susena paprika
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: opava
susena paprika
ahoj prosim vas muze cincilam ublizit susena paprika??? :oops:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
tu jsem nezkoušela,ale zkus nasušit brokolici ;) to je mňamka!
-
- Bronzový uživatel
no ja si delam papriku jako koreni na vareni sama a nechvala jsem ji vychladnout ze susicky abych ji mohla nadrtit a po chvilce jsem nad miskou nasla moje cincilky a z vesela si pochutnavali.jakou jeste zeleninu susenou maji radi???ja jin susim mrkev,petrzel a cervenou repu. :roll:
-
- Stříbrný uživatel
sice je to ovoce, ale já sušim ještě lesní jahody, angrešt, červenej rybíz a jablka samozřejmě :)
-
- Zlatý uživatel
jo červená řepa u nás taky jede :)
-
- Bronzový uživatel
jjj jablka susime ve velkem.jahody jsem ted koupila na zkousku ve zveraku a taky jim moc chutnali takze rozjedu samovyrobu.rada se dozvidam co vse jim muzu nasusit a jeste radsi to delam. :lol:
-
- Stříbrný uživatel
Tak ať nedopadneš jako já... :) celý léto na zahradě na čtyřech, na každý procházce s košíkem, furt jenom koukam, co kde roste a jak je to daleko od civilizace... a doma pro dvě činčily dvě velký skříně nasušených dobrůtek a pořád bych sušila... Dokonce i mamce odrbala vánoční stomeček (mám přírodní ozdobičky)
-
- Bronzový uživatel
:lol: jo taky to u nas tak vypada,cincil je 8 a susene zeleniny a ovoce na cely regiment.ale kdyz me to tak bavi.na podzim jsem nasusila 8 kilo sipku.uz mi z toho sibe :wink: ale pro milacky cokoli.
-
- Stříbrný uživatel
8 kilo už fakt neni málo.. :D
no, my ještě jezdíme odrbvat zahradu k našim na chatu, k babičce a k přítelovým rodičům na chatu... všude z nás mají radost :D Ty pytle sedmikrásek a jetele... to je pěkná piplačka... :)
no, my ještě jezdíme odrbvat zahradu k našim na chatu, k babičce a k přítelovým rodičům na chatu... všude z nás mají radost :D Ty pytle sedmikrásek a jetele... to je pěkná piplačka... :)
-
- Bronzový uživatel
to verim.my zas kradem tchyni na zahrade listy z malin,jahod,rybizu jitrocel jetel,matu,medunku.chudaci kralici v tom sene nemaji nic hodnotneho vsechno vysbirame . :D moje cinci maji strasne radi mlade liskove vetvicky i s listkama.letos jsme to ale podcenili uz neni ani kus :cry:
-
- Stříbrný uživatel
+ listy hroznového vína + mateřídouška + kolečka hrušky
-
- Bronzový uživatel
kolecka hrusky u nas moc nejedou,asi byli trpke.
-
- Stříbrný uživatel
mě by zajímalo, jestli někdo zkoušel bylinky - koření. Jako jestli byste dali třeba levanduli, bobkový list, pažitku...?
-
- Bronzový uživatel
levanduli jsem davala ted uz dosla a moc jim chutnala.ale kdovi jestli je to zdrave ikdyz jim to chutna to navim.taky jsem dala bazalku a chutnala.ozrali mi na okne rozmaryn tak jim ho ted susim. :oops:
-
- Stříbrný uživatel
já právě nevim, k tý levanduli nebo rozmarýnu nemam důvěru, když jsou tolik aromatický...
Levandule máme dlouhej záhon, každej rok se ostříhá cca 5 loden svazků, ale zatím jsem so netroufla
Levandule máme dlouhej záhon, každej rok se ostříhá cca 5 loden svazků, ale zatím jsem so netroufla
-
- Bronzový uživatel
no posledni kousek meli tak neddy v rijnu a nic jim neni.davala jsem jim vzdycky jen jeden stonek na cincilu a jednou tydne.bastili perfektne a meli i kvalitnejsi srst.jinak davam bylinky jen trosicku.vic me prave zajima ta zelenina.
-
- Zlatý uživatel
pažitku bych nedávala,přecejen patří do česnekovitých.
-
- Bronzový uživatel
a co takhle okurky,cuketu,rajcata.rajcata mi vyjidaji i se spaget kdyz si na chvili odskocim.
-
- Stříbrný uživatel
LenkaKarlovyVary napsal:pažitku bych nedávala,přecejen patří do česnekovitých.
díky :)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bouzov
Ježiš já už pomalu nestačím psát mlsky :D je toho tu tóólik.Ještě že od přítele tatínek je cukrář tak sou kyblíky od marmelády ještě dělá šéf kuchaře tak z kuchyně další kýble :D vše zabavím a nacpu bylinkama,mlskama a pak je všude samý kybl už je máme s přítelem už i v pokoji.Nasušila sem i celerovou nat a sou po ní jak diví.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Ústí nad Labem
- Kontaktovat uživatele:
Re: susena paprika
Já nasušila listy ostružiny a byly jak divý. Taky jsem zkoušela suchou bazalku. Ta nám taky chutná. Jinak jsou nejlepší zjara pupence od ovocných stromů. Všechno chtěj sušený, ale když přinesu "čerstvý" větve, sežerou nejdřív listy. Jinak jim suším květy růží. Po těch se taky můžou umlátit.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Vojkovice
Malinký (možná hloupý) dotaz :) Jak ste tu psali že sušít angrešt, ostružiny, rybíz, červenou řepu a jiné samé dobroty, tak to sušíte plody nebo listy? :) Nebo obojí :D
-
- Zlatý uživatel
já suším hlavně listy u rybízu,malin, ostružin,jabloně, ty ocení jako mlsku a můžou to každý den jako odměnu nebo útěchu. Řepu kořen občas, brusinky plod-ty vyjimečně.