Dlouhodobý průjem - vážné

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

max
Nový uživatel

Dlouhodobý průjem - vážné

Příspěvekod max » Pá Bře 07, 2014 22:52

Mám asi 6 měsíční činčilu. Takřka od té doby, co jsem si činčiláka přivezl domů měl průjem. Po návštěvě veterináře a při aplikaci probiotik se to na 3 týdny zlepšilo. Poté opět začal mít průjem a další probiotika už nezabrala. Nechal jsem vyšetřit trus na parazity (negativní) a na bakterie ( zjištěn výskyt clostridium perfringens a chybí normální střevní mikroflora) dostal opět pro a prebiotika + antibiotika. Po 3 dnech léčby se trus spravil na 2 dny a opět začal průjem. Činčila poměrně hodně pije 20 -30 ml za den. Zkusil jsem už všechny rady a nic nezabírá. Apatický není, je živý, váhu si drží, nicméně mi přijde, že má občas jakési záškuby a záchvaty zuřivosti, začne naprosto vše kousat a za pár minut ho to přejde. Všechno mu čistím, denně čistá převařená voda.... Nemůže mít cukrovku? opravdu už nevím, budu rád za každou radu. :( Předem děkuji.

Disable adblock

žanda
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
Kontaktovat uživatele:

Re: Dlouhodobý průjem - vážné

Příspěvekod žanda » So Bře 08, 2014 9:49

pokud chybí normální střevní mikroflora, chce to činčilce dát bobečky od jiné, zdravé činčilky. Ale až po zaléčení antibiotiky.

minlub
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
Kontaktovat uživatele:

Re: Dlouhodobý průjem - vážné

Příspěvekod minlub » So Bře 08, 2014 10:58

Pokud jsou všechna vyšetření v pořádku zkusila bych ty bobečky od zdravé činčilky a dávala dlouhodobě denně probiotika. Např. pastu Probican, ta chutná a není pro ně aplikace stresová. Čím krmíte, má stravu jako u chovatele? Může mu také vadit něco ve stravě. Některé činčilky více pijí, 20-30ml je normální.

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”