kozí záda

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Vlasticka
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Olomouc

Příspěvekod Vlasticka » Po Dub 03, 2006 11:03

Disable adblock

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Po Dub 03, 2006 12:27

Já trochu váhám...

Maru
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Mrač 178

Příspěvekod Maru » Po Dub 03, 2006 13:15

Nejsem si jistá, ale spíš bych to tipla, že myšky jen zrovna sedí jinak a tak trochu se hrbí. Ale já jsem nikdy neviděla kozí záda, takže nemůžu říct na stopro :( Raději se zeptat nějakého odborníka...............

Ketka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Pilníkov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ketka » Po Dub 03, 2006 17:45

No,no,no :?: ...Nevím,váhám :roll: ...Chtelo by to odborníka,nevím,nevím :?: .Ale možná zrovna fakt jenom sedely nejak jinak a hrbili se :?: :idea: =Zeptej se tady nekoho zkušenejšího,než sem já "NEMEHLO" :lol: ,snad to bude O.K :wink: :P :wink: ...

Disable adblock

Majka

Příspěvekod Majka » Út Dub 04, 2006 8:26

Vlasticko, doufam ze to kozi zada nejsou.Ale jista si nejsem.

Vlasticka
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Vlasticka » Út Dub 04, 2006 11:33

Ja to prave taky nepoznam, proto jsem to tady dala. Taky se uklidnuju tim, ze se jen hrbi pri jidle, ale... bojim bojim. Kdyby to bylo ono, da se s tim vubec neco delat? A kdyz ne spravit uplne, tak aby se to alespon zlepsilo? Pry je to ze spatneho krmeni a ja uz krmim na rozdil od predchozich majitelu obo mysi dobre a spravne, tak snad se to zlepsi...

Host

Příspěvekod Host » Út Dub 04, 2006 15:00

Teda, u Kulíška bych řekla že ne, asi je jen shrbený, ale s Myšákem si fakt nevím rady - vypadá pohuble. Uvidíš co řekne Alice a spol., taky si nejsem jistá. Chtělo by to lepší fotku, aby byly dobře vidět obrysy, lepší světlo. Na léčbu Ina radila ostropestřec, ale váha se už moc nespraví a i záda nebudou v pořádku... Chce to hlavně zdravou stravu :-(

Iva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Kladno

Příspěvekod Iva » Út Dub 04, 2006 17:15

Řekla bych, že od určitého věku se u činčilek mohou kozí záda lehce projevit - vždyť i jejich organismus stárne... Je to jen úvaha, ale když tak koukám na fotku desetiletého činčilího kloučka, řekla bych, že už má nárok nevypadat jako manekýn. Hlavně když je fit :lol:

Hanka

Příspěvekod Hanka » Út Dub 04, 2006 17:38

Anonymous napsal:Teda, u Kulíška bych řekla že ne, asi je jen shrbený, ale s Myšákem si fakt nevím rady - vypadá pohuble. Uvidíš co řekne Alice a spol., taky si nejsem jistá. Chtělo by to lepší fotku, aby byly dobře vidět obrysy, lepší světlo. Na léčbu Ina radila ostropestřec, ale váha se už moc nespraví a i záda nebudou v pořádku... Chce to hlavně zdravou stravu :-(

Tohle jsem psala já z jiného PC :lol: Pišta má taky v určitém posedu hrb na zádech a občas se vyděsím taky, jestli je nemá, ale krmím ho zdravě, tak snad ne. A souhlasím, že činči "v letech" si opravdu na manekýny už nehrají :lol: :lol: :lol:

Alice
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alice » Út Dub 04, 2006 17:56

ani jedna moja cincila nic take nema.Vsetky su viac menej okruhle :D
Ale ja ich mam podstatne vacsie ako vacsina vas. 650-900g tak to moze byt aj tym.Vyzera to hrbato ale netrufam si povedat co je to skutocne hrb alebo len chudsia cincila ktora sa krci.Z toho fota je to tazke usudit.

