Teplota v pokoji

Diskuze o bydlení, venčení a klecích.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Ála

Teplota v pokoji

Příspěvekod Ála » Út Bře 15, 2005 16:31

Ahojky, tak už mám Matýska doma. Je naprosto úžasnej a strašně malinkej (narodil se 1.1.2005)! O víkendu sem dám nějaký fotky. Myslím, že si rychle zvyknul, protože běhá po kleci, jako blázen. Žere seno i granule, nesní sice celou tu dávku - polévkovou lžíci, ale na to je ještě asi moc malej. Přes klec mi okusuje prsty a nechá se i občas pošimrat pod krkem a za ouškem. Chovat ho zatím nechci, protože jsem si tu ve vašich radách přečetla, že na to se musí pomalu. Je tak nádhernej, že mám pořád strach, aby se mu něco nestalo nebo abych mu nějak nevědomě neubližovala. Budu na vás proto mít průběžně asi spoustu dotazů. :?
Chtěla bych se zeptat, jakou by měl mít v místnosti teplotu. Mám ho v pokoji na zemi (mám dost velkou klec, takže pod ní nemám žádnej stůl). V pokoji mám koberec a pod klec jsem dala na 4x složenou fleecovou deku, ale mám pořád strach, jestli mu není zima. Teplota v pokoji se mi pohybuje odhadem tak od 19-23 stupňů, podle toho, jak se nám přes den zapíná topení.
Pak bych se ještě chtěla zeptat, jestli mu mám dávat vápníkový tablety, když má v kleci kostku Syporexu? Abych ho tím vápníkem nějak nepředávkovala?
Předem díky.
Naposledy upravil(a) Ála dne Út Bře 15, 2005 17:25, celkem upraveno 1 x.

Disable adblock

VeronikaL.
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Praha

Příspěvekod VeronikaL. » Út Bře 15, 2005 16:38

Myslím, že taková teplota je vyhovující a že činčiláček nenastydne. V literatuře myslím varují hlavně před přehřátím (nad 25 stupňů). V kuchyni, kde mám činčily, jsem měla 19 stupňů kolikrát, a činčily nejevily žádné známky znepokojení.

JInak gratuluju k činčiláčkovi, jistě je nádherný, těšíme se na fotky. :D :D :D

Iva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Kladno

Příspěvekod Iva » Út Bře 15, 2005 18:40

Blahopřeji k myšáčkovi a přeji vám spoustu společných prima lumpáren a hlavně žádné marodění. :D

K umístění klece: pozor na průvan od země. U mne v pokoji to při zemi táhne a musela jsem mít klec na cca 20 cm vysokém podstavci. U veliké klece, kterou mají kluci teď, jsem to vyřešila plnou spodní částí. Jinak si myslím, že teplotu máš doma úplně normální "činčilí" :lol:

Pavla STEJSKALOVÁ

Příspěvekod Pavla STEJSKALOVÁ » Stř Kvě 04, 2005 9:25

Já na holkách poznám kdy jaké teplo je Kdyz jejim chladneji jsou nahore v kleci a choulí se k sobe a kdyz jejim teplo tak jsou v tom spodním domecku dole v kleci. A teplota se drzí kolem 18 az 23 stupnu.

Disable adblock

Maru
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Mrač 178

Příspěvekod Maru » Stř Kvě 04, 2005 10:09

Já mám pokoj situovaný na východ, takže je tam dopoledne pěkné parno a vydrží to po celý den, ale pak už bez sluníčka. Holky jsou zalezlé v boudičce když je jim horko. Když jim není horko tak tancují po kleci a chtějí ven :wink:

Ivanka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Brno

teplota

Příspěvekod Ivanka » Po Zář 12, 2005 16:37

Já mám činčilku v pokoji,kde je něco mezi 20-25 stupni a nestěžuje si.Při extrémních teplotách v létě ještě naprosto dobře snášel teplotu do 29 stupňů,ale když při pár dnech extrémních veder bya teplota v pokoji i 31 stupňů,musela jsem ho ochlazovat sklenicí se šroubovacím víčkem,kterou jsem naplnila vodou a dala zmrazit.Miki pak ožil a nalepil se bříškem na sklenici a ochlazoval se tak.Viditelně pookřál.Takže doporučuji při velkých vedrech...

