činčila slintá

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

cimbal

činčila slintá

Příspěvekod cimbal » Stř Lis 23, 2005 21:15

Naše činčila slintá.Má od toho neustále slepené chlupy pod bradou
i na bříšku směrem k předním tlapičkám.Často spí na poličce s hlavou převislou přes okraj (níž než tělo) a volně puštěná sedí často na
topení a čumák má zapresovaný mezi žebra radiátoru. Jinak je čilá,společenská,žere,pije akorát nejeví žádný zájem o seno.
Jestli s tím už někdo má zkušenosti poraďte prosím a pokud někdo ví
jak se češe činčila nebo jak odstranit slepenou srst (kromě ustřižení) budu jen rád když mi poradíte.

pokud by mi to někdo chtěl poslat radu E-mailem tak mám adresu:
cimbalML@seznam.cz
a mobilní číslo mám:
777584505

Disable adblock

Iva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Kladno

Příspěvekod Iva » Stř Lis 23, 2005 21:22

Hodně mi to připomíná příznaky problémů se zoubky. Ať předními nebo stoličkami. Ona při těchto potížích činča nemusí přestat papat, začátek se může projevit právě takto. Jestli máš možnost jí vzít k dobrému veterináři na prohlídku tlamičky, bylo by to asi nejlepší.
Slintání může znamenat i zánět, ale to by se pravděpodobně projevilo tím, že by jí papání bolelo.
Poslintané chloupky lze opatrně omýt teplou vodou a osušit ručníkem - samozřejmě musí být činčilka až do úplného uschnutí v teple, aby nenastydla. Ale pokud slintá stále, je to zbytečné řešit, dokud se neodstraní příčina.

khelis
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: olomouc

Příspěvekod khelis » Stř Lis 23, 2005 21:26

taky bych se přikláněla k problémům se zoubky!
a rozhodně bych se co nejdřív dostavila k veterináři!

cimbal

Příspěvekod cimbal » Stř Lis 23, 2005 21:39

na veterině už jsme byli kromě obroušených stoliček veterinářka nic nenašla :( ale stejně dík že jste se mi ozvaly

Disable adblock

Iva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Kladno

Příspěvekod Iva » Stř Lis 23, 2005 21:49

A přední zoubky má v pohodě? Ne každý veterinář ví, jak mají správně vypadat. Určitě by měly být ostré a měly by se potkávat, trochu jako kleštičky.
Slintání se projeví třeba po škrábnutí v tlamičce, na to by šlo zkusit dávat heřmánek. Sušený nebo trošku odvaru stříkačkou do tlamičky.
Vážíš teď činču pravidelně? Jestli ne, tak začni, podle toho dost poznáš. Pokud hubne, evidentně se nenabaští dost a pak je třeba naběhnout znovu na veterinu. Sám se může spravit lehoučký zánět, ale ne silný zánět a ne problém se zoubky.
Chce to činču pozorovat a případně neváhat jít znovu na veterinu, třeba někam jinam. Spousta veterinářů činčám nerozumí. Když jde o zuby, je to hra o čas.

Simona

Příspěvekod Simona » Ne Lis 27, 2005 16:45

Podobně to začalo i u nás.Činčiláček přestal v první řadě baštit seno.U veterináře to bylo taky vše celkem vpořádku.Pak ale nabraly problémy velké obrátky a během jednoho dne byl na tom dost špatně!Problém byl u předních zoubků a na jedné straně i u stoliček.Raději opravdu činčilku hlídej,eventuelně se poraď i s jiným veterinářem.Tak jsem to nakonec udělala i já.

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”