klec v kuchyni???
-
- Stříbrný uživatel
klec v kuchyni???
ahoj chtela bych se zeptat jestli nekdo z vas chova sve cincilky v kuchyni????je to pro ne vhodne???koupila jsem si cincilku i klec ale dozvedela sem se,ze klicka neni moc dobra ve zverimexu mi poradili spatne :( ted ji chceme poridit vestavenou skrin se vsemi moznymi prolezackami ale jedine misto mame v kuchyni tak bych potrebovala poradit jsem totiz zacinajici chovatel,ale cincili me uplne dostavaji nikdy sem netusila jak jsou to nadherna a chytra zviratka :) casem bysme chteli poridit i kamaradku nasemu čakyskovi :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Vysočina
- Kontaktovat uživatele:
Re: klec v kuchyni???
čaky napsal:ahoj chtela bych se zeptat jestli nekdo z vas chova sve cincilky v kuchyni????je to pro ne vhodne???koupila jsem si cincilku i klec ale dozvedela sem se,ze klicka neni moc dobra ve zverimexu mi poradili spatne :( ted ji chceme poridit vestavenou skrin se vsemi moznymi prolezackami ale jedine misto mame v kuchyni tak bych potrebovala poradit jsem totiz zacinajici chovatel,ale cincili me uplne dostavaji nikdy sem netusila jak jsou to nadherna a chytra zviratka :) casem bysme chteli poridit i kamaradku nasemu čakyskovi :lol:
Ahojky, já svého Scipiona mám též v kuchyni, už skoro rok a nečiní mu to žádné problémy. I když jsem přes den v kuchyni, třeba o víkendu, tak chrní jak zabitej, zvykl si na ruch domácnosti a je naprosto v klidu. Takže si myslím, že by to neměl být žádný problém :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
myslim,ze im to nerobi problemy...mam kamaratku co ma cincilky v kuchyni... :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha 10
- Kontaktovat uživatele:
Já klec v kuchyni nemám, ale myslim, že to vadit čakymu nebude. Zvykne si na ruch domácnosti. :wink: :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Liberec
myslím, že pokud tam nebudeš vařit nějaký čarodějný lektvary, ze kterých by šly neprůhledný výpary, nemělo by to vadit:)
na ruch si opravdu zvyknou.. já mám v naší obýváko-kuchyni osmáky a nijak jim to nevadí. když tam byly dočasně činčilky, taky si nestěžovaly:)
na ruch si opravdu zvyknou.. já mám v naší obýváko-kuchyni osmáky a nijak jim to nevadí. když tam byly dočasně činčilky, taky si nestěžovaly:)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
- Kontaktovat uživatele:
já mám sice činči v obýváku, ale ten je propojený s kuchyní. Vůbec jim to nevadí.... celý den nám hraje televize (tedy pokud jsme doma samozřejmě :D ). Zvyknout si velmi rychle..
-
- Stříbrný uživatel
no tak to je parada ja si porad lamala hlavu kam jinam s kleci :lol: takze o vikendu zacnem se stavenim a pristi tyden uz bude mit muj cakysek vybeh kterej mu i ja budu zavidet :) a pak uz je jen otazka casu kdy mu pribyde kamaradka :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
čaky napsal:no tak to je parada ja si porad lamala hlavu kam jinam s kleci :lol: takze o vikendu zacnem se stavenim a pristi tyden uz bude mit muj cakysek vybeh kterej mu i ja budu zavidet :) a pak uz je jen otazka casu kdy mu pribyde kamaradka :wink:
Hlavně je třeba mít vyřešeno větrání, aby nebyly činčily v průvanu, ale zároveň nesmí být vysoká vlhkost z vaření. Tak ať se vám to podaří :wink: .
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
až se mi odstěhuje spolubydlinka tak holky budou bydlet v místnosti ve které je kuchyň (+kk)...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Postřižín u Prahy
My jsme je původně taky měli v kuchyni a nevadilo jim to.
-
- Stříbrný uživatel
:lol: Taky jsme kuchyňský myši,všici tři :wink: :lol:
-
- Stříbrný uživatel
ahoj :) tak uz mame skrin hotovou ted uz jen staci pridat spoustu prolizacek,domecku,houpacek a dalsich vymakanosti :D jen jsem se chtela zeptat jestli je dostacujici pro dve cincilky je vysoka 180coz si myslim ze je dobry siroka je 65 ,ale prijde mi ze hloubka neni nic moc je hluboka jen 35 :( bouzel uz se nam do kuchyne vic nevleze :? myslite ze jim to staci?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Ahojki, Výška je vpohododě šířka taky, ale hloubka těch 35 je málo... to je tak na jednu činčilku. Výšku ji ale rozděl poličkama, tak aby nemohla z horní propadnou až dolů. Mohla by si ublížit. Mi stačí pozorovat jak občas ti moji mišani spadnou z jednoho metru a pecka je to pořádná... a když ještě dopadnou na domeček.... nechtěla bych být v jejich kůži.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
myslim,ze hlbka by mala byt 60cm......teda mam pocit :wink:
-
- Stříbrný uživatel
policek tam budou mit spoustu budou to mit udelany jakoby schodky a mezipatra :) proto sem myslela ze se mi tam dve v pohode vlezou :cry: ted si nevim rady uz sem čakyskovi slibila kamaradku :(( az bude hotova tak ju vyfotim a nemohli byste mi poslat nejaky tipy ,aby se tam vlezla čakyskovi kamaradka :oops: diky doufam ze to nejak vyresime :wink:
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že ostatní rozměry to kompenzují.
