Prosím o radu

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Dossen
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Prosím o radu

Příspěvekod Dossen » Stř Zář 28, 2011 13:42

Dobrý den, mám činču 3 roky...když jsem ji dostal byla bez problémů...hezky papkala, čistotná..prostě vše ok...ted už skoro pul roku sní mám trápení :( ..začalo to tím, že onemocněla..rýma, kašel, ošklivá srst..veterinářka nasadila antibiotika..po vyléčení se dostal hned průjem..tak jsem nasadil dietku.jak mi tu všichni radili a používal probiotika, smectu, čer.uhlí a vše možné..ze začátku to pomáhalo..ale vždy po chvíli zase se objevil průjem - teda spíž bobky nejsou co bývaly..nejsou tvrdé a podlouhlé ale takové měkké, mazlavé..a když se přilepí na kožich, tak je celý uplácaný od nich..to trvá až do dnes..udělal jsem vyšetření na bobky, kde nic nenašli..měnil jsem jídelníček..vše podle vašich rad .vše jsem vyčistil - jak jeho domeček tak klec..už fakt nevím..nemužu mu vůbec dávat nic dobrého - sladkosti..atd po nich by se totálně pokadil..takže pořád mu dávám jen suchou stravu..rád bych si třeba koupil nějaký přípravek pro vyhubení nějakých špatných bakterií ve střevech bo tak..ale nevím co a kde koupit..prosím o vaši další radu či zkušenosti s podobnou situací..k veterináři už nechci chodit..ten by mu dával jen samé antibiotika, které by to ještě zhoršili..jj jsem zapoměl..že moje činčilka je ještě trochu nemocná stím, že dostává křeče do těla pokud neužívá ve vodě rozpuštěný B-komplex..takže ho každý den dostává podle danné míry.aby neměl záchvaty. Prosím o pomoc .. Díky

Disable adblock

jasmin
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod jasmin » Stř Zář 28, 2011 14:04

Zkus jeste ususene boruvky.Sezenes je v prodejne zdrave vyzivy, je to prirodni antibiotikum, ktere by melo vymlatit bakterie, viry.Ale musi to byt jen ususene boruvky ciste, nicim konzerovane.Denne becko bych ji asi nedavala, je to prece jenom chemit, vysad to ted a davej spis goji-kustovnice cinska, tez jen ususene plody, jeden dvakrat tydne.Ted ale zatim, nez se upravi zazivani asi ne.Asi ji antibiotika znicila strevni mikrofloru, pokud je koprolka vporadku, cincilky musi dosravat specialni antibiotika, ne tak razantni.Zalezi, kde jsi s ni byl, hce to chodit k doporucenym vetum pres cincilky pouze.Zkus jeste napsat Jeklovi mail do Brna, je to odbornik pres cincily:jeklv@vfu.cz

Dossen
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod Dossen » Stř Zář 28, 2011 14:10

sušené borůvky jsem dával a také nezabraly a tu kustovnici činskou mám také doma a nic...mno pokud ale nebude dostávat ten B-komplex..tak bude mít ty záchvaty...já už opravdu nevim..a nedá se koupit nějaký přípravek pro navrácení mikroflóry? ..probiotika jsem už dával a také nic..ale jinak jako činčilka je čilá, hravá..jen prostě to zažívání špatné no..

minlub
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod minlub » Stř Zář 28, 2011 14:21

Může mít průjem i po Béčku pokud ho dostává víc a dlouhodobě. Chtělo by se to poradit s veterinářem přes činčily- aspoň po telefonu, rád poradí. Kolik ho a kdy dát, aby nebyl problém.
Pokud jsi dělala jen koprologii, může mít přemnožené bakterie, ty na ní nepoznáš. Chtělo by to udělat výtěr a poslat na bakteriologii.
Pravidelně bych dávala vločky, denně borůvku, bez mlsek. Pravidelnou stravu. Jakými krmíš granulemi?

Disable adblock

Dossen
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod Dossen » Stř Zář 28, 2011 14:30

Koprologie vyšla v pořádku ale tu bakteriologii jsem nedělal. Když mu dám vločky, tak vždy po nich má bobky horší. Nevím pročpak, když by měly vločky stavět. Granule používám Darwins original.

minlub
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod minlub » Stř Zář 28, 2011 14:46

Tak se zeptej veterináře jak udělat výtěr, jestli ti prodá výtěrovku a zda ti to pošle a udělej barteriologii.
Co váha?
zkusila jsi změnit značku? Třeba mu nesedí.

