Týrání?

Diskuze o bydlení, venčení a klecích.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

neprodejny vzorek
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Lázně Bělohrad nebo Mostek (TU)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod neprodejny vzorek » Ne Kvě 03, 2009 21:00

STYRO napsal:
Pajafa napsal:Ještě typ pro pána...já vždy dávám do místnosti, kde mám puštěnou činčilu velký klacek nebo větev z jabloně a když má činčilka potřebu si zahryzat jde si kousat do větve, přeci jen jí chutná víc jak dřevotříska. Může udělat i další prolejzky a věci které činčilu zabaví během výběhu a nebude tolik okousávat ten nábytek.

Tak tomu nevěř 8) . Přece by nekousaly do větve, když můžou natropit mnohem větší škodu na nábytku :twisted: . Já zabraňuji v přístupu k nábytku kartonem, ten sice likvidujou taky, ale s tím se počítá...

karton je super, než se k něčemu přes něj prokoušou, stačí si toho všimnout každý. taky ho používáme

Disable adblock

faník
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Klatovy (blízko Plzně)

Příspěvekod faník » Pá Kvě 22, 2009 21:32

hnusak zabavte mu jí!:(:(

Jitka Řeháková
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51

tyran

Příspěvekod Jitka Řeháková » Po Kvě 25, 2009 7:52

taky jsem proto SEBRAT A JEŠTĚ HO PRAŠTIT TYČÍ. Mně Žoli začal kousat roh u stěny. Skoří na poličku, kousne si, podívá se na mě a čeká co bude. Když řeknu přísně NER, přejkede si tlapkou přes čumák a skočí dolů. A tak to jde asi 3 x za výběh. Manžel si myslí / vnutila jsem mu to/ že k otlučení došlo při stěhování :lol: :lol: :lol: No a tak co, nějak to vyspravíme. Má klacíčky, kalci, ytong, ale ten roh - to musí být vážení přátelé bašta :lol: :lol:

neprodejny vzorek
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Lázně Bělohrad nebo Mostek (TU)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod neprodejny vzorek » Po Kvě 25, 2009 15:33

Pořád se tady řeší problém zahánění s tyčí v ruce. Jakým způsobem mám dostat dvě holky do jedné klece? Když budu čekat, dokud tam sami nevlezou, tak se asi nedočkám. Obě mají klec jako nutné zlo, kam se jdou maximálně napít. Jinak chtěj být pořád venku. Jakmile vycítí, že už nadešel jejich čas (nevím, jak to poznaj), zmizí za skříň a dělaj že tam nejsou. Přemlouvání ani lákání na pamlsky nepomáhá. A jinak než tyčkou je odtamtud nedostanem. Jsou šprajclí asi půl metru nad zemí mezi skříní a zdí a nemáme šanci. Takže jak je mám dostat do klece?

Disable adblock

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Po Kvě 25, 2009 15:55

Souhlasím, vyšťurat tyčí nebo něčím podobným :), třeba rybářským prutem ;-), na tohle nic nepomůže, pokud není možné škvíru ucpat. Normálně činčily slyší třeba na šustění nebo jiný zvuk, ale jakmile cítí, že je chceme nahánět, tak si daj klapky na uši a nic :). Teď tedy nemluvím o mlaďoších, ale o Ferdíkovi, ten byl mimo klec jako doma.

1victoria1
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Nový Hrozenkov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 1victoria1 » Po Kvě 25, 2009 16:06

Já myslím že to činčilu stresuje a potom se bojí

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Po Kvě 25, 2009 16:29

Činčilu stresuje už jen ten pocit, že musí do klece, jinak by za tu skříň v tomhle případě nelezla :). Ono se to hezky říká, že se něco dělat nemá a že by to šlo určitě udělat jinak ;-).

1victoria1
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Nový Hrozenkov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 1victoria1 » Po Kvě 25, 2009 17:44

Je lepší jí zkoušet naučit jinak.

