Alice napsal:Ina napsal:Navic ta zmena teplot Ti ji spolehlive zabije, dostane zapal plic a to neni vymysl. Venku je nestala teplota, hlavne v noci a vlhkost, ktera je pro ne s pruvanem vrazedna.
Myslim si ale, ze ikdyby vam onemocnela, tak si s jeji lecbou hlavu lamat nebudete nikdo, kdyz se uz ted o ni takto starate.
A ty paraziti jsou take velke nebezpeci vnitrni a i jine veci, mouchy, ktere prenaseji bakterie apod.
Radeji tady nezminuj jaul ockovani u kraliku:-), aby to dotycna nepochopila tak, ze se cincila muze preventivne ockovat taky, coz samozrejme, ze NESMI! a proto je taky daleko nachylnejsi na tyto nemoci a ma se chovat pouze v mistnosti pri stale pokojove teplote bez pruvanu, tecka.
Mna este napadla jedna vec na co si treba davat v lete pozor. Mne pred 3 dnami postipal cincilu komar na bradu a teraz tam ma priserny vysyp lebo si to skrabe a rozsirilo sa to.Musim s nou ist na veterinu.
Alice, to snad ne, vy mate v tak chladnem Norsku komary?:-)
tak to neni sranda v tom pripade, ponevadz u nas komari prenaseji boreliozu, omyl je kdo si mysli, ze pouze klistata, komari ji prenaseji jeste vic, tedy, jeste vic jsou nakazeni.
Abych to vysvetlila. Umim se omluvit a priznat chybu, Ivete jsem se neomluvila za to, ze mela cincily venku a obhajovala to tady, ale zato, ze je mela v altanu a ne pod slunećnikem a stromem a ze s tim neco chtela udelat a vyresit to nakonec.Pokud by si stale mlela svou a nechtela s tim nic delat, nebo cincilu nechtela dat nekomu radeji, kdo by ji vytvoril vhodne podminky, kdyz by s rodicema nehnula, tak bych se ji v zadnem pripade neomluvila a jeste bych pritvrdila:-).
Jedno si ale jeste neodpustim pripsat, ikdyz je to uz vyresene. Pises, ze zvirata milujes a rodice take, ale v tom pripade si protirecis, ponevadz, kdo zvirata miluje, nebo ma rad, tak se takto nebude chovat a nebude zviratko ohrozovat na zivote a zdravi jen proto, ze dela bordel a soupne ho ven.To o lasce ke zviratum nesvedci, pripada mi to spis, jako pokrytecka laska a jeste kdyz Ti ji koupili jako darek. Jaou to vsechno dost extremy.
A za druhe, kdyz uz tam s rodici vyvstal problem a byla v ohrozeni jedna cincila, tak nechapu, ze jsi ji porizovala hned dalsi, aby nebyla sama.
sama si rozhodni, jestli sem budes chodit, ale nikde jinde neziskas potrebne informace, jako tady.
A ze jsem nejhorsi?Jak pro koho, nejsi sama, pro koho jsem tady na foru trnem v oku.:-)