Pomozte prosím!!
Pomozte prosím!!
Ahojky, včera 13.7.2006 jsem si přivezla činčilku jménem Terezka byla tady v inzerátech ta 5 ti letá činčilka z Mostu plus klec. Pimozte mi prosím , protože Terezka je opravdu v hrozném stavu =/ .. Má vypadané chlupy, divné očičko, jedla 5let zrní,hodně slunečnic atd. a každý den rozinky .. no hrůza, písek a seno podle mě neznala v kleci jsem nenašla ani stéblo sena, nic =/ Měla jen hobliny a jídlo také ne. Jen jsem dostala dózu s jejím jídlem (viz foto v mé galrii). ČInčilka je velice plachá, má mastnou srst a plno map bez chloupků. Váží 510g. Bobíčky má miniaturní a nezdravé barvy takové žlutavé. Zatím je v karanténě bojim se k ní Skipyho jen na krok přiblížit. On je zdravej a krásnej a nechci aby byli oba špatný. :cry: Zatím sbírám bobíčky a pošlu je na veterinu aby mi je zkontrolovali a zítra půjdu koupit Ostropestrec Mariánský aby se Terezce vyčistilo vše vevnitř. Když porovnám Skipyho váhu - je to půlroční sameček má 420g a Terezky - pětiletá samička tak má 510g, bobíčky hrozně odlišně, kvalita srsti také hrozně odlišná atd. je toho moc! =/ PODÍVEJTE SE DO MÉ GALERIE :cry: http://fotogalerie.cincila.com/thumbnails.php?album=382
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
rady
Nejlepší rady ti dá asi veterinář...
Pokud jde o peníze, tak by se tu mohla rozjet zase sbírka, nebo něco takovýho.
Já bych zkusila krmit hlavně senem, a z tý kytičky bych vařila radši čaj, možná bych přidala heřmánek a ve zverimexu koupila Roboran (vitamíny) a denně bych jí dávala trošku (tak na špičku nože), zkusila bych i skořápky - nadrtit a sypat na granule (upečený - kvůli parazitům, obsahují nejlépe vstřebatelný vápník - přírodní, z tablet toho tolik nevstřebá).
Možná bych zkusila i nějaký kysaný výrobek (jogurt, mlíko... - neslazené, dávat na piškoty - kousíček piškotu, aby to cumlala) - pro obnovení správné mikroflory v těle.
Martina
Pokud jde o peníze, tak by se tu mohla rozjet zase sbírka, nebo něco takovýho.
Já bych zkusila krmit hlavně senem, a z tý kytičky bych vařila radši čaj, možná bych přidala heřmánek a ve zverimexu koupila Roboran (vitamíny) a denně bych jí dávala trošku (tak na špičku nože), zkusila bych i skořápky - nadrtit a sypat na granule (upečený - kvůli parazitům, obsahují nejlépe vstřebatelný vápník - přírodní, z tablet toho tolik nevstřebá).
Možná bych zkusila i nějaký kysaný výrobek (jogurt, mlíko... - neslazené, dávat na piškoty - kousíček piškotu, aby to cumlala) - pro obnovení správné mikroflory v těle.
Martina
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
- Kontaktovat uživatele:
to je síla, mně paní psala, že mi Terezku přivezou, ale taky dobře, že ji máš ty
ovšem ty fotky - to je hrůza :!: :!: :!: :cry: :cry: :cry:
a mně ta paní přišla celkem fajn.
myslím, že stačí pár týdnů zdravého krmení, písku, sena a láskyplné péče a Terezka bude dobrá. Hlavně aby neměla vnitřní parazity a nemocná játra....
myslím, že stačí pár týdnů zdravého krmení, písku, sena a láskyplné péče a Terezka bude dobrá. Hlavně aby neměla vnitřní parazity a nemocná játra....
