otlaky
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: opava
otlaky
ahoj vcera vecer jsem cincilce na zadni nozce nasla takovy hnedy flek,ma to tvrde,je to otlak nebo neco jineho,dekuji za radu
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Kraslice
může to být otlak a nebo může mít zadřenou třísku podívej se jí na to jestě jednou :roll:
-
- Bronzový uživatel
a jak bych mela ty otlaky resit???predtim byli na peletkach a bylo to ok a ted jsem je dala na hobliny a toto.
-
- Bronzový uživatel
tak je mozne ze je to s tech pilin... asi bych jim dala spatky to predchozi mi mate taky pelety a sou vyborny.... s pilin muzou mit i ocni zanety... a ty otlaceninky by meli ustoupit treba te ty piliny drazdi na pacicky
-
- Bronzový uživatel
prave ze mi prisli mekci hobliny nez ty peletky.zkusim to vyfotit vypada to hodne zvlastne,ale neumim to sem vlozit tak jestli nekdo napise mejlovku poslu mu to.dekuji
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
můžeš mě minlub@seznam.cz
Piliny oči dráždí, ale hobliny ne, mezi nimi je rozdíl.
Hobliny jsou měkčí než pelety, používám oboje a otlačeniny nemají.
Piliny oči dráždí, ale hobliny ne, mezi nimi je rozdíl.
Hobliny jsou měkčí než pelety, používám oboje a otlačeniny nemají.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Není to hematom?
Foto:
Foto:
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
to jsou podle mě jen otlaky a špína spojena dohroady :-)) Můžeš zkusit Ialugen plus a nebo jen vazelínu. Pokud činčilka normálně chodí a nevadí ji to, tak je to v pohodě:-)
-
- Bronzový uživatel
spina je tam castecne taky,a proboha hematom je skarede slovo co s tim??
-
- Bronzový uživatel
taky si myslim ze to bude v pohode. Skus tu vazelinu a vymen ji spatky tu podestilku podle me nejsou piliny pro cincilky vhodny . :!:
-
- Bronzový uživatel
ona celkem blbe,nebo spis jinak hopka nez ostatni,ale toto ma snad dva dny,to spatne hopkani jsem spis pripisovala ze je zeslabla.ale asi jsem se mylila.kdyz se s...e tak se s...e. :evil:
napomenutí za sprostá slova :!: slova byla vytečkována. martej
napomenutí za sprostá slova :!: slova byla vytečkována. martej
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
nikolpn napsal:taky si myslim ze to bude v pohode. Skus tu vazelinu a vymen ji spatky tu podestilku podle me nejsou piliny pro cincilky vhodny . :!:
Piliny a hobliny jsou 2 rozdílné věci :!:
Veronika psala, že má hobliny.
Hematon je krev pod kůží, nic hrozného, časem se vstřebá. Může to být např. když praskne malá cévka, prostě modřina.
-
- Bronzový uživatel
neměj strach... tak jí to skus nějak vyčistit a promazat vazelínou asi jí to určitě pobolívá ... já bych s tím radči zasla k veterináři. může tam mít zánět on by ti určitě na to něco dal. nebo ho jen kontaktuj telefonicky aby si činčilku nevystavovala zbytečně stresu a zimě...
-
- Zlatý uživatel
Jinak, ty tlapky ma ta moje take takove, jakoby odrene a po stranach hodne hrbolate, jakoby okousane a to uz asi 2 roky.Mazu mastma, yalugen, prirodnimi, ale nic:-(.Nekdy to vypada i do krve, zrejme si to i kouse.Opravdu nevim, co s tim.Je na hoblinach, na mekkem, natirala jsem to i fungistopem, plisen to nebude, nevim.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Na otlaky je právě super Aloe. Jdi do květinářství a kup si Aloe Vera - pravou. Jako teď myslim, tu kytku. Aloi omej a uštípni kus listu (stačí kousek +- 1cm) - poteče z toho takovej gel. Činčám jsem otlaky mazala tím gelem 2x za den a otlaky po 3 dnech zmizely :)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Náchodsko
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to zkusila vyčistit borovou vodou, já to tak dělám, když je potřeba vyčistit něco na tlapce a pak bych mazala tou Aloi jak píše Wulfi. :)
-
- Zlatý uživatel
Fakt ten gel pomohl?To me nenapadlo, mam ji doma, tak to zkusim.Nepomaha totiz nic, masti, ani prirodni masti z bylinek.A navic, ona si ty hrany kouse:-(
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, pomáhá, stejně tak na záděry, když máš záděry nebo teď popraskané ruce od mrazu, tak tim gelem potřít klouby prstů, záděry a stačí pár dní a je to pryč :)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
ten gel co teče z aloe je úúplně super! =D> na všechny kožni problemy, takže bych to určitě vyzkoušela ;)
-
- Bronzový uživatel
ahoj tak co jak se daří činčilce? :roll: :roll:
-
- Bronzový uživatel
ahoj je to zatim beze zmeny,rano jsem byla stipnout v kvetene list z aloe mazeme.jen to dlouho zasycha a nevydrzi mi tak dlouho sedet v naruci,tak si myslim ze si to stejne otre.chtela jsem se zeptat zda nemuzu pouzit krem na otoky a praskliny od vitakraftu pro papousky.
http://www.rajpapousku.cz/vita-care-camasol-mast-9ml-/
http://www.rajpapousku.cz/vita-care-camasol-mast-9ml-/
-
- Bronzový uživatel
aha no skus jí vždy udržet co nejdéle. S tím krémem na otoky pro papoušky nemám skušenost ale myslím si že s tím nic nezkazíš.... hlavně at jí to trošku zaschne at to hned neolíže. :!: dej jí tam jen trošičku ... to je trápení vit...
-
- Bronzový uživatel
je to hruza,sotva jsem ztratila jednu onemocni,nebo zacne stradat druha.mam z toho nervy v kyblu.u toho kremu kouknu jeste na slozeni a uvidime.s tim drzenim v naruci je to kryze,zacne potom dost kousat jak se ji to nelibi :roll:
Vrátit se na “Nemoci a potíže”