-
- Nový uživatel
Mno už jsem provedla všechny možné opatření...ušila jsem i supervelkou houpačku na jejich zachytávání, protože odstranění poliček nepomůže...mohou lézt po pletivu. Posledním dvěma přeživším mláďátkům se moc líbila, dokonce v ní občas spinkali i s mamčou. Ještě jednou děkuju moc za radu...
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
Naše mimina jsem přistihla, jak visí na pletivu už druhý den po narození. Zabráníš tomu tak, že vezmeš prkýnko nebo karton o výšce cca 8 cm, délka je stejná, jako pletivo v kleci a zevnitř ho připevníš k pletivu. Mimino vyšplhá 2-3 cm, potom narazí tlapkama na prkýnko, kde se ale nemá za co chytit a lezení končí ve 3 cm nad zemí :D
Pokud je musíš nevyhnutelně stěhovat, tak je stěhuj už teď, co nejdéle před porodem, ať se mamča zabydlí v novém.
Pokud je musíš nevyhnutelně stěhovat, tak je stěhuj už teď, co nejdéle před porodem, ať se mamča zabydlí v novém.
-
- Nový uživatel
:)) Já mám dole takovou vaničku dřevěnou, která je asi 15cm vysoká, ale zabere jen na chvíli:) Jinak je stěhovat nebudu, budu každý den jezdit a zaškolím sousedky na občasné kontroly. Jedná se jen o týden a rodiče mi benzín zaplatí. Stejně budu jezdit na zkoušky.
Vrátit se na “Březost a odchov mladých”