Je s podivem, že při takovéhle stravě a nesprávném zacházení se těch 5 let vůbec dožila!!! Ostropestřce jen trochu!!!
camilla napsal:to je síla, mně paní psala, že mi Terezku přivezou, ale taky dobře, že ji máš ty
Jo vypadala celkem dobrá ale i Terezka se jí děsně bála. Vůbec nechtěla jít ke kleci když byla poblíž ona a ke mně normálně šla. Nevím co jí prováděli ale asi hodně tpěla. Říkala i že se do ní nedávno pustil pes, tak nevím jestli bude v poho. Je hodně bázlivá, tak jí nechi stresovat tím, že jí budu chytat. Stačilo mi to včera večer, nechala jsem jí pro jistotu proběhnout abych zjistila jak je na tom s kondičkou a docela dobrý i když mohlo by to být lepší. Bylo mi poradíno, že jí mám dávat Skipyho bobíčky do papu. Páč Skipy je zdravá činčilka a ona potřebuje něaké ty látky. Jinak dnes snípůjdu i k veterináři aby mi napsal kapičky do očí (Ty jak měla Janča), prý to vypadá na zánět spojivek. No a koupim ten estropestrec. Asi nej by bylo si počkat co napísá hl. Allice a nebo Ina, ty mají nej zkušeností. Jinak děkuji a budu schromažďovat vaše rady =)
Naposledy upravil(a) Myška =) dne Pá Črc 14, 2006 10:24, celkem upraveno 1 x.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Olomouc
Myška =) napsal:camilla napsal:to je síla, mně paní psala, že mi Terezku přivezou, ale taky dobře, že ji máš ty
Jo vipadala celkem dobrá ale i Terezka se jí děsně bála. Vůbec nechtěla jít ke kleci když byla poblíž ona a ke mně normálně šla. Nevím co jí prováděli ale asi hodně tpěla. Říkala i že se do ní nedávno pustil pes, tak nevím jestli bude v poho. Je hodně bázlivá, tak jí nechi stresovat tím, že jí budu chytat. Stačilo mi to včera večer, nechala jsem jí pro jistotu proběhnout abych zjistila jak je na tom s kondičkou a docela dobrý i když mohlo by to být lepší. Bylo mi poradíno, že jí mám dávat Skipyho bobíčky do papu. Páč Skipy je zdravá činčilka a ona potřebuje něaké ty látky. Jinak dnes snípůjdu i k veterináři aby mi napsal kapičky do očí (Ty jak měla Janča), prý to vypadá na zánět spojivek. No a koupim ten estropestrec. Asi nej by bylo si počkat co napísá hl. Allice a nebo Ina, ty mají nej zkušeností. Jinak děkuji a budu schromažďovat vaše rady =)
Drzime palecky aby se Terezka dala co nejdriv do poradku. :wink:
=)
Děkujeme Vlastičko, Myšáčku, Kulíšku, Piškotku a Gugubume :wink: Snažíme se s páníčkou jak jen to jde =) Já Skipýnek si s Terezkou aspoň povídám =)
Myška, Skipýnek a Terezka =)
-
- Zlatý uživatel
Re: =)
Myška =) napsal:Děkujeme Vlastičko, Myšáčku, Kulíšku, Piškotku a Gugubume :wink: Snažíme se s páníčkou jak jen to jde =) Já Skipýnek si s Terezkou aspoň povídám =)
My vime ze se moc snazite, tak vam prejeme at vam to jde co nejlepe. Terezka to urcite zvladne. Chloupky v kozisku dorostou a papani uz ma tak mnohem lepsi.... Urcite se to spravi.
V budoucnu budou Skipýnek a Terezka tvorit par?