Jana L
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Havířov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jana L » Po Kvě 25, 2009 19:35

Podle mně je něco jiného vyštourat činčilku z poza skříně tyčkou a nechtít ji ublížit a něco jiného je činčilku záměrně tyčkou strašit aby se bála. Taky jsme občas museli štárat aby jsme je odněkud dostali. Dneska se nechají nalákat na písek a jsou na to zvyklí.Jen si myslím že staršit činčilu tyčkou schválně není dobrý nápad a hryzání k nim patří, takže se s tím musí smířit nebo jí dat pryč.

Zdenal86
Nový uživatel
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvekod Zdenal86 » Po Kvě 25, 2009 20:15

Sice mam činču jenom 3 měsice ale nahanět ho a ješte s tyčkou mi přijde trochu moc drastický.Ze začatku sem ho sice musel opatrně chytat abych ho dostal do klece.Ale pokaždé když sem ho tam dal dostal nákej pamlsek a ted už stači jen zaklepat na poličku v kleci a je tam hned a kolikrat si tam zaleze sam bez protestu.A tomu hryzaní nabytku si myslim že jde taky težko zabranit, trochu se upravil pokoj aby neměl přistup ke všem rohum.Ale když něco okusuje tak stačí trochu zakřičet a když mě pořad nebere na vědomi tak pon něm hodim plyšovej miček pak už zbystří a necha toho.A pomalu se to aj odnaučuje.A co se týče toho vyštourávaní , mě parkrat zalezl za skřín ale moc dlouho ho to tam nebavilo ale přece jenom sem to raděj ucpal.

MartinaK
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Liberec

Příspěvekod MartinaK » Po Kvě 25, 2009 21:22

Já jsem Maxíka z topení vyháněla kouskem hadříku, kterej jsem tam spustila. A zpoza lavice jsem ho dolovala hadrovým podsedákem. Jinak by do klece dobrovolně taky nešel. Ale co má tu novou klec, vrací se domů be problémů. A ze začátku jsem ho dokonce musela honit ven, abych mu tam mohla uklidit :)

faník
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Klatovy (blízko Plzně)

Re: Týranie?

Příspěvekod faník » Po Kvě 25, 2009 21:27

NEJRADŠI BYCH MU JÍ ZABAVIL A VZAL SI JÍ CHUDINKA MALÁ

Bubu
Nový uživatel
Místo/Bydliště: Sušilova, Brno

Příspěvekod Bubu » Po Črc 13, 2009 23:47

Tak to naši prcci nábytek neokusujou, když teda nepočítám nohy od jejich voliery, kde to nevadí.
K tomu týrání bych měla ale jeden docela děsivej příspěvek. Známá má už cca osm devět let párek činčil a za normálních okolností je má na třícentimetrové vrstvě jejich vlastních bobků ve velké kleci. Že krmí směskou bych ještě nějak skousla, to, že obří misku používá na koupání a chvíli poté tu stejnou na krmení, to asi taky, avšak tyto činčilky neběhyjí, protože se paničce nechce je chytat.
Třešničkou na dortu ale bylo, když se činčilkám asi tak po šesti letech teď zadařilo mít mladé. Malé činčilky totiž, jak známo, rády prchají. No a tohoto chovatelského experta nenapadlo nic jiného, než všech pět strčit za sklo.
Obrázek
No a protože se za tím sklem pařijou a nemaj podestlaný, tak jsou celý upatlaný a mají mokrý bříška a spálený tlapky.
Obrázek
Podle mě by takový lidi měl taky někdo zavřít do vitríny bez možnosti pohybu a ve vlastních výkalech, popřípadě je mlátit tyčkou do krve, když nevědí, jak se chovat.