Vlasticka
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Vlasticka » Stř Dub 05, 2006 10:53

Vcera se mi je konecne podarilo zvazit, takze Mysak 380-390g a Kulisek asi 650g mozna trochu vic. Porad se hybali po te vaze poskakovali a navic nemam zadnou super digitalni vahu ale normalni kuchynskou s rucickou, takze to neni moc presne.

Dragy

Příspěvekod Dragy » Po Kvě 15, 2006 19:25

pomozete?? moze cincilka pri kozich zadach vydavat aj nejake zvuky??? lebo dneska som postrehla, ze je akasi divna... ako sem tam zhrbena trosku bola, ked sa nejako posadila... ale dnes ako keby chrapcala, proste take divne zvuky.... precitala som si to tu... a ma trosku meksie bobky, seno jedla, ale pri granulkach som ju zatial este nevidela... volala som uz aj veterinarovi, ale tu na slovensku to je dost biedne s veterinarmi a cincilami... tak ten mi nic neporadil...

a co je to ten ostropestřec??? ako sa to vola po slovensky??? ci by som jej to mohla dat ak ma nieco s crevami (jatrami) .... cincilka je pomerne mlada ma asi 2 a pol roka... ale zasa je zo zverimexu, takze zo zlej stravy to mat asi moze.. aka je sanca, ze sa sama nejako uzdravi????????

Hanka

Příspěvekod Hanka » Út Kvě 16, 2006 7:51

Po slovensky sa volá Pestrec mariánsky :lol: :lol: :lol: a činčilce bych ho dala, jen kdybych opravdu věděla, že byla krmená špatně a v malinkém množství (pár semínek na pročistění jater). Jestli je s tvou činčou něco v nepořádku, to bys mohla zjistit podle případného úbytku její váhy. Jinak při spánku bývá můj Pišta také všelijak shrbený a vydává zvyky podobné tútání, chrápání, chroptění a štěkání.

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Út Kvě 16, 2006 11:33

Zatim bych pozorovala, jestli ma vporadku bobky a neni apaticka a bez chuti k jidlu. Ty zvuky muzu tezko takto posoudit, cincilky vydavaji vetsi mnozstvi zvuku, od narku az po stekani.
Pokud je ze zverimexu, je velka pravdepodobnost, ze byla krmena spatne, takze ja jsem takovymto cincilkam davala preventivne ten ostropestrec na procisteni jater. Nechci Ti spatne radit, mozna bys mela zavolat a poradit se v tom Brne s veterinarem, ja na ne dost dam, co si mysli o tom ostropestrci, jestli ho preventivne dat, nebo ne, kdyz byla pravdepodobne spatne krmena.Zatim bych dala trosku kvetu hermanku a hlavne kvalitni granule, pozor na slozeni, ty nejzdravejsi uz tady byly vyjmenovane, kvalitni seno, kupovanou vodu a pokud ma mekci bobky, tak muzes dat dve kulicky susenych boruvek denne, ale pozor. Ty koupene v obchodech jsou konzervovane a i v oleji.Urcite by ale nezaskodila koprologie bobku, kterou by zvladli i u vas, pocitam, ze tam maji laborku k dispozici. Procti si, jak dlouho a jak sbirat bobany.

Dragy

Příspěvekod Dragy » Út Kvě 16, 2006 12:34

prave som ju odvazila... mala presnych 500 g...... bobky sa budu sledovat tazko kezde je spolu s 3 dalsimi cincami... ale pokusim sa.... a chut k jedlu.. no tak to neviem... davala som jej z ruky granule.. ale tie chytila do packy a zahodila... seno ale papala.... aj jeden kusok z toho cincilieho koktejlu zjedla... a co som si vsimla bolo ze packou si sla do ust.... mozno ze bude mat nieco so zubami... :( ... a co sa tyka tych zvukov, tak to su neni normalne zvuky... to su momentalne permanentne akokeby bola zachripnuta... alebo nieco take....
sak ale ja to este odsledujem....

