činčilka je nemocná???
činčilka je nemocná???
Mám již tři roky činčilu. Te´d se jí pod krkem udělala boule!! Mám o ní strach !! Je to měká boule asi jako rosol! Jinak činča žere normálně, trus má taky normální ale připadá mi drobet smutná ?? Máte někdo nějakou radu co by to mohlo být ??? :(
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Psáry
- Kontaktovat uživatele:
Já být tebou, tak raději zajdu k veterináři, ale jen k tomu co činčilám rozumí, aby jste něco nepodcenili. Odkud jsi????
jsem z Plzně ! Veterinářů je tu dost ale jelikož mám doma více zvířat ( papoušky ( 6 DRUHŮ), kocoura, psa) veterináře spíše střídáme. každý se specializuje na něco jiného. Mám strach tam Činču vzít protože není zvyklá na převážení a vůbec cizí lidi. Dostala jsem ji už jako odloženou z rodiny kde už ji nechtěli a za ty tři roky co byla u nás udělala velké úspěchy. Je moc milá , mazlivá a ráda si hraje s kocourem nad kterým vždy zvítězí protože kocour před ní utíká.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Raději vážně zajdi hned na veterinu, takové věci by se neměly podcenit. :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bude z převozu vyplašená, ale opravdu raději zajdi k veterináři, nepodceňuj to. Snad žádná činčilka nemá ráda cestování, ale když se je to nutné, tak to bude muset vydržet.
-
- Zlatý uživatel
urcite, muze se jednat take i o vnitrni zraneni po padu, take jsem to kdysi zazila a potom se mi udusila, kdyz to prasklo.
Muze to ale byt take neco vaznejsiho, rozhodne bych zasla pouze za odbornikem a znovu a pokazde tady budu doporucovat pouze to Brno Palackeho. Je to dalska, ale vyplati se v konecne fazy stonasobne.
Muze to ale byt take neco vaznejsiho, rozhodne bych zasla pouze za odbornikem a znovu a pokazde tady budu doporucovat pouze to Brno Palackeho. Je to dalska, ale vyplati se v konecne fazy stonasobne.
Doufám,že to nebude nic vážného,těch špatných zpráv je už za poslední dobu dost.Určitě dej na rady nás všech a zajdi k veterináři.Nejlépe hned zítra a do Brna.Když je s činčou něco v nepořádku,tak se musí jednat velmi rychle,protože odkládání je jistá smrt.Držím palce.Pá.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Pilníkov
- Kontaktovat uživatele:
Tak u mě je to samý se psem,Sendynka(fena) se Jůlinky(činčila) bojí a zdrhá :lol: ...Jinak,souhlasím tady s ostatními,chce to rychle na veterinu :!: :!: :!: .Snad to dobře dopadne a bode zase všechno okej :wink: ...!danny napsal: ráda si hraje s kocourem nad kterým vždy zvítězí protože kocour před ní utíká.
nemocná činčila
Tak jsem byla s činčou na veterině !! Pořád jsem se divila proč tady píšete o doktorech a bláhově si myslela že všichni jsou stejní, že by to měli znát , ale už jsem lecos pochopila. V pátek jsem sebrala milou činču a vyrazila na "veterinární kliniku" do Plzně. Je nejdražší tak jsem si myslela že snad i nejlepší !! Ale chyba. Sotva jsme přišli do ordinace pí. doktorka spráskla ruce a zaujala polohu něco jako " fuj dejte tu činčilu pryč" A začala mi vykládat jak jsou náchylný a jak pro ně nejsou žádné léky a to činču sledovala za vzdálenosti dvou metrů ( podotýkám že se ani na ní do klece nepodívala) a zavolala p. doktora od vedle. Ten už aspoň veděl jak se k činče postavit a hlavně jak jí chytit. Radost z ní taky pražádnou neměl. Prohlmatal bouli a prohlásil že neví že to vypadá na hematom že se asi uhodila. Dal nám za 180 Kč mast pro lidi lioton 100 000 který je na bolení nohou a otoky . Jsem z toho v rozpacích a opravdu mi je z toho smutno !! :(
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel všichni veterináři činčilám nerozumí. A nechápu pí. doktorku jak může dělat na veterině, když se bojí....
Já bych raději být tebou zajela do Prahy a to sem.....
Veterinární klinika A-Z VET
MVDr. Vlach
Staroklánovická 126, 190 16 Praha 9
Telefon: 281 971 215
Mobil: 603 336 770
http://www.azvet.cz/
p. doktor Vlach už zachránil spoustu činčilek. Vím, že je Praha celkem daleko, ale já bych tam zajela.
Já bych raději být tebou zajela do Prahy a to sem.....
