Ekologické pelety z rostlinnych zbytku
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj- Ostrava, F-M
- Kontaktovat uživatele:
Ekologické pelety z rostlinnych zbytku
Ahoj! Nemate nekdo zkusenosti s pouzivanim pelet z rostlinnych zbytku? Vim, ze Cat's best maji pelety z rostlinnych vlaken...strejda prave vyrabi pelety z rostlinnych zbytku (obilovin, olejnin a lustenin) a metrak vyjde na 295 kc, coz je super cena..jen nevim jestli nemuzou cincile nejak uskodit? Prumer je 8mm s delka 2-3 cm, takze klasikca velikost...
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
Ja si myslim, ze by to si to cincam mohla dat. Dost ludi pouziva ako podstielku drevene pelety urcene na palivo. Tie vyjdu tiez lacnejsie.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ja prave koupila z baumaxu pelety na topeni 60kg za cca 336kc, takze kilo vyjde na 5,60kc, kdezto z tech rostlinnych zbytku vyjde kilo na 2.95kc coz je super cena :wink:
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
To je super cena,kde se to dá sehnat?
Já bych to vyzkoušela,nezní to špatně.Možná bych ještě zjistila z jakých zbytků,aby tam nebylo něco co činči nesmí.
Já bych to vyzkoušela,nezní to špatně.Možná bych ještě zjistila z jakých zbytků,aby tam nebylo něco co činči nesmí.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Je tam napsano ze zbytku obilovin, lustenin a olejovin..asi je vyzkousim az dobereme ty drevene peletky..jinak zatim jsem na to narazila jen u nas u F-M..nemam zdani, kde vsude se to da sehnat, ale cena je fakt super..narazila jsem jeste zde: http://www.pellettex.cz/cz/prodej.php3 ale cenu sdeli az po poptavce (jde se poptat i telefonicky :wink: )..
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Bohumín
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem dneska byl v OBI a koupil sem tenhle ten pytel.Má 15 kilo a stál 79 kč.Tak snad v tom nebude nic co by jim vadilo
![Obrázek](../s1.imgupload.cz/img/208828/1mrbG/DSC00065.JPG)
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Tyhle máme taky,jen v jiném balení.Taky z Obi.Zatím žádný problém nebyl.Jen bych řekla že trochu práší.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsem rad ze se mi povedla levná a zdrava koupe :D
-
- Stříbrný uživatel
Já mám ty stejné-i obal-jako TIM-vyrábějí je ve dvou barvách-světlých a tmavých,ale prý není rozdíl-a jsou fakt dobré,přijde mi,že sají mnohem víc než Cats Best a ten je cca o 300kč dražší
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
Tmavé jsou jen drcené s kůrou mě holky ty tmavé baštily.
-
- Stříbrný uživatel
aha,děkuji :wink:
mně to zatím nejedí :) Z těch světlých pytlů byly vesměs všechny roztrhané,takže nebyl moc výběr :? Vzala jsem první,které nebyly nijak poškozené a fakt si je nemůžu vynachválit a za tu cenu je to super,za išetřené penízky jim můžu dopřávat jiné věci :)
mně to zatím nejedí :) Z těch světlých pytlů byly vesměs všechny roztrhané,takže nebyl moc výběr :? Vzala jsem první,které nebyly nijak poškozené a fakt si je nemůžu vynachválit a za tu cenu je to super,za išetřené penízky jim můžu dopřávat jiné věci :)
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A já mam svetle??Nevím jiny pytel tam nebyl :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
To je OK, taky kupuji ty světlé, jiné nemají. Jsou bezva, v kleci, kde je čtyřčlenná rodinka, vydrží 10 dnů, než je měním, tam, kde jsou dvě nebo jedna činčila, i 14 dní.
-
- Stříbrný uživatel
Já je měla také,ale teď jsem koupila hobliny :( Byli parádní měla jsem 3 pytle a vydrželi 6 měsíců :)
-
- Zlatý uživatel
Nejsem si jistá, že ty pelety, co píše Borůvka, budou jímat vlhkost apod. Složení olejniny - nevím. Ve složení by mělo být částečně dřevo. A co když to začnou žrát?
-
- Stříbrný uživatel
popravdě nám to ani nezkoušeli a sají fakt dobře-chodí mi vesměs všechny do jednoho rohu a působí to stejně jako Cats Best-že se to v tom místě rozloží a nejde cítit :)
teď ten text upravuji,já myslela,že se jedná o ty z toho Baumaxu,jinak ty od té Borůvky nemáme,přehlídla jsem to :oops:
teď ten text upravuji,já myslela,že se jedná o ty z toho Baumaxu,jinak ty od té Borůvky nemáme,přehlídla jsem to :oops:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vlhkost by to podle me sat melo protoze musi byt v suchu, jinak se pry ve vlhku rozpadaji...jen vazne netusim, co se bude dit az je zacnou bastit...nerada bych koupila neco co by jim potom skodilo..ale cats best je taky z rostlinnych vlaken, ma podobne "slozeni" jako ty peletky z tech rostlinnych zbytku, tak vazne nevim.. :roll:
-
- Zlatý uživatel
Já kupuji pelety do krbů - na topení. Jsou z čistého dřeva, prodávají se v Hornbachu a za 15 kg platím 79 Kč. Toto dávám jako podestýlku.