Ivanka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvekod Ivanka » Út Kvě 16, 2006 16:07

Vlasticka napsal:Jsou tohle (Kulisek)
http://fotogalerie.cincila.com/displayi ... =301&pos=8

a tohle (Mysak)
http://fotogalerie.cincila.com/displayi ... 192&pos=35

kozi zada????????

Já myslím, že z takovýchto záběrů se opravdu nedá usoudit, jak na tom s kozími zády jsou. :roll: Chtělo by to záběr z boku, fotky dost zkreslují, zvláš´t při záběrech z různých úhlů...taky by to krom fota s profilu chtělo sledovat celkovou kondici, jak žere, jaký má trus, jestli je při běhání aktivní atd. Vždy´t i já, když často sedím křivě, bych hned musela do špitálu, jakej mám na zádech hrb... :D :lol: :)

Dragy

Příspěvekod Dragy » Út Kvě 16, 2006 18:14

to som este chcela dodat... tie zvuky co cinca vydava su ako keby sa snazila nieco vygrcat... este aj tak hlavicku dopredu natiahne a vydava take zvuky... od vcera som ju nevidela nic jest... dnes behala, ale malo...a popri tych zvukoch robi nejake divne veci s bruchom.. akoby nieco tlacila?? alebo nieco take....

je mi jej hrozne luto.. zvlast ked neviem co mam robit.... :( :( :( :(

Ivanka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvekod Ivanka » Út Kvě 16, 2006 20:34

Asi bych ji hned vzala na veterinu! Pokud má ucpané břicho, tak to (snad) zjistí doktor a pokud to nic není, můžeš být ráda a klidná... Rozhodně bych to ale nezanedbala, lépe jet na veterinu zbytečně než pozdě! Každopádně přeju, ať jedete zbytečně a činča je zdravá... :wink:

Dragy

Příspěvekod Dragy » Stř Kvě 17, 2006 8:38

sak ja by som s nou na veterinu uz sla davno.. lenze u nas neni ziadny poriadny veterinar.... ked tam s nou pridem, povie ze je najaka divna, ani nezisti co jej je... pichne jej nejaku inekciu... a mne povie ze jej to pomoze.. a moze jej to skvor uskodit ako pomoct.....

vcera vecer som ju dala do osobitnej klietky... a dnes rano som zistila, ze sa misky ani len nedotkla.. a ani seno nepapala...

Veronika
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Psáry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Veronika » Stř Kvě 17, 2006 9:16

Tady jsou nějací dobří veterináři ze Slovenska.... Držím palce ať je myška brzy v pořádku!!!!
---------------------------------------------------------------------
Tak konecne mam pres znamou kontakty kdyby nekdo potreboval na veterinare na Slovensku, skoda, ze to prislo pozde.
Kdyby byl problem, tak nejlepe zavolat jednu z velkych veterinarnich klinik v Bratislave a chtit k telefonu MVDr.Vladimira Pagace a zeptat se ho, koho by doporucil, nebo rovnou u nich.
Je to Veterinarni klinika Bratislava, Obchodni 48, telefon 00421252731251 e-mail: vetpagac@ba.psg.sk
nebo dale MVDr. Robert Závodský
Veterinarni klinika Bratislava, Hradska 58-specializace, chirurgie, RTG,orthopedie, telefon 000421245259831
a nebo jeste dalsi Veterinarni klinika Bratislava, Starohajská 35- specializace na drobne pet(zvirata a mazličky) telefon 000421262412496

--------------------------------------------------------------

simonko:

k tomu len doplnim kontakt na veterinara, ktoreho som navstivil ja tento tyzden>

MVDr. Milan Kopčok, Veterinarna poliklinika Polianky
02/64461213

Mišulka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: západočeský kraj - Rokycany
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mišulka » Stř Kvě 17, 2006 10:48

