Může se stěhovat s bytu ven činčila?

Vše co se týká březosti a odchovu miminek

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Host

Může se stěhovat s bytu ven činčila?

Příspěvekod Host » Ne Črv 14, 2009 12:35

Dobrý den
Může se stěhovat z bytu ven těhotná činčila.Ale nejsem si jistý jestli je těhotná, ale příde mi, že bude protože má nafouklé bříško.Jak se to dá rozpoznat?A dává někdo činčily do venkovních voliér?Jsem začátečník v chovu nevím si rady.Děkuji za odpověď :wink:

Disable adblock

Plačková Kamila
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Plačková Kamila » Ne Črv 14, 2009 12:36

Ahojky, ven činčila nesmí ;) hlavně kvuli vlhkosti vzduchu a přehřátí... Těhotná samice by se neměla už vubec přemisťovat protože by mohla potratit ;)

Host

Příspěvekod Host » Ne Črv 14, 2009 12:44

Děkuji

OkoTygra
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Semily-Jičín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod OkoTygra » Ne Črv 14, 2009 19:00

Plačková Kamila napsal:Ahojky, ven činčila nesmí ;) hlavně kvuli vlhkosti vzduchu a přehřátí... Těhotná samice by se neměla už vubec přemisťovat protože by mohla potratit ;)
činčily mají někteří i venku,tak když napíšeš nesmí,tak možná jen u vás :wink: ale jak píšeš těhotná by se stěhovat neměla.

Disable adblock

Plačková Kamila
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Plačková Kamila » Ne Črv 14, 2009 19:04

OkoTygra napsal:
Plačková Kamila napsal:Ahojky, ven činčila nesmí ;) hlavně kvuli vlhkosti vzduchu a přehřátí... Těhotná samice by se neměla už vubec přemisťovat protože by mohla potratit ;)
činčily mají někteří i venku,tak když napíšeš nesmí,tak možná jen u vás :wink: ale jak píšeš těhotná by se stěhovat neměla.

Myslim že ten kdo je ma venku strašně moc riskuje... Nevim proč y to mělo platit jen u nas??? Znam hodně lidí co by svoji činčilu ven nedali ani za nic...

OkoTygra
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod OkoTygra » Ne Črv 14, 2009 19:11

Plačková Kamila napsal:
OkoTygra napsal:

Myslim že ten kdo je ma venku strašně moc riskuje... Nevim proč y to mělo platit jen u nas??? Znam hodně lidí co by svoji činčilu ven nedali ani za nic...
když pročítám tady na fóru co se jaký činče stalo,co jim kdo dal ochutnat schválně,tak někdy to hraničí s rozumem,vždyt polovina lidí co sem chodí nosí činči ven,sice né na dlouho a ty neriskují,?Když má dobrý podmínky proč by nemohla být venku?v Trutnově je chovatelka a ta je má i v zimě venku a nic jim není,a když tady pročítám je tu spoustu nových chovatelů jen nějaký čas a u některých jsou činči chudáci,když píšou co se jim stalo..

Plačková Kamila
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Plačková Kamila » Ne Črv 14, 2009 20:08

vždyť já nikomu nenadávám ale podle mě to prostě dobře není činčily nejsou na tyhle podmínky zrovna stvořeny ja bych činčilu ven nedala nanejvyš někam přenyst nebo tak ale na zem bych ji nikdy ani nepoložila. je to každyho věc muj nazor je ten že činčila venku v těchto podmínkách nemá co dělat...

OkoTygra
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod OkoTygra » Ne Črv 14, 2009 20:13

Plačková Kamila napsal:vždyť já nikomu nenadávám ale podle mě to prostě dobře není činčily nejsou na tyhle podmínky zrovna stvořeny ja bych činčilu ven nedala nanejvyš někam přenyst nebo tak ale na zem bych ji nikdy ani nepoložila. je to každyho věc muj nazor je ten že činčila venku v těchto podmínkách nemá co dělat...
jj v pořádku,ale nepsal bych nesmí,ale jak ted píšeš já bych ji nedala,já je taky nikam nenosím,jen běhaj doma :wink: nebylo nic mířenýho proti tobě :wink: ale právě vim,že někteří je ven nosí,ale píšeš každýho věc

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Místo/Bydliště: Liberecký kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Ne Črv 14, 2009 20:19

Nesmí, ale může .......... ti co je chovají venku a chodej s nima na prozcházku, asi nebudou mít tak dobrý chov, jako ti co je chovaji pod střechou. Neříkam, že ti co je chovaji doma jsou hned chovatele, ale nač riskovat a dávat je ven, když osvědčený je je chovat pod střechou v mísnosti se stálou vlhkosti?

Iveta47
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Iveta47 » Ne Črv 14, 2009 20:23

ja sa pridam :?
ja osobne chovam činčili vonku v krasnej voliere už tri roky a ani jedna my neumrela ,nemala pliesen, či inakšie problemy......
dokonca som von dala aj 2 mesečne mladata a su v poriadku
takže ja osobne niesom proti tomu aby činčila išla von ale musi byt patrične zabezpečena......su v chladku,ked prši sa zakriju roletou tak tam nikdy nenaprši a pred mačkamy su chranene plexisklom ktore je do pol volieri natiahnute :wink:

Host

Příspěvekod Host » Ne Črv 14, 2009 21:57

A ještě se chci zeptat, jaké má složení koupací písek pro činčily.Dá se něčím nahradit?Pro mě je to docela dráhý.Mohl bych použít křemičitý písek?Děkuji.

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Místo/Bydliště: Liberecký kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Po Črv 15, 2009 9:48

křemičitý určitě ne, je ostrý. Zkus si koupit ve zverimexu třeba apetit a nebo si kup White Mollen. Sice stojí 100, ale pro jednu činčilu vyrží čtvrt roku. Stačí mu nasypat do koupačky a dávat mu ji jen na půl hodiny deně, pak jen písek jednou-dvakrát přesypeš a dosypeš co chybi ;-)

Tereza V.
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Krupka,Ústecký kraj

Příspěvekod Tereza V. » Po Črv 15, 2009 23:23

White Mollen můžu jen doporučit-teď ho sice u nás nemají,takže mám nějaký "obyčejný",ale jinak ho používáme taky.

Disable adblock

Vrátit se na “Březost a odchov mladých”