moceni
-
- Nový uživatel
moceni
Z niceho nic mi zacala cincila mocit na policky v kleci. Nikdy to nedelala a ted moci i do sena a pod granule. Drive to delala maximalne do pisku.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: moceni
To se holt stane...
Hlavně, když se něco nelíbí.. co si koupila za seno?
Už sem se setkala s tím, že když bylo seno něčim obohaceno - třeba kopřivou, tak ho činčily nebaštily, ale močily na něj, protože prostě vonělo...
Na poličky je to normálka...
Hlavně, když se něco nelíbí.. co si koupila za seno?
Už sem se setkala s tím, že když bylo seno něčim obohaceno - třeba kopřivou, tak ho činčily nebaštily, ale močily na něj, protože prostě vonělo...
Na poličky je to normálka...
-
- Nový uživatel
To budou ty bylinky... asi.... zitra zmenime a uvidime... dekuju...
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Mě tohle začala dělat samička po té co zabřezla. Dřív chodila čůrat do záchodku, co je březí, tak čůrá absolutně všude...
-
- Nový uživatel
Tak mi brezi nejsme. Je ji skoro 9 let a samecka videla kdysi davno, ale malem ho zabila, takze vic pokusu jsme nedelali..
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak možná je to stářím...
-
- Zlatý uživatel
Cincilky nekdy reaguji i na sebemensi zmeny, co se jim nelibi, povahou jsou, jako kocky.
Jinak,v tomto veku by uz samice k samci jit vubec nemela, zabreznout muze prvne pouze od 1 do 2 let, jinak hrozi srusty delohy a komplikace.Je dobre, ze samce neprijala, mohlo ji to stat zivot.V tomto veku uz asi tezko prijme i samicku, jako partaka, aby nebyla sama, na samostatnost uz je dlouho zvykla a jakakoliv zmena by ji mohla dost rozhodit a novacka by mohla i zabit.Ikdyz, cincilky se pri dobrem zdravi a peci muzou dozit klidne i 20 let a vice, takze je to dama v nejlepsich letech :lol: :lol:
Davej ji obcas plody cramberry, jako caj suseny, nesmi to byt nicim konzervovane, ani prislazene, jen suche plody.Take obden jednu goji-kustovnici cinskou, je to bomba na posileni zdravi, obsahuje hlavne vsechna dulezita becka.Ale plati to same, jen susene plody, nicim neprislazene a nekonzervovane, kupujeme ve zdrave vyzive pouze
Jinak,v tomto veku by uz samice k samci jit vubec nemela, zabreznout muze prvne pouze od 1 do 2 let, jinak hrozi srusty delohy a komplikace.Je dobre, ze samce neprijala, mohlo ji to stat zivot.V tomto veku uz asi tezko prijme i samicku, jako partaka, aby nebyla sama, na samostatnost uz je dlouho zvykla a jakakoliv zmena by ji mohla dost rozhodit a novacka by mohla i zabit.Ikdyz, cincilky se pri dobrem zdravi a peci muzou dozit klidne i 20 let a vice, takze je to dama v nejlepsich letech :lol: :lol:
Davej ji obcas plody cramberry, jako caj suseny, nesmi to byt nicim konzervovane, ani prislazene, jen suche plody.Take obden jednu goji-kustovnici cinskou, je to bomba na posileni zdravi, obsahuje hlavne vsechna dulezita becka.Ale plati to same, jen susene plody, nicim neprislazene a nekonzervovane, kupujeme ve zdrave vyzive pouze
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No... těm 20 letem nevěřim, protože neznam jedinou, která by se 20 let dožila...
viewtopic.php?f=3&t=14524
Nejstarší je tu 12 let...
viewtopic.php?f=3&t=14524
Nejstarší je tu 12 let...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Liberec
- Kontaktovat uživatele:
Slyšela jsem o 16-ti i o 18-ti letý činče :wink: takže já tomu docela věřím... Ale obvyklé to asi nebude.
Jinak to, že by u činčil vznikaly srůsty, když nezabřezne do dvou let, to není pravda - ale připouštět poprvé starou samici se nedoporučuje snad u žádnýho živočišnýho druhu, komplikace by mohly být. Však je to tak i u lidí.
Jinak to, že by u činčil vznikaly srůsty, když nezabřezne do dvou let, to není pravda - ale připouštět poprvé starou samici se nedoporučuje snad u žádnýho živočišnýho druhu, komplikace by mohly být. Však je to tak i u lidí.
-
- Zlatý uživatel
Ja jsem o tech srustech a komplikacich slysela, takze bych byla opatrna a ta moje dobra znama ze zahranici mela cincilku, ktera se dozila dokonce 22, nebo 23 let. :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na srůsty jsme se ptali několika vetů (včetně p. Minárikové na výstavě) a všichni řekli, že je to nesmysl, ale že samozřejmě těhotenství ve vyšším věku sebou nese komplikace, jak řekla Genča.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51
když už jsme u toho močení - je to normál když samička močí víc než sameček? Ona sice do koutečka a sameček bordelář na domek a do 2 koutků, ale jelikož toho není tak moc, zavřu oko. Samičce musím obden uklidit jinak pouchne #-o .
Vrátit se na “Nemoci a potíže”