Jitka Řeháková
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51

rada

Příspěvekod Jitka Řeháková » Stř Zář 28, 2011 15:40

Ještě můžeš a chceš něco zkusit,změn veta. Konzultace s jiným odborníkem na činčilí problematiku ti pomůže. Jestli problémy trvají půl roku - to musí být i pro činču vyčerpávající. Nevím odkud jsi, ale já jsem třeba jela 140 km do Prahy. Určitě bych to tak řešila, teď už není horko, ani zima a cestu stejně prospí.

Dossen
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod Dossen » Stř Zář 28, 2011 18:15

Jaká značka granulí je třeba dobrá? mno je to blbé ale nějako nemám jak se tam dostat do prahy..možná tak vlakem ..ale budu muset už něco podniknout..chudák činča

minlub
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod minlub » Stř Zář 28, 2011 19:04

A co do Brna?
Třeba Ovator, Berkel, ze Zbýšova, white molen, Versela Laga....

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Místo/Bydliště: Liberecký kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Stř Zář 28, 2011 19:12

Z toho co píšeš je těžké poznat, co by činčile mohlo být. Co jsem pochopila, tak jsi dával různé přípravky proti průjmu. Na jakou veterinu si šel a odkud jsi? Hlavní příčinou čisté koprolky můžou být léky. Takže já bych teď na tři týdny dávala činčile jen granule, vodu a seno. Pokud by měla větší průjem, tak ji do žrádla přidej vločky. Po třech týdnech udělej koprolku znova.

Dossen
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod Dossen » Stř Zář 28, 2011 19:25

Činča bydlí semnou v chrudimi...slyšel jsem něco Hradci Králové, že tam je nějaký dobrý veterinář..to už jsem zkoušel dávat jen seno a granule a vodu..bohužel ..jesli to náhodou nebude tím B-komplexem..zkusím změnu granulí ..ale myslim, že to nepomůže

ajtik
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Pečky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ajtik » Stř Zář 28, 2011 20:06

HRADEC KRÁLOVÉ

Veterinární klinika http://www.hkvet.cz/
Na Brně 566,
50006 Hr.Králové,
e-mail: klinika@hkvet.cz,
tel. 495 514 512, 603 554 962
MVDr. Teplá
603554962

Ordinační hodiny:
non-stop
pohotovost
Po-Pá 8.00 - 13.00, 14.00 - 20.00
So 9.00 - 12.00
Ne 15.00- 20.00

jasmin
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod jasmin » Stř Zář 28, 2011 21:11

V Hradci spis Bartos, ale ted nevim presne, kde je.Do te Prahy muzes jet vlakem, tam jsi za chvili a jede to hned metro z nadrazi 1 stanice na Hurka.Dr.Lietavcova.Byt Tebou, tak to zkusim a udelam.Pokud davas denne b-komplex, muze to byt take problem.Jeden vet mi rikal, ze dokaze bakterilogicky ster udelat i z bobku, kdyz si s tim pohraje.Pokud nebudes chtit jet do te Prahy k Lietavcove, tak si najdi na netu dr.Bartose v Hradci kRalove, kde je jeho klinika

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Čt Zář 29, 2011 7:27

Pro upřesnění, z Hlavního nádraží to není jedna stanice metrem, ale 1 na Florenc, kde se z trasy C muásí přestoupit na trasu B a jede se poměrně dlouho (10 stanic) až do stanice Hůrka.
Viz mapa http://metroweb.cz/metro/mapy/metro-sit-m.gif

saskie
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod saskie » Čt Zář 29, 2011 12:32

Ve veterinářích je neskutečnej rozdíl, takže bych nezahazovala možnost, že řešení se s jejich pomocí najde. Lietavcové můžeš zavolat (aspoň pro začátek, ráda poradí a řekne, jestli je činču nezbytné vidět) tel. do ordinace, kde budeš chtít doktorku Lietavcovou je 251 614 378 (možná se domluvíte na čase, kdy volat spešl pro konzultaci s ní, bývá to večer 20-21h). Otvíračku mají: po-pá 8-21h, so 9-14, ne 13-20h.
Jinak kvalitní granule jsou Supreme, Versele Laga. Z levnějších Ovator. (Já osobně je míchám, ještě s kuličkama Vitakraft a Beaphar Care+.) Na problémy s mikroflorou by mohl pomoci RodiCare Basic, případně kapičky RidiCare Akut.

jasmin
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod jasmin » Pá Zář 30, 2011 8:28

Ja u Lietavcove nikdy nebyla, jen me nekdo rikal, ze to je jedna stanice metrem od nadrazi.Nebo jsme si tenkrat spatne rozumneli.Takze to je podobne, jako v Brne pak tramvaji asi 10minut do Reckovic

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”