Veterinární klinika A-Z VET
MVDr. Vlach
Staroklánovická 126, 190 16 Praha 9
Telefon: 281 971 215
Mobil: 603 336 770
http://www.azvet.cz/
p. doktor Vlach už zachránil spoustu činčilek. Vím, že je Praha celkem daleko, ale já bych tam zajela.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Mrač 178
Jo to je to pravý místo, kde činčám rozuměj. Neváhej a k tomuto veterináři se vydej, uvidíš, že ti pomůžou :wink:
Ahojky, být tebou, tak do té Prahy nejezdím. Byla nám také doporučována,tak jsem tam jeli s naší malinkou Myšutkou. Je vidět, že pan doktor Vlach činčilám rozumí, ale kromě přibroušení zoubků vlastne nic udělat nemůže, protože na to nemá vybavení. Hned víkend na to jsme jeli do Brna a věř mi, že z České Lípy to kousek není a tam si s ní hned věděli rady. Okamžitě na rozbor krve, rentgen, rozbor bobečků a bůh ví co ještě a přišli na spoustu věcí, na které by nepřišel žádný veterinář v ČR. Zjistili jí: cukrovku, hodně sníženou imunitu a špatné plíce. Tak jsme jí tam nechali týden a už se z toho pomalinku dostává. VĚŘÍM, ŽE KDYBY JSME TAM S NÍ NEJELI, TAK JÍ UŽ DÁVNO NEMÁME. Věř mi prosím a jeť do toho Brna. :roll:
-
- Zlatý uživatel
Eva napsala presne to, co jsem tady zminovala nekolikrat take a to je to, ze nema cenu jezdit do Klanovic, ani nikam jinam a ikdyz pan doktor Vlach cincilkam rozumi, tak bohuzel neni tak potrebne vybaven a take diky tomu tam Eva absolvovala tak dalekou cestu zbytecne, ikdyz jsem ji z techto duvodu navrhovala ihned to Brno, ponevadz mi bylo jasne, ze bude potreba provest celkova vysetreni, na ktere tam jsou vybaveni, vcetne moznosti hospitalizace. Pokud se jedna o hematom, tak bych to nepodcenovala vubec a tady zadna mast nepomuze, co to bylo proboha ze veterinare, co zde popisujes? Takovy asi vystudovali z protekce, nebo omylem, to neni mozny. Pokud je to hematom a jeste ke vsemu na krku, tak se to musi resit co nejdrive, zrentgenovat a odstranit operativne, ponevadz hrozi prasknuti a nasledne uduseni cincilky vlastni krvi. Prave presne to same se mi stalo s prvni moji cincilkou a byla to hruza. Opravdu se to muze stat a musi to posoudit opravdovy odbornik rentgenem a rozhodnout. Tohle by v tech Klanovicich zvladli dobre take, ale spis je problem v tom, ze pokud to bude na odstraneni, tak na to nemaji podminky, aby cincilku nasledne hospitalizovali a mela tak skvelou pooperacni peci vcetne vyzivy, jako prave v Brne. Ja osobne bych nikam jinam s cincilkou uz nejela, nez do Brna.Je to daleko sice, ale ve finale to vyjde mene, nez nejake pokusne jizdy a prohlidky u jinych veterinaru, kteri cincile nejen nepomuzou, ale kolikrat spis ublizi tim tapanim a pokusy ji vylecit.
Jestli chceš činčilku zachránit, tak zítra zavolej do Brna. Jsou tam od 8 hodin do 15 hodin.
MVDr. Hauptman - tel. 541 562 368
MVDr. Jekl - tel. 732 615 647
Tam Ti na 100% pomůžou.
MVDr. Hauptman - tel. 541 562 368
MVDr. Jekl - tel. 732 615 647
Tam Ti na 100% pomůžou.
-
- Zlatý uživatel
Souhlas. Pokud se objevi nejaky zavaznejsi, nebo nejasny problem, tak jedine tam ma cincilka sanci.
Doporucuji ale vzit ji s sebou nejakou drevenou hracku, aby citila domov po dobu hospitalizace a puvodni krmivo, granule, pokud nenaordinuji dietu, ci vyzivu a ikdyz tam jsou vybaveni i specialnimi krmivy pro cincily, granulemi a senem, tak je lepsi ji tam vzit ty puvodni z domova a susena jablicka, sipek, jako mlsky.Muzete treba i domecek, na ktery je zvykla.
Doporucuji ale vzit ji s sebou nejakou drevenou hracku, aby citila domov po dobu hospitalizace a puvodni krmivo, granule, pokud nenaordinuji dietu, ci vyzivu a ikdyz tam jsou vybaveni i specialnimi krmivy pro cincily, granulemi a senem, tak je lepsi ji tam vzit ty puvodni z domova a susena jablicka, sipek, jako mlsky.Muzete treba i domecek, na ktery je zvykla.
tak činčilce už je líp. V tom Brně jsme zatím nebyly. Boule se zdá o drobet menší a činča už má v očích radost, tak snad to bude dobrý ??!!
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hradec Králové
- Kontaktovat uživatele:
Bouli pod krkem měl před časem můj potkan. Zašli jsme na veterinu v HK a tam mu ji injekční stříkačkou propíchli, vytekl mu hnis, pár dní jsme mu to čistili a bylo to v pořádku. Doktor konstatoval, že to může být z hoblin. Mohl si ji nešetrně zapíchnout do kožíšku a potom mu to začalo uvnitř hnisat a dělat se boule. To jen tak pro představu, co by to mohlo být. Snad to bude brzo OK!!!
tak činča už je opravdu OK. Teď si uvědomuji, že když mluvíš o té hoblině, že by to mohlo tak být. Nejdřív se mi zdálo že tam nějaký malý pupínek !!! Vše se vstřebalo a je to vpořádku. Díky za rady a mějte se!!!
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hranice
- Kontaktovat uživatele:
to je dobře že už je v pořádku :wink:
Vrátit se na “Nemoci a potíže”