Neřeš to, budou spokojené.
Neřeš to, budou spokojené.
-
- Stříbrný uživatel
je tak ted mi spadl kamen ze srdce :shock: ja uz premyslela ze oddelam sporak :lol: manzel uz ze me byl na prasky :lol: no hlavne aby se tam tem nasim mazlum libilo to je nejdulezitejsi tak se snad nejak poskladaji :lol: diky moc
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Jak většina z nás zjistila, činčilky milují úzké prostory, cpou se za topení, za nábytek a najednou by jim měla vadit klec široká 35 cm? :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Barča prožila téměř celý život (skoro 10 let) v 35 cm širokém akvárku (nahoře byla ještě klec, mělo to dohromady tuším metr), kdyby to bydlení bylo jen o kousek vyšší a dalo se rozčlenit na víc pater, neváhala bych už tenkrát pořídit jí kamošky. Myslím, že bude mít Čakyšek ï jeho přátelé super bydlení.....
M.
M.
-
- Stříbrný uživatel
já taky myslím, že to bude oká i pro dva.. :) výška to jistí.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Severní - Střední Čechy a okolí
čaky napsal:ahoj :) tak uz mame skrin hotovou ted uz jen staci pridat spoustu prolizacek,domecku,houpacek a dalsich vymakanosti :D jen jsem se chtela zeptat jestli je dostacujici pro dve cincilky je vysoka 180coz si myslim ze je dobry siroka je 65 ,ale prijde mi ze hloubka neni nic moc je hluboka jen 35 :( bouzel uz se nam do kuchyne vic nevleze :? myslite ze jim to staci?
Vzhledem k tomu, že se všude uvádí optimální rozměry klece pro jednu činčilu 80x50x100 (šxhxv), tak jednoduchým výpočtem zjistíš, že tvé rozměry jsou tak akorát pro jednu činčilu. Nicméně hloubka 35 cm je fakt málo. Polička by měla být minimalně 15-20 cm, aby z ni činčila nespadla a jakákoliv mezera, či otvor by pro činčilu měl byt vetší 10 cm.
Těžko si představit, jak v tak úzkém prostoru se činčila pohybuje. To spíše bude jen líně polehávat po poličkách či domku.
Bude to pro ní takové bydlení ve výtahové šachtě.
Naposledy upravil(a) Sepp dne Čt Bře 08, 2007 12:28, celkem upraveno 1 x.
-
- Stříbrný uživatel
no nemyslim si ze by se ma klec podobala vytahove sachte a ani si nemyslim ze by čakysek jen tak polehaval ma tam spoustu vetvi a policek,ale dik za nazor
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Severní - Střední Čechy a okolí
čaky napsal:no nemyslim si ze by se ma klec podobala vytahove sachte a ani si nemyslim ze by čakysek jen tak polehaval ma tam spoustu vetvi a policek,ale dik za nazor
Já mám klec o rozměrech 55x55x120 (šxhxv) a ikdyž pouštím činčilu každy den minimalně na hodinu mimo ní, tak si nedokaži představit, že bych v té kleci měl činčily dvě. I pro tu jednu je to malé.
-
- Stříbrný uživatel
äsi mas pravdu tak diky za radu
-
- Stříbrný uživatel
já bych to tak tragicky neviděla. když to porovnám se skříní, co máme v obýváku, která má rozměry jako čakyho klec, nezdá se mi to tak málo a jako výtahová šachta taky ne.
a co se druhé činči týče.. všude se můžete dočíst standardních rozměrů, ale neplatí, že dvě činči musí mít dvakrát větší klec, než je 50*80*100. to se sice také často píše, ale není to tak docela pravda..
teď mě napadá jen hloupý příklad na srovnání s ostatními zvířaty a to lev :D :lol: teriorium lva samotáře má určitou rozlohu... jenomže pokud si vytvoří smečku, teritorium se nezvětší tolikrát, kolik lvů je ve smečce..
no a tím chci říct, že pokud činča přijme druhou činču za svou, ve svém domácím teritoriu - tedy kleci - si nepřekáží a nemusí mít pro sebe každá nutně onen daný standardní rozměr..
ruku na srdce: pokud bychom se toho násobení rozměrů doslova měli držet, spoustu členů fóra bychom mohli považovat za tyrany zvířat :wink:
a co se druhé činči týče.. všude se můžete dočíst standardních rozměrů, ale neplatí, že dvě činči musí mít dvakrát větší klec, než je 50*80*100. to se sice také často píše, ale není to tak docela pravda..
teď mě napadá jen hloupý příklad na srovnání s ostatními zvířaty a to lev :D :lol: teriorium lva samotáře má určitou rozlohu... jenomže pokud si vytvoří smečku, teritorium se nezvětší tolikrát, kolik lvů je ve smečce..
no a tím chci říct, že pokud činča přijme druhou činču za svou, ve svém domácím teritoriu - tedy kleci - si nepřekáží a nemusí mít pro sebe každá nutně onen daný standardní rozměr..
ruku na srdce: pokud bychom se toho násobení rozměrů doslova měli držet, spoustu členů fóra bychom mohli považovat za tyrany zvířat :wink: