zlomenina kloubu bez fixace

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

megggie
Nový uživatel

zlomenina kloubu bez fixace

Příspěvekod megggie » Stř Kvě 28, 2014 21:07

Zdravím všechny činčiláře, mám dotaz ... už se to tu možná řešilo, ale setkali jste se se zlomeninou kloubu na zadní nožičce bez fixace? Byl nám doporučen samovolný srůst s podáváním léků proti bolesti a zánětu. Kontrola po 14 dnech na klinice v Brně.

Disable adblock

Wulfina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Okr. Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: zlomenina kloubu bez fixace

Příspěvekod Wulfina » Stř Kvě 28, 2014 22:33

Ano prosím, měli jsme...
Bublina musela být v malý kleci - ideálně 30x30 cm, bez poliček a bez nějakých prolézaček. Jen měkky podklad, miska s jídlem, seno a napáječka a minerál.kámen víc nic...
Žádný výběh, nic, jen na 14 dní malá klec bez ničeho a vše se zahojilo, tak jak mělo :)

megggie
Nový uživatel

Příspěvekod megggie » Čt Kvě 29, 2014 10:39

Já jsem ji chtěla nechat v přepravce cca 30x50cm, ale po konzultaci s veterinářkou mi bylo doporučeno nechat ji v kleci, aby zase neměla moc omezený pohyb (samozřejmě bez skákání po vysokých poličkách). No jednu jsem jí tam nechala (sice nízko, ale přemýšlím o odstranění) + látkovou houpačku. To jsou její oblíbené místa k odpočinku. Většinu dne i noci stejně proleží v houpačce. Spodní patro klece mám zabezpečené, aby se tam nedostala. Po lécích je taková čipernější, zatím baští, ale pro jistotu ji občas přikrmím kaší Rodicare. V kleci jsou holky 2, takže občas nějaké skákání tam je, ale minimálně. Snad to bude časem v pořádku. Cca za týden jedem na kontrolu.

Wulfina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Okr. Beroun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wulfina » Čt Kvě 29, 2014 20:43

Tak my měli úplně omezený pohyb, dokonce veterinářka říkala, že by bylo fajn jí nechat jen v přepravce, aby se co nejmíň hejbala...

Disable adblock

megggie
Nový uživatel

Příspěvekod megggie » Pá Kvě 30, 2014 7:40

No a mě přepravku nedoporučila. Ale co ji tak sleduju, tak se drží vklidu v látkové houpačce nebo na té poličce, kde má jídlo a mňamky.

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”