Jitka Řeháková
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51

týrání

Příspěvekod Jitka Řeháková » Út Črc 14, 2009 9:48

Pověsit za nohy do průvanu :twisted: . To já nemám taky slov. Jenom jsem překvapená, jakou vůli k životu činčilky mají, já jsem při láskyplné péči neměla štěstí na čiču nad 5 let. Kdyby to byla začátečnice a nevěděla :roll: nebo si aspoň nechala poradit :twisted:

Bubu
Nový uživatel

Příspěvekod Bubu » Út Črc 14, 2009 10:15

Tak vůli k životu mívají především zvířátka v nepříznivých poměrěch a o to víc je jich člověku líto. Ale řekla bych, že zrovna moc zdravě nevypadaj.
Obrázek
Třeba tenhle prcek je podle mě strašně hubenej. Typla bych to na atrofovaný svalstvo. Nevím, jestli je začátečnice, ale když jsem tam byla, sprdla jsem ji a poradila, co s tím bez velkých výdajů, jen jsem zvědavá, jestli se něco stane, nebo jestli tam budou za vitrínou ještě další měsíc a půl, než mimoši odrostou a půjdou domů k novým a snad zodpovědnějším majitelům.

dusinecka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Hodonín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dusinecka » Út Črc 14, 2009 21:08

jezis, to je smutny.tohle je opravdu tyrani...

X-SIDE
Nový uživatel

Příspěvekod X-SIDE » Čt Srp 13, 2009 17:55

jakubcincila napsal:promin nechci byt hnusny na tveho znameho ale asi takovemu cloveku nepatri zviratko do rukou. at si koupi nejakou hracku ta mu nic neokouse a na zachod taky nemusi. si o cincile mel nejdrive neco zjistit nez si ji poridil.
pokud ji bude takto vystavovat neustalemu stresu tak mu brzo umre.

tak stim naprosto souhlasim(mimochodem to dělat někdo mé činčile tak tu tyč vezmu a **** ,******* *****p :evil:

khelis
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: olomouc

Příspěvekod khelis » Pá Srp 14, 2009 12:44

neprodejny vzorek napsal:Pořád se tady řeší problém zahánění s tyčí v ruce. Jakým způsobem mám dostat dvě holky do jedné klece? Když budu čekat, dokud tam sami nevlezou, tak se asi nedočkám. Obě mají klec jako nutné zlo, kam se jdou maximálně napít. Jinak chtěj být pořád venku. Jakmile vycítí, že už nadešel jejich čas (nevím, jak to poznaj), zmizí za skříň a dělaj že tam nejsou. Přemlouvání ani lákání na pamlsky nepomáhá. A jinak než tyčkou je odtamtud nedostanem. Jsou šprajclí asi půl metru nad zemí mezi skříní a zdí a nemáme šanci. Takže jak je mám dostat do klece?

No mám stejnej problém, ikdyž jsem kvuli ni teď přestěhovala celej pokoj, tak je klec vedle asi dvoumetrove skřině(klec asi 1,7 m) no a ona tam bez problemu vyskočí. Skáče tam hlavně, když už ji chci zavřít. Já, ačkoliv si hraji na velmi vysokou, mám pouze 1,65 m, takže prostě nemám jinou možnost a ze skříně ji musím pomoct smetákem. Zkusila jsem lákat na pamlsky, prosit, vyhrožovat :-D, ale nic nepomohlo.
Nesouhlasím s mlácením činčily, nechci nic omlouvat, vždycky do ní jen tak lehce ,,drbnu" a už skočí. Čekat až do klece skočí sama je bezva, ale já ji nechávám běhat, dokud nejdu spát, čili někdy i do půl jedné ráno no a kdybych měla čekat ještě třeba hodinu, než se jí bude chtít do klece, tak asi ráno nevstanu. Většinou se ji snažim nenapadně pozorovat a když je v kleci, tak se k ni chci pomalu připlížit, ale ona si mě všimne, udělá hop, hop, hop a je na skříni. Co s tím?

Bubu
Nový uživatel

Příspěvekod Bubu » Pá Srp 14, 2009 19:31

No my máme za klecí cca třicet čísel volnýho prostoru a protože má klec dva metry a vyplňuje celou šířku, nedá se za ni dostat jinak, než smetákem. No a když ten smeták tam strčím, tak činčilka přihopká a začne mi okusovat štětiny. :D
Každopádně na jednu činčilku používáme při chytání její vlastní zvědavost. Když totiž otevřu dveře do pokoje, tak tam naběhne a tudíž stačí chytat mezi dveřma.

