Úraz elelktrickým proudem

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

lwici
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
Kontaktovat uživatele:

Úraz elelktrickým proudem

Příspěvekod lwici » Po Zář 04, 2006 18:12

Stalo se někomu, že mu činča přehryzala kabely k počítači a dostala "ránu" elektrickým proudem? Jak jste tento úraz řešili? Popř. jak byste jej řešili kdyby se vám to stalo?

Disable adblock

ivik
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Hranice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ivik » Po Zář 04, 2006 18:27

tohle se mi teda ještě na štěstí nestalo ,ale nedej bože kdyby přece jenom, tak bych okamžitě letěla k vaterináři na kontrolu jestli je vše v pořádku

a proč se vlastně ptáš snad se ti to nestalo (teda tvojí činče)

lwici
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwici » Po Zář 04, 2006 18:56

Zatím ne, ale chytla jsem ho jak mi ožírá kabely. Tak se ptám pro jistotu, kdyby se mi náhodou nedej bože jednou nepodařilo uhlídat.

Myslím, že kdyby se to ale někomu stalo, tak by bylo fajn, kdyby tady našel rady jak se zachovat.

ivik
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Hranice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ivik » Po Zář 04, 2006 19:20

lwici napsal:Zatím ne, ale chytla jsem ho jak mi ožírá kabely. Tak se ptám pro jistotu, kdyby se mi náhodou nedej bože jednou nepodařilo uhlídat.

Myslím, že kdyby se to ale někomu stalo, tak by bylo fajn, kdyby tady našel rady jak se zachovat.

jasně to určitě já jsem se jen lekla víš

Disable adblock

lwici
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwici » Po Zář 04, 2006 19:41

Zachraňují vůbec veterináři zvířata po úrazu elektrickým proudem?

Je to možná hloupá otázka, ale já myslím, že podstatná. Činča je poměrně činorodý a hlavně neuvěřitelně zvědavý tvoreček a ochutnává vše kolem sebe, takže u ní nebezpečí úprazu el. proudem hrozí.

bobinka
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Žďár nad Sázavou
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bobinka » Po Zář 04, 2006 19:45

já ji naštěstí nepouštím do místnosti, kde máme počítač. 8)

Monika
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Monika » Po Zář 04, 2006 20:54

No nechci nic říkat, ale po zásahu, přímém zásahu el. proudem, by už asi nebylo co řešit. Když nepřežije takovou pecku člověk, tak činča sotva. Takže radši hlídat kábly!! :wink:

lwici
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwici » Po Zář 04, 2006 21:25

Mýlíš se, i člověk přežije. Já jsem toho živým důkazem. V 15 jsem se dotla odizolované zásuvky (fáze x nulák) a dostala ránu 220. Nic se mi naštěstí nestalo jen jsem z toho byla v šoku. Myslím, že činča má dostatečně vyvinuté reflexy na to, aby byla schopna ucuknout (tak jak se to povedlo i mi).

Ale po úrazu el. proudem musí být člověk pod dozorem kvůli následnému šoku. Co kdyby se do tohoto stavu dostalo i zvíře. Jak mu pomoci? Pokud se to vůbec dá.

lwici
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwici » Po Zář 04, 2006 21:27

:) ... káblíky jsou samozřejmé... už začínám vymýšlet ochranu :)

lwici
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwici » Po Zář 04, 2006 21:28

Lidičky jak si chráníte kabely proti nezbedným hlodákům vašich "myšiček"?
Naposledy upravil(a) lwici dne Stř Zář 13, 2006 18:44, celkem upraveno 1 x.

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » Po Zář 04, 2006 22:03

Myslím, že když by schytala "pecku", tak než bych zorganizoval veterináře, bylo by to jasný. Jinak myslím že následná návšteva veteriny by byla nutná, protože přechod proudu tlamičkou by mohl způsobit něco jako popáleniny a následně po opuchu udušení.

Veronika
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Psáry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Veronika » Út Zář 05, 2006 9:57

Prodávají se takové lišty na kabely, nebo je zkus nastrakat pod koberec. Už jsem četla spoustu příběhů jak činča dostala 220, od lednice, od videa nebo od lampy. Schytala to ohořelýma fouskama, ale jinak byla v pohodě. Ale každopádně, hlídat.... vždycky to nemusí dopadnout dobře.

Monika
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Monika » Út Zář 05, 2006 10:14

Já to mám jednoduchý, nepouštím ji tam, kde jsou káblíky..Copak to u vás ostatních nelze? A máte to bez jakéhokoliv rizika. Když se mi dostane do obýváku, tak ji opět vyprovodím do osatních místnostích, kde na zemi není ani káblík a tam kde jsou, tak se nedostane :lol: Ale někde jsem se dočetla, že existují takové plastové krytky, které celé ty káble zakryjí. Ale osobně jsem se s tím nesetkala. :lol:

Monika
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Monika » Út Zář 05, 2006 10:16

lwici napsal:Mýlíš se, i člověk přežije. Já jsem toho živým důkazem. V 15 jsem se dotla odizolované zásuvky (fáze x nulák) a dostala ránu 220. Nic se mi naštěstí nestalo jen jsem z toho byla v šoku. Myslím, že činča má dostatečně vyvinuté reflexy na to, aby byla schopna ucuknout (tak jak se to povedlo i mi).

