Váha činčiláčků
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Rokycany
Váha činčiláčků
Tak se mi konečně ty moje dva rošťáky podařilo po 6 měsících zvážit.Naposledy se mi je podařilo zvážit ve třech měsících a to měli 313g a 316g.Pak mi vyrostli z tubusu,ve kterém jsem je vážila a fakt nebylo jak je zvážit bez stresu.V neděli jsem jim koupila novou skleněnou kouli na koupání a ejhle,tam jim nevadilo s nimi manipulovat.Tak jsem je zvážila s koulí a kouli pak odečetla.Ted je jim tedy 9 měsíců,jeden má 655g a druhý 585g.Mám děsnou radost,že se to konečně povedlo.Ted už budeme vážit pravidelně každý týden.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
super hmotnosti :wink: a proč každý týden? Není to zbytečné?
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Zlínský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Krásné váhy :) Já taky vážím zhruba po týdnu, činčily jsou na to zvyklé a nijak je to nestresuje.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
nádherné váhy :lol: to by si přálo plno lidí
já vážím taky každých 7-10 dní,dost jsem se poučila když je problém může jít váha rapidně dolů a vážení např. po měsíci se to nemusí odhalit včas :cry:
já vážím taky každých 7-10 dní,dost jsem se poučila když je problém může jít váha rapidně dolů a vážení např. po měsíci se to nemusí odhalit včas :cry:
-
- Zlatý uživatel
Aha,tak začnu také vážit častěji, vážím jen 1x měsíčně :oops:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
mělo by se vážit tak 1x měsíčně- ale já jsem hypochondr na myšky a už kolikrát se mi to vyplatilo.většina je zvyklých tak je to nestresuje :wink:
-
- Zlatý uživatel
Ja ji vazim kazdy den a nijak ji to nevadi.
-
- Zlatý uživatel
Tak moji si na váhu ze zvědavosti skočí sami nebo jim tam dám granulku a je to :)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hostinné,VČ kraj
Holky taky jdou na váhu sami.Za úplatek cokoliv.Nejlepší je,když letí k váze a přetlačují se,která bude první. :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Metylovice
My vážíme každou neděli jen vytáhnu váhu sami na ni hupsnou,jen vyjímky se zdráhají tak je dám do proutěného košíku a to je baví,protože ho můžou ožírat a pak nechcou ani ven :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: Váha činčiláčků
Ahojky, nechtěla jsme zakládat nové téma, tohle je prakticky blízko...
Mám technickiu, kdy se činčile ustálí váha???
Skoro všichni máme/máte na webu váha: ... v růstu... Kdy teda doroste? :D
Mám technickiu, kdy se činčile ustálí váha???
Skoro všichni máme/máte na webu váha: ... v růstu... Kdy teda doroste? :D
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
může růst i do 1,5 roku, i více.
Mě teď přibrala samička po třetím porodu o 100g a to jí jsou 2 roky :wink:
Mě teď přibrala samička po třetím porodu o 100g a to jí jsou 2 roky :wink:
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Většinou se váha ustálí kolem 2 roku, ale může i později :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jo :)
Dík za objasnění :)
Dík za objasnění :)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Pardubice
- Kontaktovat uživatele:
Mám malý problém s váhou samečka a nechtěla jsem zakládat nové téma. Sameček je viditelně v pořádku, baští, je čilej a tak, ale najednou mi z váhy 524g klesnul na 452g. :( Nevíte, čím by to mohlo být? Jak říkám, vypadá zdravě, žije pořád se stejnou samičkou, ale ona přibírá a on shazuje...
Dík za rady
Dík za rady
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak moc všem děkuju... snad mi pomůžou aspoň na veterině..
