zkamarádění, koupání
-
- Nový uživatel
zkamarádění, koupání
Chtěla jsem se zeptat, nově jsme si pořídili činčilí samičku 4 měsíce k našemu činčilakovi, kterému je 1,5 roku.
Zatím je máme odděleně, později až bude starší bychom chtěli činčilátka, takže bychom je nechali spolu.
Ale ten náš na ní, když se k ní přiblíží, když jsou volně tak na ní prská, a chce ji kousat, Chtěla jsem se zeptat zda máte někdo s tímto zkušenosti a co by jste mi poradili, a zda to chce jen čas a zlepší se to??? než si zvykne.
A ještě jsem se chtěla zeptat na jednu věc, když jsme si činčiláka pořizovali tak se nám nechtěl sám koupat, a od té doby ho musíme koupat mi, mysleli jsme si že když pořídíme činčilku a ta se ráda sama koupe, že to od ní obkouká ale zatím vůbec nic.
Tak jestli nějaká rada??.
Moc díky za každou radu.
Zatím je máme odděleně, později až bude starší bychom chtěli činčilátka, takže bychom je nechali spolu.
Ale ten náš na ní, když se k ní přiblíží, když jsou volně tak na ní prská, a chce ji kousat, Chtěla jsem se zeptat zda máte někdo s tímto zkušenosti a co by jste mi poradili, a zda to chce jen čas a zlepší se to??? než si zvykne.
A ještě jsem se chtěla zeptat na jednu věc, když jsme si činčiláka pořizovali tak se nám nechtěl sám koupat, a od té doby ho musíme koupat mi, mysleli jsme si že když pořídíme činčilku a ta se ráda sama koupe, že to od ní obkouká ale zatím vůbec nic.
Tak jestli nějaká rada??.
Moc díky za každou radu.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
Re: zkamarádění, koupání
samičku můžete začít seznamovat až ji bude více jak 8 měsíců a váha 550g dřív ne.Možná až sameček uvidí samičku začne se koupat ale jsou i jedinci kteří se nekoupou.
-
- Nový uživatel
To samozřejmě vím ale myslím když je necham volne behat po bytu s tím že na ně koukám.Taky když se samička přiblíží k samečkovi tak prska a kouše ji.Mam obavy z toho az samicka bude starsi aby se k sobe měli aby mohli mit male.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Ani by spolu neměli běhat, je to docela rychlovka, kterou nemusíš ani uhlídat a pak riskuješ zdraví samičky...
O seznamování v další době neměj zatím péči... Je to zbytečné to řešit, samice, jakmile dospěje, změní hormony a k samci se bude chovat jinak... :wink:
O seznamování v další době neměj zatím péči... Je to zbytečné to řešit, samice, jakmile dospěje, změní hormony a k samci se bude chovat jinak... :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
jasně,počkej až bude starší!
Teď jí sameček vidí jako malé děcko co se vetřelo do jeho obydlí, až dospěje tak jí uvidí jako samici :-)
Pak to bude lepší a až budou žít spolu, tak okouká časem snad i to koupání.
Zatím je nech v oddělených klecích v jedné místnosti a uvidíš později.
Společně raději nepouštět.
Teď jí sameček vidí jako malé děcko co se vetřelo do jeho obydlí, až dospěje tak jí uvidí jako samici :-)
Pak to bude lepší a až budou žít spolu, tak okouká časem snad i to koupání.
Zatím je nech v oddělených klecích v jedné místnosti a uvidíš později.
Společně raději nepouštět.
-
- Nový uživatel
Dobře tedy moc děkuji a ješte jedna věc mam bilou cincilku a okolo genitalii je zazloutla srs vic nez když jsem ji privezla koupe se ale nevim proc ten spodek ne.Myslíte že ji mam ocas pomoct s tim spodkem nebo to je normalni děkuji
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Nee, je to naprosto normální, je počůraná zřejmě od toho, jak odháněla samce, nebo jak se cítila být v nebezpečí, časem se to okoupe. :)