klec v kuchyni???

Diskuze o bydlení, venčení a klecích.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

čaky
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

klec v kuchyni???

Příspěvekod čaky » Stř Ún 28, 2007 19:38

ahoj chtela bych se zeptat jestli nekdo z vas chova sve cincilky v kuchyni????je to pro ne vhodne???koupila jsem si cincilku i klec ale dozvedela sem se,ze klicka neni moc dobra ve zverimexu mi poradili spatne :( ted ji chceme poridit vestavenou skrin se vsemi moznymi prolezackami ale jedine misto mame v kuchyni tak bych potrebovala poradit jsem totiz zacinajici chovatel,ale cincili me uplne dostavaji nikdy sem netusila jak jsou to nadherna a chytra zviratka :) casem bysme chteli poridit i kamaradku nasemu čakyskovi :lol:

Disable adblock

Monika
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: klec v kuchyni???

Příspěvekod Monika » Stř Ún 28, 2007 19:50

čaky napsal:ahoj chtela bych se zeptat jestli nekdo z vas chova sve cincilky v kuchyni????je to pro ne vhodne???koupila jsem si cincilku i klec ale dozvedela sem se,ze klicka neni moc dobra ve zverimexu mi poradili spatne :( ted ji chceme poridit vestavenou skrin se vsemi moznymi prolezackami ale jedine misto mame v kuchyni tak bych potrebovala poradit jsem totiz zacinajici chovatel,ale cincili me uplne dostavaji nikdy sem netusila jak jsou to nadherna a chytra zviratka :) casem bysme chteli poridit i kamaradku nasemu čakyskovi :lol:

Ahojky, já svého Scipiona mám též v kuchyni, už skoro rok a nečiní mu to žádné problémy. I když jsem přes den v kuchyni, třeba o víkendu, tak chrní jak zabitej, zvykl si na ruch domácnosti a je naprosto v klidu. Takže si myslím, že by to neměl být žádný problém :wink:

LUCIA
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Bratislava, SR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LUCIA » Stř Ún 28, 2007 20:03

myslim,ze im to nerobi problemy...mam kamaratku co ma cincilky v kuchyni... :D

Domča
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Praha 10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Domča » Stř Ún 28, 2007 20:15

Já klec v kuchyni nemám, ale myslim, že to vadit čakymu nebude. Zvykne si na ruch domácnosti. :wink: :wink:

Disable adblock

yanka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Liberec

Příspěvekod yanka » Stř Ún 28, 2007 21:59

myslím, že pokud tam nebudeš vařit nějaký čarodějný lektvary, ze kterých by šly neprůhledný výpary, nemělo by to vadit:)

na ruch si opravdu zvyknou.. já mám v naší obýváko-kuchyni osmáky a nijak jim to nevadí. když tam byly dočasně činčilky, taky si nestěžovaly:)

camilla
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod camilla » Čt Bře 01, 2007 7:05

já mám sice činči v obýváku, ale ten je propojený s kuchyní. Vůbec jim to nevadí.... celý den nám hraje televize (tedy pokud jsme doma samozřejmě :D ). Zvyknout si velmi rychle..

čaky
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod čaky » Čt Bře 01, 2007 9:07

no tak to je parada ja si porad lamala hlavu kam jinam s kleci :lol: takze o vikendu zacnem se stavenim a pristi tyden uz bude mit muj cakysek vybeh kterej mu i ja budu zavidet :) a pak uz je jen otazka casu kdy mu pribyde kamaradka :wink:

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » Čt Bře 01, 2007 13:42

čaky napsal:no tak to je parada ja si porad lamala hlavu kam jinam s kleci :lol: takze o vikendu zacnem se stavenim a pristi tyden uz bude mit muj cakysek vybeh kterej mu i ja budu zavidet :) a pak uz je jen otazka casu kdy mu pribyde kamaradka :wink:

Hlavně je třeba mít vyřešeno větrání, aby nebyly činčily v průvanu, ale zároveň nesmí být vysoká vlhkost z vaření. Tak ať se vám to podaří :wink: .

tuta
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tuta » Čt Bře 01, 2007 15:36

až se mi odstěhuje spolubydlinka tak holky budou bydlet v místnosti ve které je kuchyň (+kk)...

Sharona
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Postřižín u Prahy

Příspěvekod Sharona » Čt Bře 01, 2007 15:54

My jsme je původně taky měli v kuchyni a nevadilo jim to.

Burýska
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod Burýska » Čt Bře 01, 2007 16:43

:lol: Taky jsme kuchyňský myši,všici tři :wink: :lol:

čaky
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod čaky » Stř Bře 07, 2007 18:54

ahoj :) tak uz mame skrin hotovou ted uz jen staci pridat spoustu prolizacek,domecku,houpacek a dalsich vymakanosti :D jen jsem se chtela zeptat jestli je dostacujici pro dve cincilky je vysoka 180coz si myslim ze je dobry siroka je 65 ,ale prijde mi ze hloubka neni nic moc je hluboka jen 35 :( bouzel uz se nam do kuchyne vic nevleze :? myslite ze jim to staci?

lwici
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwici » Stř Bře 07, 2007 20:17

Ahojki, Výška je vpohododě šířka taky, ale hloubka těch 35 je málo... to je tak na jednu činčilku. Výšku ji ale rozděl poličkama, tak aby nemohla z horní propadnou až dolů. Mohla by si ublížit. Mi stačí pozorovat jak občas ti moji mišani spadnou z jednoho metru a pecka je to pořádná... a když ještě dopadnou na domeček.... nechtěla bych být v jejich kůži.