-
- Zlatý uživatel
Davala jsi delat koprolku?Netoka vicm neusurpuje ho samicka apod.?Neprobehly u vas nejake zmeny posledni dobou?Jak basti, zvyka normalne, ma normalni bobky?Zkus mu dat dvakrat do tydne jednu goji,trosku ovesnych vlocek, bylinky.Kdyby sel s vahou jeste dolu, nebo vubec nepribiral, tak bych to asi zkonzultovala s Lietavcovou, nebo Jeklem.Zkus napsat Jeklovi:
jeklv@vfu.cz
jeklv@vfu.cz
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Neříjí třeba samička?Mě jeden sameček vždy když byl se samičkou a ta říjela shodil 100g.Když jsem ho oddělila,nabral váhu zpět.Když šel k ní,znovu to samé.
Nebyla nějaká změna?Třeba jiný režim ve dne,změna granulí...
Nebyla nějaká změna?Třeba jiný režim ve dne,změna granulí...
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
U samičky mám podezření, že by mohla čekat mladé. Granule dávám pořád stejné - Apetit míchaný s vitakraftem a do toho dostává ob dva dny trochu vloček. Od té doby co je se samičkou, tak hezky nabíral a teď najednou tohle. Ale přitom nevypadá, že by mu něco bylo, běhá, bobkuje normálně... Myslíte, že bych měla jít na veterinu?
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Může to být i tím že je samička březí.Může z toho trochu zhubnout,ale neměl by jít nějak moc.
Pro jistotu bych ale poslala koprologii a kdyby se ti cokoliv nezdálo,nebo hubl dál,zajdi na veterinu.
Jak často ho vážíš?A ve stejnou denní dobu?
Pro jistotu bych ale poslala koprologii a kdyby se ti cokoliv nezdálo,nebo hubl dál,zajdi na veterinu.
Jak často ho vážíš?A ve stejnou denní dobu?
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na koprolku teda ale nasbírám bobečky od obou dohromady, to nevadí? Ono je dost těžký ho vážit, nesnáší to a nechci ho moc stresovat. Snažím se vážit na večír nebo odpoledne.
Zkusila jsem ho zvážit teďka a má 450g. Před dvěma dněma to bylo 452g. A než takhle zhubnul, tak měl stálých 525g.
Tady je fotka jak sedí. Když takhle hačá, tak má hrbatý záda, ale když se narovná, tak to nemá. Viz následující fotky, který jsem fotila teďka.
Zkusila jsem ho zvážit teďka a má 450g. Před dvěma dněma to bylo 452g. A než takhle zhubnul, tak měl stálých 525g.
Tady je fotka jak sedí. Když takhle hačá, tak má hrbatý záda, ale když se narovná, tak to nemá. Viz následující fotky, který jsem fotila teďka.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
To může mít jak ubral. Jestli ho vážení stresuje tak ho omez a važ ve stejnou dobu. Někdy jsou nenažraný a mají o 30g míň.
Bobečky pošli klidně od obou,ale sbírat 3 dny a čerstvé,zakápnout vodou a skladovat v lednici.
zkus ho vykrmit- vločky, kuličky od vitacraftu, B- komplex moc nedávej pokud je samička březí. Jak dlouho jsou spolu?
Bobečky pošli klidně od obou,ale sbírat 3 dny a čerstvé,zakápnout vodou a skladovat v lednici.
zkus ho vykrmit- vločky, kuličky od vitacraftu, B- komplex moc nedávej pokud je samička březí. Jak dlouho jsou spolu?
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zkusím mu dávat všechno co říkáš. On rád tyhle mlsky,takže to nebude problém. Se samičkou jsou od 29. prosince 2010. Až na občasný prsknutí nebo malou hádku jsou spolu v pohodě, mazlej se a spinkaj na sobě.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
oni můžou,ale stejně by mohl hubnout z toho jak jsou spolu- třeba z toho že je březí. Může klidně po porodu začít nabírat
-
- Nový uživatel
Re: Váha činčiláčků
Nechci náčínat nové téma, jak se vám jeví váha 362g ve třech měsících, je to hodně, málo, či akorát?