Ale po úrazu el. proudem musí být člověk pod dozorem kvůli následnému šoku. Co kdyby se do tohoto stavu dostalo i zvíře. Jak mu pomoci? Pokud se to vůbec dá.

Nemýlím :lol: Protože takové štěstí má opravdu jen pár vyjímek. Já už jsem se setkala 4x s tím, že činča po zásahu okamžitě zemřela. Každopádně, když už by činča zázrakem přežila, tak by bylo jasné, že musí okamžitě na veterinu. Jak psal styro. Takže revers je revers. Tak Ti přeji, ať takovou situaci hlavně nemusíš řešit :wink:

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Út Zář 05, 2006 10:53

Jo jo, o několik kabelů už jsme přišli. Nevím, jak to bylo popořadě. Jednou překousal kabel od telefonního záznamníku 12 V, překousal kabel od lampičky pod proudem 220 V, překousal nabíječky od mobilu pod proudem, to je jen pár voltů a nahlodal na dráty kabel od notebooku zapojený v síti před trafem, taky 220 V. Nikdy jsem u toho nebyla, ječení se nekonalo, vždycky jsem jen objevila následky.

camilla
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod camilla » Út Zář 05, 2006 10:57

to je taky jeden z důvodů, proč pouštím činči jen v koupelně, tam jim nic nehrozí... (tedy pokud přítel nezapomene sklopit prkýnko u záchodku) Obrázek

Monika
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Monika » Út Zář 05, 2006 12:11

camilla napsal:to je taky jeden z důvodů, proč pouštím činči jen v koupelně, tam jim nic nehrozí... (tedy pokud přítel nezapomene sklopit prkýnko u záchodku) Obrázek

Moje řeč (ta koupelna), naštěstí máme záchod vedle v místnosti, takže to je v pohodě, a pouštím ho i v kuchyni, tam mu taky nic nehrozí.... :wink:

lwici
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwici » Út Zář 05, 2006 15:46

No já nemůžu pouštět nikde jinde než v mém pokoji... takže ochrana kabelů je akluální, protože svůj pokoj sdílím také s jedním starším počítačem, lampičkou a .... internet mám v liště.

Ta lišta je ale dobrý nápad 8) .

bobinka
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Žďár nad Sázavou
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bobinka » Út Zář 05, 2006 17:14

jednou nám rozkousal káblíky od repráků k DVD křeček a to na několikrát a nic se mu nestalo.

Janča
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Janča » Stř Zář 06, 2006 18:34

tak to já to věčný hlídání kabelů a tak už vyřešila... Jak jsme se přestěhovali, tak v tom novým baráčku je můj pokoj udělanej tak, aby byl pro činčilky 100% nezávadnej a činčiluvzdornej... veškerý kabely mám ve zdi nebo v liště, postel železnou, stůl se železnýma nohama, vestavěná skříň komplet olištovaná... jediný co tam není chráněný je noční stolek (fakt jsem jinej nesehnala, tak ho přikrývám dekou - když na to nezapomenu :oops: ) a jejich nová klec (už se těším až se vám s ní pochlubím :D )

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod STYRO » Stř Zář 06, 2006 21:43

Co to mají u tebe činčily za život, když si nemůžou ani pořádně zahlodat nábytek?:roll: No fuj :evil:.

Janča
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Janča » Stř Zář 06, 2006 21:55

neboj, dostatečně si to vynahrazujou v kleci, a jako výběhovou zábavu teď maj opakovaný snahy dostat se do tý vestavěný skříně k jedinýmu kabelu, kterej tam je (zatěžuju to 6tikilovou činkou, takže super posilujou, naštěstí bez úspěchu :lol: ) a občasný čůrání do mý postele :evil: :roll: :lol:

Denebola

Příspěvekod Denebola » Čt Zář 07, 2006 13:50

Když jsme měli Kikinu, ožírala nám kabely v jednom kuse... a vždycky z toho vyšla zásadně v pohodě.
A Osvalda kabely upřímně nezajímaj :wink:

tuta
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

pouštění v koupelně

Příspěvekod tuta » Čt Zář 07, 2006 16:19

nějak si to pouštění neumím představit, možná je to tím, že mám předělanou vanu (do místa kde byl sprchový kout) do místnosti 120x120 se toho kromě vany, umyvadla a pračky moc nevleze. To maj holky větší výběh u sebe doma... ale když už jsou tři tak už bych to pouštění měla vyřešit (nemám strach, že by něco zničilli, spíš je tu spousta věcí co by jim mohlo ublížit)
M.

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Re: pouštění v koupelně

Příspěvekod STYRO » Čt Zář 07, 2006 20:22

tuta napsal:nějak si to pouštění neumím představit, možná je to tím, že mám předělanou vanu (do místa kde byl sprchový kout) do místnosti 120x120 se toho kromě vany, umyvadla a pračky moc nevleze. To maj holky větší výběh u sebe doma... ale když už jsou tři tak už bych to pouštění měla vyřešit (nemám strach, že by něco zničilli, spíš je tu spousta věcí co by jim mohlo ublížit)
M.

A co kuchyň? :wink:

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”