Může se stěhovat s bytu ven činčila?
Může se stěhovat s bytu ven činčila?
Dobrý den
Může se stěhovat z bytu ven těhotná činčila.Ale nejsem si jistý jestli je těhotná, ale příde mi, že bude protože má nafouklé bříško.Jak se to dá rozpoznat?A dává někdo činčily do venkovních voliér?Jsem začátečník v chovu nevím si rady.Děkuji za odpověď :wink:
Může se stěhovat z bytu ven těhotná činčila.Ale nejsem si jistý jestli je těhotná, ale příde mi, že bude protože má nafouklé bříško.Jak se to dá rozpoznat?A dává někdo činčily do venkovních voliér?Jsem začátečník v chovu nevím si rady.Děkuji za odpověď :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
- Kontaktovat uživatele:
Ahojky, ven činčila nesmí ;) hlavně kvuli vlhkosti vzduchu a přehřátí... Těhotná samice by se neměla už vubec přemisťovat protože by mohla potratit ;)
Děkuji
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Semily-Jičín
- Kontaktovat uživatele:
činčily mají někteří i venku,tak když napíšeš nesmí,tak možná jen u vás :wink: ale jak píšeš těhotná by se stěhovat neměla.Plačková Kamila napsal:Ahojky, ven činčila nesmí ;) hlavně kvuli vlhkosti vzduchu a přehřátí... Těhotná samice by se neměla už vubec přemisťovat protože by mohla potratit ;)
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
OkoTygra napsal:činčily mají někteří i venku,tak když napíšeš nesmí,tak možná jen u vás :wink: ale jak píšeš těhotná by se stěhovat neměla.Plačková Kamila napsal:Ahojky, ven činčila nesmí ;) hlavně kvuli vlhkosti vzduchu a přehřátí... Těhotná samice by se neměla už vubec přemisťovat protože by mohla potratit ;)
Myslim že ten kdo je ma venku strašně moc riskuje... Nevim proč y to mělo platit jen u nas??? Znam hodně lidí co by svoji činčilu ven nedali ani za nic...
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
když pročítám tady na fóru co se jaký činče stalo,co jim kdo dal ochutnat schválně,tak někdy to hraničí s rozumem,vždyt polovina lidí co sem chodí nosí činči ven,sice né na dlouho a ty neriskují,?Když má dobrý podmínky proč by nemohla být venku?v Trutnově je chovatelka a ta je má i v zimě venku a nic jim není,a když tady pročítám je tu spoustu nových chovatelů jen nějaký čas a u některých jsou činči chudáci,když píšou co se jim stalo..Plačková Kamila napsal:OkoTygra napsal:činčily mají někteří i venku,tak když napíšeš nesmí,tak možná jen u vás :wink: ale jak píšeš těhotná by se stěhovat neměla.Plačková Kamila napsal:Ahojky, ven činčila nesmí ;) hlavně kvuli vlhkosti vzduchu a přehřátí... Těhotná samice by se neměla už vubec přemisťovat protože by mohla potratit ;)
Myslim že ten kdo je ma venku strašně moc riskuje... Nevim proč y to mělo platit jen u nas??? Znam hodně lidí co by svoji činčilu ven nedali ani za nic...
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
vždyť já nikomu nenadávám ale podle mě to prostě dobře není činčily nejsou na tyhle podmínky zrovna stvořeny ja bych činčilu ven nedala nanejvyš někam přenyst nebo tak ale na zem bych ji nikdy ani nepoložila. je to každyho věc muj nazor je ten že činčila venku v těchto podmínkách nemá co dělat...
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jj v pořádku,ale nepsal bych nesmí,ale jak ted píšeš já bych ji nedala,já je taky nikam nenosím,jen běhaj doma :wink: nebylo nic mířenýho proti tobě :wink: ale právě vim,že někteří je ven nosí,ale píšeš každýho věcPlačková Kamila napsal:vždyť já nikomu nenadávám ale podle mě to prostě dobře není činčily nejsou na tyhle podmínky zrovna stvořeny ja bych činčilu ven nedala nanejvyš někam přenyst nebo tak ale na zem bych ji nikdy ani nepoložila. je to každyho věc muj nazor je ten že činčila venku v těchto podmínkách nemá co dělat...
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Nesmí, ale může .......... ti co je chovají venku a chodej s nima na prozcházku, asi nebudou mít tak dobrý chov, jako ti co je chovaji pod střechou. Neříkam, že ti co je chovaji doma jsou hned chovatele, ale nač riskovat a dávat je ven, když osvědčený je je chovat pod střechou v mísnosti se stálou vlhkosti?
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava
ja sa pridam :?
ja osobne chovam činčili vonku v krasnej voliere už tri roky a ani jedna my neumrela ,nemala pliesen, či inakšie problemy......
dokonca som von dala aj 2 mesečne mladata a su v poriadku
takže ja osobne niesom proti tomu aby činčila išla von ale musi byt patrične zabezpečena......su v chladku,ked prši sa zakriju roletou tak tam nikdy nenaprši a pred mačkamy su chranene plexisklom ktore je do pol volieri natiahnute :wink:
ja osobne chovam činčili vonku v krasnej voliere už tri roky a ani jedna my neumrela ,nemala pliesen, či inakšie problemy......
dokonca som von dala aj 2 mesečne mladata a su v poriadku
takže ja osobne niesom proti tomu aby činčila išla von ale musi byt patrične zabezpečena......su v chladku,ked prši sa zakriju roletou tak tam nikdy nenaprši a pred mačkamy su chranene plexisklom ktore je do pol volieri natiahnute :wink:
A ještě se chci zeptat, jaké má složení koupací písek pro činčily.Dá se něčím nahradit?Pro mě je to docela dráhý.Mohl bych použít křemičitý písek?Děkuji.
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
křemičitý určitě ne, je ostrý. Zkus si koupit ve zverimexu třeba apetit a nebo si kup White Mollen. Sice stojí 100, ale pro jednu činčilu vyrží čtvrt roku. Stačí mu nasypat do koupačky a dávat mu ji jen na půl hodiny deně, pak jen písek jednou-dvakrát přesypeš a dosypeš co chybi ;-)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Krupka,Ústecký kraj
White Mollen můžu jen doporučit-teď ho sice u nás nemají,takže mám nějaký "obyčejný",ale jinak ho používáme taky.
Vrátit se na “Březost a odchov mladých”