LUCIA
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Bratislava, SR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LUCIA » Stř Bře 07, 2007 20:18

myslim,ze hlbka by mala byt 60cm......teda mam pocit :wink:

čaky
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod čaky » Stř Bře 07, 2007 22:37

policek tam budou mit spoustu budou to mit udelany jakoby schodky a mezipatra :) proto sem myslela ze se mi tam dve v pohode vlezou :cry: ted si nevim rady uz sem čakyskovi slibila kamaradku :(( az bude hotova tak ju vyfotim a nemohli byste mi poslat nejaky tipy ,aby se tam vlezla čakyskovi kamaradka :oops: diky doufam ze to nejak vyresime :wink:

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Stř Bře 07, 2007 22:49

Já myslím, že ostatní rozměry to kompenzují.
Neřeš to, budou spokojené.

čaky
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod čaky » Stř Bře 07, 2007 22:52

je tak ted mi spadl kamen ze srdce :shock: ja uz premyslela ze oddelam sporak :lol: manzel uz ze me byl na prasky :lol: no hlavne aby se tam tem nasim mazlum libilo to je nejdulezitejsi tak se snad nejak poskladaji :lol: diky moc

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Stř Bře 07, 2007 23:28

Jak většina z nás zjistila, činčilky milují úzké prostory, cpou se za topení, za nábytek a najednou by jim měla vadit klec široká 35 cm? :lol:

tuta
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tuta » Čt Bře 08, 2007 6:08

Barča prožila téměř celý život (skoro 10 let) v 35 cm širokém akvárku (nahoře byla ještě klec, mělo to dohromady tuším metr), kdyby to bydlení bylo jen o kousek vyšší a dalo se rozčlenit na víc pater, neváhala bych už tenkrát pořídit jí kamošky. Myslím, že bude mít Čakyšek ï jeho přátelé super bydlení.....
M.

yanka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod yanka » Čt Bře 08, 2007 9:03

já taky myslím, že to bude oká i pro dva.. :) výška to jistí.

Sepp
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Severní - Střední Čechy a okolí

Příspěvekod Sepp » Čt Bře 08, 2007 11:58

čaky napsal:ahoj :) tak uz mame skrin hotovou ted uz jen staci pridat spoustu prolizacek,domecku,houpacek a dalsich vymakanosti :D jen jsem se chtela zeptat jestli je dostacujici pro dve cincilky je vysoka 180coz si myslim ze je dobry siroka je 65 ,ale prijde mi ze hloubka neni nic moc je hluboka jen 35 :( bouzel uz se nam do kuchyne vic nevleze :? myslite ze jim to staci?

Vzhledem k tomu, že se všude uvádí optimální rozměry klece pro jednu činčilu 80x50x100 (šxhxv), tak jednoduchým výpočtem zjistíš, že tvé rozměry jsou tak akorát pro jednu činčilu. Nicméně hloubka 35 cm je fakt málo. Polička by měla být minimalně 15-20 cm, aby z ni činčila nespadla a jakákoliv mezera, či otvor by pro činčilu měl byt vetší 10 cm.
Těžko si představit, jak v tak úzkém prostoru se činčila pohybuje. To spíše bude jen líně polehávat po poličkách či domku.
Bude to pro ní takové bydlení ve výtahové šachtě.
Naposledy upravil(a) Sepp dne Čt Bře 08, 2007 12:28, celkem upraveno 1 x.

čaky
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod čaky » Čt Bře 08, 2007 12:21

no nemyslim si ze by se ma klec podobala vytahove sachte a ani si nemyslim ze by čakysek jen tak polehaval ma tam spoustu vetvi a policek,ale dik za nazor

Sepp
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Severní - Střední Čechy a okolí

Příspěvekod Sepp » Čt Bře 08, 2007 12:31

čaky napsal:no nemyslim si ze by se ma klec podobala vytahove sachte a ani si nemyslim ze by čakysek jen tak polehaval ma tam spoustu vetvi a policek,ale dik za nazor

Já mám klec o rozměrech 55x55x120 (šxhxv) a ikdyž pouštím činčilu každy den minimalně na hodinu mimo ní, tak si nedokaži představit, že bych v té kleci měl činčily dvě. I pro tu jednu je to malé.

čaky
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod čaky » Čt Bře 08, 2007 12:33

äsi mas pravdu tak diky za radu

yanka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod yanka » Čt Bře 08, 2007 13:48

já bych to tak tragicky neviděla. když to porovnám se skříní, co máme v obýváku, která má rozměry jako čakyho klec, nezdá se mi to tak málo a jako výtahová šachta taky ne.
a co se druhé činči týče.. všude se můžete dočíst standardních rozměrů, ale neplatí, že dvě činči musí mít dvakrát větší klec, než je 50*80*100. to se sice také často píše, ale není to tak docela pravda..
teď mě napadá jen hloupý příklad na srovnání s ostatními zvířaty a to lev :D :lol: teriorium lva samotáře má určitou rozlohu... jenomže pokud si vytvoří smečku, teritorium se nezvětší tolikrát, kolik lvů je ve smečce..

no a tím chci říct, že pokud činča přijme druhou činču za svou, ve svém domácím teritoriu - tedy kleci - si nepřekáží a nemusí mít pro sebe každá nutně onen daný standardní rozměr..

ruku na srdce: pokud bychom se toho násobení rozměrů doslova měli držet, spoustu členů fóra bychom mohli považovat za tyrany zvířat :wink:

Disable adblock

Vrátit se na “Bydlení”