Mazlavé bobky - prosííím mooc pradte mi
Mazlavé bobky - prosííím mooc pradte mi
lidičky, poraďte mi.. starám se o činčilku velmi dobře, dostává stále nové věci... zelené dostává ne moc...ale sám se vždy zakousne do nějaké kytky..tposlední dobou začal mít hodné tekuté bobky...rozmazávají se...zatím papá..ale moc neběhá..a spí..mám o něj strach, jelikož jsem přestala dávat zelené rosltiny, a jídla má míň..ale stále se to nezlepšilo... seno má čerstvé, vodu dostává..zkoušíme i heřmánek a fenykl..ale nic.......??????díky za rady jsem moc ráda[/b]
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Kladno
Ahojky, toto se někdy na jaře stává z důvodu změny teploty a vlhkosti prostředí, kde činčilka je. Není v pokoji kde jí máš nižší teplota než dřív? Na jaře se přestává topit a někdy ten skok činčilka špatně snáší...
Seno dávej činčilce pořádně dosušené, nejlíp v troubě, aby bylo hezky šustivé. Heřmánek a granulky bez pamlsků jsou v pořádku.
Seno dávej činčilce pořádně dosušené, nejlíp v troubě, aby bylo hezky šustivé. Heřmánek a granulky bez pamlsků jsou v pořádku.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
- Kontaktovat uživatele:
Re: prosííííííííííííííííííííííííííííííííím moooooooooc pradt
Vojtík napsal:lidičky, poraďte mi.. starám se o činčilku velmi dobře, dostává stále nové věci... zelené dostává ne moc...ale sám se vždy zakousne do nějaké kytky..tposlední dobou začal mít hodné tekuté bobky...rozmazávají se...zatím papá..ale moc neběhá..a spí..mám o něj strach, jelikož jsem přestala dávat zelené rosltiny, a jídla má míň..ale stále se to nezlepšilo... seno má čerstvé, vodu dostává..zkoušíme i heřmánek a fenykl..ale nic.......??????díky za rady jsem moc ráda[/b]
Vsetko z klietky vybrat a vycistit.Nasledujuce 4 dni krmit len senom a vodou. Potom pridat granule a nic ine ziadne zelene somariny a bylinky. Moze to byt castou zmenou stravy a tym ze jej davas kadeco mozne. :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Pilníkov
- Kontaktovat uživatele:
To by mohl být i průjem...Vojtík napsal:poslední dobou začal mít hodné tekuté bobky...rozmazávají se...
je to průjem..ale co jsem udělala špatně??Vojtík napsal:lidičky, poraďte mi.. starám se o činčilku velmi dobře, dostává stále nové věci... zelené dostává ne moc...ale sám se vždy zakousne do nějaké kytky..tposlední dobou začal mít hodné tekuté bobky...rozmazávají se...zatím papá..ale moc neběhá..a spí..mám o něj strach, jelikož jsem přestala dávat zelené rosltiny, a jídla má míň..ale stále se to nezlepšilo... seno má čerstvé, vodu dostává..zkoušíme i heřmánek a fenykl..ale nic.......??????díky za rady jsem moc ráda[/b]
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
- Kontaktovat uživatele:
Anonymous napsal:je to průjem..ale co jsem udělala špatně??Vojtík napsal:lidičky, poraďte mi.. starám se o činčilku velmi dobře, dostává stále nové věci... zelené dostává ne moc...ale sám se vždy zakousne do nějaké kytky..tposlední dobou začal mít hodné tekuté bobky...rozmazávají se...zatím papá..ale moc neběhá..a spí..mám o něj strach, jelikož jsem přestala dávat zelené rosltiny, a jídla má míň..ale stále se to nezlepšilo... seno má čerstvé, vodu dostává..zkoušíme i heřmánek a fenykl..ale nic.......??????díky za rady jsem moc ráda[/b]
Ak si precitas pozorne to co som ti tam napisala tak uvidis co si urobila zle.
