Každá samostatná klec má 100cm na výšku jak je nyní dle zákona. Klece napravo jsme si komplet sestavili s přítelem z koupených prken a latěk. Materiál na jednu klec kostku 100x100cm stál asi 5 tisíc. Klec uprostřed jsem koupila asi za 2 a půl tisíce od paní co ji používala dřív pro potkany, ale jen krátce takže byla jako nová. Dvě klece nalevo jsou staré skříňky, kterým jsme jen odšroubovali dvířka a upravili na klece skoro zadarmo :)
Všechny větve v klecích jsou naše jabloně, které již neplodily. Dole pod stoličkou je naše číča, která chodí činčilky kontrolovat :) Na skříni uprostřed je vidět moje zvířecí literatura a hrnečky se zvířátky. V modrém barelu mám uloženy granule pro činčilky,aby se mi nekazily, opravdu to funguje a stále krásně voní. To sklo co tam vidíte nalevo, to je ubikace pro křečky, která se mi jinam nevešla.
Krom těchto klecí mám ještě dvě klece typ fretka velká a další 3 náhradní menší klece pro odstav samečků a mláďat.
Na opačné straně místnosti u okna mám chov křečků syrských a džungarských, kteří jsou taktéž noční tvorové a vzájemně se s činčilkami tedy neruší. Fotky jejich ubikací mám na webu.
Tato místnost je přímo v domě a sousedí s naší ložnicí, takže mám o čičilách přehled. V zimě se zde normálně topí, na léto jsem sem pořídila lustr s větrákem.
No a to je asi tak všechno. Komu se líbí naše klece, mohu poradit jak je vyrobit :)
Mějte se fanfárově
Betty, CHS Mazlíčci z Brna