Alice
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
Kontaktovat uživatele:

Re: teplota

Příspěvekod Alice » Po Zář 12, 2005 18:40

Ivanka napsal:Já mám činčilku v pokoji,kde je něco mezi 20-25 stupni a nestěžuje si.Při extrémních teplotách v létě ještě naprosto dobře snášel teplotu do 29 stupňů,ale když při pár dnech extrémních veder bya teplota v pokoji i 31 stupňů,musela jsem ho ochlazovat sklenicí se šroubovacím víčkem,kterou jsem naplnila vodou a dala zmrazit.Miki pak ožil a nalepil se bříškem na sklenici a ochlazoval se tak.Viditelně pookřál.Takže doporučuji při velkých vedrech...

ja mam v galerii Nordrealice obrazky mramorovych dosiek ktore davam do chladnicky ochladit a potom do klietky :D

Host

Re: teplota

Příspěvekod Host » Čt Srp 23, 2007 10:12

Budeme se stehovat do vetsiho domku a starej malej domecek zustane neobydlenej. Premyslim, ze bych si tam tedy udelel nejakou malou chovnicku.

Je to stara budova s oknama na sever. Slunce tam primo sviti jen brzo rano, nebo pozde vecer. Je to pomerne vlhka budova, vlhkost vzduchu je tam kolem 70%.

Uvazuji nad druhmi. Cincily by mohli dostat nejsussi mistnost asi 3x3,5m.

Z toho co jsem se zatim o cincilach docetl, by jim to docela mohlo vyhovat. (Az na tu lhkost, tou jsem si ne jistej)

Co me ale zajima je minimalni teplota v zime. Budovu sice planujeme temperovat, ale prebytecne penizky na plyn asi nebudou. Jaka je minimalni teplota, pri ktere cincily jsou schopny bez uhony a trapeni v pohode preckat zimne mesice ?

Dekuji.

žanda
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod žanda » Čt Srp 23, 2007 11:22

Pro činčily je vlhkost důležitější než nízká teplota. Pokud mají nízkou vlhkost vzduchu, tak v zimě 10 stupňů nad nulou nebude problém. My jsme ve cca 12°C odchovali i mladé.

Alice
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alice » Čt Srp 23, 2007 15:22

žanda napsal:Pro činčily je vlhkost důležitější než nízká teplota. Pokud mají nízkou vlhkost vzduchu, tak v zimě 10 stupňů nad nulou nebude problém. My jsme ve cca 12°C odchovali i mladé.

To sa mi zda malo ale tak medzi 15-20.C je to optimalne :-)

Host

Příspěvekod Host » Čt Srp 23, 2007 15:55

žanda napsal:Pro činčily je vlhkost důležitější než nízká teplota. Pokud mají nízkou vlhkost vzduchu, tak v zimě 10 stupňů nad nulou nebude problém. My jsme ve cca 12°C odchovali i mladé.

Dik. Vlhkost bude asi v tomto pripade limitujici. Je to stara budova a kdyz jsme tam bydleli byla pocitove "vlhka". Budu muset asi chvili sledovat jak se tam bude pohybovat vlhkost/teplota kdyz bude neobydlena.

Adamo
Nový uživatel

Příspěvekod Adamo » Pá Srp 24, 2007 9:25

no jo,vlhkost je najdulezitejsi,teplotu vzdrz
i aj veciu ale treba ju ochladit :D

Host

Příspěvekod Host » Pá Srp 24, 2007 9:37

Alice napsal:To sa mi zda malo ale tak medzi 15-20.C je to optimalne :-)

Jak je to s vlhkosti ? Nekde se uvadi 30-50% ale docetl jsem se i o chovu pri 16 stupnech celsia a 60% vzdusni vlhkosti (ovsem to zrejme nebyl dlouhodobej chov, slo o jekejsi veterinarni clanek).

Alice
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alice » Pá Srp 24, 2007 15:36

Do tych 60% je to v pohode :-) Ja som ich mala pol roka v miestnosti kde bola vlhkost 70% a nic sa nestalo ale nedoporucovala by som to na dlho.

Disable adblock

Vrátit se na “Bydlení”