Osvětlení v noci
-
- Nový uživatel
Osvětlení v noci
Zdravím jaký máte názor na osvětlení v noci ? Bohužel musím dávat na noc činčilku do klece do vedlejší místnosti (jinak se nevyspím), zapínám ji tam na noc do zásuvky(která je dál a výše od ní) zelinkavé orientační světlo(takové to 1W) je to správně ? Nebo raději úplná tma? Jaký je váš názor? Díky....
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Karlovarský Kraj - Ostrov
- Kontaktovat uživatele:
Myslim, ze svetlo cincila nema mit v noci. Vlastne na co? Cincila je nocni zvire a svetlo ji bude zbytecne plasit, treba si bude myslet, ze bude den. Dle me uplna zbytecnost.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Otázkou je, jestli je tam úplná tma, pak by otázka asi byla na místě. Já mám myšáky v kuchyni, kam jim svítí na strop a do prostoru odražené světlo veřejného osvětlení a světlo z nákupního centra, takže tmu úplně nemají nikdy.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hostinné,VČ kraj
U nás Čipka vyžaduje zapnutou televizi.Celou noc.Pokud ji vypneme,nebo jde jen modrá obrazovka,je zle.Nevyspěj se ani sousedi. :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: Osvětlení v noci
Ahojky, já mám v činčilárně a po celém baráku vůbec světýlka LED v zásuvkách. Takže osvětlení v noci máme a činčilám to nijak nevadí... :)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
Já jim teda ani televizi,ani světýlka nenechávám a nepřijde mi,že by jim to vadilo, že tam maj tmu :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
LenkaKarlovyVary napsal:Já jim teda ani televizi,ani světýlka nenechávám a nepřijde mi,že by jim to vadilo, že tam maj tmu :D
Já mám světýlka spíš kvůli sobě :D :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Laďka napsal:U nás Čipka vyžaduje zapnutou televizi.Celou noc.Pokud ji vypneme,nebo jde jen modrá obrazovka,je zle.Nevyspěj se ani sousedi. :lol:
Tak to jsem opravdu hodně pobavila :lol: :lol: :lol:
Jinak my v jedné místnosti máme trošku světla zvenku, v druhé, kde okna ven nejsou, máme ruční vysavač, který má na sobě nějaké orientační světélko. To jsem otočila směrem na stěnu, aby to nesvítilo na činči, ale opět tam tedy drobet světla mají. Tak jsem vlastně ráda, že je to podle mě trochu lepší, než úplná tma, ale máme to také primárně kvůli sobě, kdyby to tam nebylo, tak nevím, jestli bych to řešila. Když je to jen maličké světélko, které jim nešajní do očí, to podle mě není špatně, naopak, v přírodě mají zase měsíční svit a hvězdy.
-
- Zlatý uživatel
Ja zpocatku davala takove ty svetylka primo do zasuvky tlumena a nevadilo, ale bylo to zpocatku, kdyz byla nova voliera,ted uz ne.
Pokud ma nekdo ale volieru velkou a je v mistnosti uplna tma, trosku tlumeneho svetla by to asi chtelo, kvuli padum, aby si neublizili, aspon, nez se naucej
Pokud ma nekdo ale volieru velkou a je v mistnosti uplna tma, trosku tlumeneho svetla by to asi chtelo, kvuli padum, aby si neublizili, aspon, nez se naucej
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51
světýlko
Já mám taky v chodbě orientační světlo - takové jako měsíční svit - není přímo u nich, ale trošku si svítíme.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Taky dávám na noc do zásuvky LED světlo.