četla jsem to azkusím to....Vojtík napsal:lidičky, poraďte mi.. starám se o činčilku velmi dobře, dostává stále nové věci... zelené dostává ne moc...ale sám se vždy zakousne do nějaké kytky..tposlední dobou začal mít hodné tekuté bobky...rozmazávají se...zatím papá..ale moc neběhá..a spí..mám o něj strach, jelikož jsem přestala dávat zelené rosltiny, a jídla má míň..ale stále se to nezlepšilo... seno má čerstvé, vodu dostává..zkoušíme i heřmánek a fenykl..ale nic.......??????díky za rady jsem moc ráda[/b]
Máme dvě činčilky a ta mladší (Bafík) měl také průjem. Může ho mít po hodně dobrotách, zkažené potravy, nebo u mláďat z přežrání. Moc nám na to pomohl vychladlý heřmánkový čaj, který jsme mu dali místo čisté vody do napájítka. Během dvou dnů už měl zase hezké bobíky. Nebo také pomáhá živý jogurt (bílý), který se musí stříkat stříkačkou do tlamičky. Moc se jim to nelíbí, ale pomáhá to.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Pilníkov
- Kontaktovat uživatele:
Me na to taky pomohl heřmánek :wink: ,ale v jiné forme...Když mi vypalovali bradavice na nohou,předepsal mi doktor usušený heřmánek,který se pak smíchá s vařící vodou,samozdřejme sem jí ho nedala s vařící vodou,jen sem jí asi 2 dny dávala ten usušený heřmánek do krmítka,moc ji chutnal.Do tejdne průjem zmizel,byl pryč :P ...Eva Darebná napsal:Máme dvě činčilky a ta mladší (Bafík) měl také průjem. Moc nám na to pomohl vychladlý heřmánkový čaj, který jsme mu dali místo čisté vody do napájítka.
-
- Zlatý uživatel
Zelene cincilky nesmeji dostavat vubec, myslim travu a kytky, nebo zeleninu.Pouze seno a kvalitni dobre ususene. Jde o prujem a to neni legrace, mela by se zjistit pricina. I ta apatie neni dobra, muze jit o otravu, pokud zkonzumovala kousek kytky, ci travy a nadmula se.Muze ale jit i o bakterialni ci parazitalni infekci a nejlepsi je nechat udelat rozbor bobku na koprologii v laborce nejake veterinarni kliniky. Trus se musi sbirat alespon 4dny a posledni den dat zvlast do mikrotenoveho pytliku a bobky po celou dobu uchovat v chladu, to je v lednici.Do te doby zkus dat pouze suseny hermanek, seno. vodu a muzes i kousek, ctvrtku zivocisneho uhli na prujem a muze dostat denne i tri susene boruvky, ty pomahaji na prujem, pokud neni bakterialni, nebo parazitalni. Pokud se stav nelepsi, ci nezlepsi do 3dnu, musis k veterinari, aby pichnul vhodna antibiotika a udelal koprologii, ponevadz na parazity jako jsou kokcidid, girardie musi byt zvlastni lecba.Pokud muzu radit, najdi si zde v sekci veterinaru nejakeho vhodneho blizko Tveho bydliste, nechodila bych nikam jinam, nez kde cincilkym rozumi a to neni vsude. I ty antibiotika museji dostat specialni pro ne kvuli strevni mikroflore a citlivosti.Zadne pamlsky,kdyz se to zlepsi, muzes dat granule pro cincily Vitacraft Pellets, nebo Biosta-chin Universal, neobsahuji tuky a kvuli zubum paticku dobre ususeneho tvrdeho chleba, ne plesniveho sebemin a nesmi byt zitny.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Žďár nad Sázavou
- Kontaktovat uživatele:
nedávno jsme se stěhovali. Monty má teď mírný průjem, ale jen někdy. není to celý den, ale občas pár bobků. Myslíte, že to může být stresem :?:
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Je to možné, jestli je to mírné, zkus mu dát heřmánek.
PRUJEM JE U NASEHO BOBIKA VZDY JEN STRESEM !!! pokud cincilku tedy krmite spravne a cistym suchym senem.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Žďár nad Sázavou
- Kontaktovat uživatele:
díky. ale spíš to bude stresem, protože nikdy takový problémy neměl, až teď nebo možná tím vedrem
Vrátit se na “Nemoci a potíže”