Ivy
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ivy » Pá Srp 14, 2009 20:53

My třeba s chytáním nemáme problémy, pouštím teď Myky na chodbě. Klec má mezi dveřma do obýváku a každých pár minut se tam vrací. Asi ji štve, že jsem s ní na chodbě jen já a ostatní se válí v obýváku a koukají na televizi...
Zato mám problém, jak ji odehnat, když něco okusuje. Že nám trhá koberec, to by mi ani tak nevadilo - kdyby ho i nežrala ;)

Elouš
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Elouš » Út Srp 18, 2009 12:31

koukám, že problém jak dostat činči zpět do klece není jen náš..
já pouštímttím mazlíka na celé odpoledne, on si skáče běhá a když toho má dost někam se uklidí a chrní a pak zase lítá, ale do klece nepujde ani za nic, nepomáhá lákat na dobroty nebo písek, nic.. musím počkat až zaleze někam, kde ho chytím, nejhorší je když vleze pod gauč, tam ho musím něčím vyšťourat, ale nemusí se ho ani dotknout, on jak vidí něco se přibližovat, tak vyleze :) ale je to na dlouho vždycky.. do domečku se mu nikdy nechce

Petunia
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Nový Ples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petunia » Stř Srp 19, 2009 8:00

jej, v tom případku mám asi zlaté činčilky, protože když je pustím k večeru běhat, tak si hopkají a dovádí a když už se mi chce jít spát, tak jim dám do mističek baštu a řeknu "domů" a oni si přede mnou zahopkají sami do klece :-) tohle uměl i můj úplně první činčilák ještě u mých rodičů :)

Elouš
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Elouš » Stř Srp 19, 2009 14:42

to buď ráda, my přemlouváme plus mínus tak hodinku a nakonec ho musím stejně chytit..

Host

Příspěvekod Host » So Říj 03, 2009 10:27

to je hrozný, co tu čtu...nechápu, proč si takoví lidé pořizují zvířátko, když ho jen trápí, bych jim ho hned vzala.. Já mám činčiláka teprve něco málo přes tři měsíce, ale snažím se pro něj dělat jen to nejlepší a k tomu mi hlavně pomáhá tohle forum, tímto bych Vám chtěla poděkovat. K tomu závírání do klece po výběhání, no zezačátku sem byla bezradná..ale teď je to čímdál lepší a lepší..Bubblik se už naučil chodit domů sám, takže to je super :-) to, že něco ohlodává - no vždyť je to hlodavec, co se diví. Našeho činčiláka naštěstí nezajímají žádné dráty ani omítky, spíše časopisy a knihy, ale to "ochutná" a už se k tomu nevrátí :-)

neseto
Nový uživatel
Místo/Bydliště: Pardubicný kraj

Příspěvekod neseto » Pá Říj 09, 2009 9:56

neprodejny vzorek napsal:Pořád se tady řeší problém zahánění s tyčí v ruce. Jakým způsobem mám dostat dvě holky do jedné klece? Když budu čekat, dokud tam sami nevlezou, tak se asi nedočkám. Obě mají klec jako nutné zlo, kam se jdou maximálně napít. Jinak chtěj být pořád venku. Jakmile vycítí, že už nadešel jejich čas (nevím, jak to poznaj), zmizí za skříň a dělaj že tam nejsou. Přemlouvání ani lákání na pamlsky nepomáhá. A jinak než tyčkou je odtamtud nedostanem. Jsou šprajclí asi půl metru nad zemí mezi skříní a zdí a nemáme šanci. Takže jak je mám dostat do klece?

Přesně tak. Anča se vždycky šprajcne mezi topení a zeď a jinak, než jí zvrchu šťouchnout to nejde. Jak je na zemi, je hodná a jde si na pamlsek, připravený v kleci. Odkudkoliv chodí na pamlsek, jen, když je šprajclá v topení, tak jí můžu přemlouvat 2 hodiny s jakymkoliv maplskem a stejně nic. Topení není zas tak velký, takže mi stačí jí postrčit rukou, ale chápu ten klacek, kdyby bylo jen o kousek větší, asi by mi taky nic jiného nezbylo.

Disable adblock

Vrátit se na “Bydlení”