Ahoj, práve jsem se přihlásila a jsem tak trochu v šoku. Mám doma činčiláka Deníska a máme asi problémy s kozými zády. Nějak jsem začaly pozorovat, , že špatně sedí, jakoby s hrbem za krkem. Vše by mělo být v pořádku, jídlo dostává pravidelně stejné, kupované v důvěryhodném obchodě, voda, podestýlka, vše by mělo být O.K. Je pravda, že posledních pár týdnů, není tolik času na běhání, ale pohyb taky má...

Snad se dá poradit i bez lékaře... Nějak si netroufám, protože spolu tak trochu válčíme a řekla bych, že je poslední dobou nějaký stresovaný a dost lekavý. Mám ho už delší dobu, ale pořád se snažíme seznamovat (poněvadž to byl unáhlený dářek, takže jsem na příjezd tvorečka nebyla připavena a podcenila výchovu!!!) Vše je napraveno a snažím se mu věnovat a zajistit pohodový život.

Poradí mi někdo, jakou třeba změnit stravu? Dáli se vůbec získat důvěra činčily po strastiplném začátku chovu???? A ještě jeden dotaz, nevím, zda to má souvislost s kozými zády, ale začal se mi drbat... - muže mít činčila blechy???? Nemá, kde je chytit...

Host

Příspěvekod Host » Stř Kvě 17, 2006 17:34

tak bola som s nou u toho veterinara... povedal mi, ze ma zlu priechodnost criev... nieco take ako ked cloveka zapece /nemoze sa vykadit/.... ale nic mi na to nedal.. lebo nevedel co... neviete co by mu mohlo pomoct?? nejako mu spriechodnit crievka??? povedal mi ze by mala jest nieco take vodnate, aby mu to precistilo tie crievka... napr. jablcka, mrkvu.. aky je na to vas nazor???

prosim poradte, lebo som z toho zufala.. neviem inak co s nou mam robit... :(

Dragy

Příspěvekod Dragy » Stř Kvě 17, 2006 17:35

to som ja Dragy... zabudla som sa prihlasit...

Dragy

Příspěvekod Dragy » Stř Kvě 17, 2006 17:40

a este ma tak napadlo... nemohla by som jej dat zivocisne uhlie?? mozno ze by jej to pomohlo....

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Stř Kvě 17, 2006 18:28

Jezisi ne, zivocisne uhli je na prujem, to bys ji zabetonovala uplne. Byla jsi u nejakeho toho dobreho veterinare ze Slovenska, ktereho Ti tady doporucovali? Ponevadz, pokud nevi veterinar, co delat se zacpou, tak zrejme nema s cincilama zkusenosti a mohlo by to spatne dopadnout. Jak na to vubec prisel, delal ji alespon rentgen? Aby to nebylo jako s Mysutkou Evy, ktere uz chtel veterinar operovat brisko a jesteze jeli do Brna nakonec na specializovanou kliniku. Pokud by to byla zacpa, tak samozrejme, ze existuji specialni pasty probioticke, ktere da zkuseny veterinar a delaji take neco jako klystyry, ale nemuze to delat takovy, ktery nema s cincilama a malyma zviratkama zkusenosti.
Urcite si zajed na nejakou kliniku, ktera Ti zde byla doporucena, jinak na to muze cincilka doplatit zivotem. Na zacpu jinak pomaha zivy bily jogurt strikackou do tlamicky, nebo acidofilni mleko kefirove ATB odtucnene, ci kousek cerstveho ananasu, jablicka. Take je dulezite vedet, co tu zacpu zpusobilo a jestli nema necim ucpana streva, muze to byt take problem stolicek a korenu a nasledne dochazi vlivem spatneho traveni k ucpani strev.

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”