rada ohledně podestýlání
rada ohledně podestýlání
ahojky, chtěla jsem poprosit o radu.Mám klec 100x50x50cm, dole nerez šuplík.Je třeba dávat podestýlku po celé ploše?Nebo stačí jen roh,ve kterém činčila nejčastěji čůra atutíž si myslím, že by byl vhodný jako záchod.Bobky má nyní po celé kleci.Ale mám ji doma teprve1,5týdne a jsem začátečník.Do teď jsem ji dala podestýlku po celé kleci a použila jsem hrubou drť kukuřičnou.Dík za odpověď. :o
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
My dáváme našim činčilkám podestýlku po celé kleci,máme s tím lepší zkušenosti.
Můžeš zkusit dát podestálku jen do nejaké nízké nádoby místo záchodu,ale stejně se stává že se činčilka občas vyčůrá jinam.Některé činčilky se to ani nenaučí.
Bobkovat bude po celé kleci,to se nezmění.
Můžeš zkusit dát podestálku jen do nejaké nízké nádoby místo záchodu,ale stejně se stává že se činčilka občas vyčůrá jinam.Některé činčilky se to ani nenaučí.
Bobkovat bude po celé kleci,to se nezmění.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava!!!
No já po celé kleci nedavám protože to všude líta a je to zbytečné, dávám jen do rohů kde chodí Macík čůrat.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Nám to skoro nelítá,řekla bych že jim to vyhovuje víc.Pořád čůrali okolo. :(
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Rajhradice
- Kontaktovat uživatele:
My také dáváme po celé kleci podestýlku a nemám problém, vždy vyměním hlavně ty místa kam činčilky načůrají a nic nesmrdí.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Hrozenkov
- Kontaktovat uživatele:
Já mám na dně jen krabičku s dřevěnýma peletama, které měním zhruba Jednou za 5 dní až týden, podle potřeby. Tam chodí jen čůrat. Jinak bobkuje všude, ale to se snažím každý den vymetat.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
Ja by som skusila dat len do rohu podstielku, ktory by sluzil ako zachod. :wink:
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Paskov
Taky mám na dně plastovou krabičku s dřevěnýma peletama, která slouží jako záchůdek. Než se narodili drobečci, fungovalo to parádně. Ale teď, co mrňata odrostla, jsou loužičky všude, i když už asi přišli na to, k čemu tam ten záchod je a loužiček mimo něj je méně. Jinak mám všude (i na poličkách) linoleum, takže podestýlku nepoužívám.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Lázně Bělohrad nebo Mostek (TU)
- Kontaktovat uživatele:
hodnenka napsal:Taky mám na dně plastovou krabičku s dřevěnýma peletama, která slouží jako záchůdek. Než se narodili drobečci, fungovalo to parádně. Ale teď, co mrňata odrostla, jsou loužičky všude, i když už asi přišli na to, k čemu tam ten záchod je a loužiček mimo něj je méně. Jinak mám všude (i na poličkách) linoleum, takže podestýlku nepoužívám.
A nežerou ti tu plastovou misku a linoleum? Já bych si to u těch svých potvůrek neriskla.
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Paskov
Misku nežerou, ale to linoleum začli ochutnávat, tak ho manžel "olištoval". Lišty jsou dřevěné, takže když si kousnou, tak to vůbec nevadí. Ale zkoušeli to jen prvních pár dní a teď už je to nezajímá.