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava
- Kontaktovat uživatele:
No Myska, ja som happy, ze si si ju vzala, snad sa to upravi, aj ked mala by som strach, ako to zvladne, ale ja si myslim, ze spravnou stravou, laskou sa z toho dostane, drzim palce :wink:
=)
Vlastičko, ano bude to páreček =) chtěla jsem zachránit činčilku a k tomu i idělat Skipýnkovi radost aby nebylsám =) tak snad mi bude vděčný =) i když e mi hrozně líbí jak je Skipýk mrňousek a ona taková větší =) ale on to doroste i když né ůplně páč samečkové jsou menší ... hihi snad nebude po páničce a nebude mít trauma z toho že je malej. :lol: :wink:
=)
catherine
děkujeme mocinky moc =)
děkujeme mocinky moc =)
Liliana napsal:To je bezva, že sis jí vzala. Ta srst je fakt hrozná. No u
Tebe se bude mít dobře :D
:wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
- Kontaktovat uživatele:
Myška =) napsal:Liliana napsal:To je bezva, že sis jí vzala. Ta srst je fakt hrozná. No u
Tebe se bude mít dobře :D
:wink:
Hlavne dodrzuj karantenu aspon 4 tyzdne. Ta cincila vypada hrozne :shock:
zacni s Fungistopom a pieskom niekolko krat denne. Klietku vydezinfikuj a vymen tu policku co splesnivela. Skus jej pridat do klietky nejake vetvicky a kalciovy kamen. Do vody by som jej tiez pridala vitaminy pre pripad krcov. To oko moze byt zapal ale aj plesen. Tazko povedat z fotiek. V kazdom pripade Fungistop a drzat oddelene.Umyt ruky a vymenit oblecenie po kontakte so zvieratom. Ono ta plesen nie je sranda.Prenasa a aj na ludi a je desne neprijemna. Drzim ti palce :!:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Logicky vzato když se to tak snadno přenáší, tak potřebují i vlastní "koupelnu" že? Držíme palečky ať se rychle uzdravíte.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Kladno
Držíme palce, aby byla Terezka brzy v pořádku a bez následků :)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hradec Králové
- Kontaktovat uživatele:
Myško, i my držíme pěstičky. Takhle zřízenou činčilku jsem snad ještě neviděla. To oko... no, nevím, ale takhle nám začínal svrab. Přinesli jsme králíčka pro neteř a za tu dobu co byl u nás, tak nám ze zveráče dotáhl to svinstvo. Dostal se z toho králík, Lory, ale bohužel Morisek to nějak nepřežil /byl oslabený, měl i špatná játra/, ale to kolem oka měli úplně vypelichané a postupovalo to dál. Každopádně na veterině by ti měli udělat rozbor. Seškrábnou z postiženého místa kus srsti a šupinky kůže a uvidí. Lory to měla všude možně po těle, ale strupy i hnisavé. Chytla jsem to taky, teda jen takovou dost ošklivou vyrážku. Nemohla jsem se toho zbavit. Brrr, ještě že už je to za náma a přeju ti, ať to vůbec není tak špatný, jak jsme to měli my. Jsi šikulka a dostaneš Terezku z toho!!!! Hlavně doporučuji karanténu. Zvládněte to... :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hranice
- Kontaktovat uživatele:
Myško ty jsi opravdu zlatý člověk jsi faktycky hodná, že jsi tu činčilku vysvobodila z té hrůzy ve které žila, u tebe se jí bude žít mnohem mnohem lépe a jsem si jistá že za její záchranu uděláš vše co je ve tvích silách strašně moc ti držím palečky
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava
- Kontaktovat uživatele:
Myska tak hoď nejaké nové správy, ako sa cincilke darí???
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, taky jsem zvědavá, jak to s vámi vypadá!!! Co řekl veterinář a tak... :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Dúfam, že sa z toho Terezka vystrábi a že tu bude o jednu krásnu činčilku naviac 8).
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Myško, moc držíme palečky!
Je to moje jmenovkyně a to jméno samo o sobě něco znamená, určitě bude OK. O kožíšek neměj starost, ten bude dobrý, stačí pravidelná koupel, fungistop pro jistotu. Očíčko bude asi nějaké ofouknuté, veterinář bude vědět. Bobečky jsou hrozné, ta barva svědčí o tom, co jedla. Se zažíváním to bude asi běh na dlouhou trať, snad jí bude dobře.
Je to moje jmenovkyně a to jméno samo o sobě něco znamená, určitě bude OK. O kožíšek neměj starost, ten bude dobrý, stačí pravidelná koupel, fungistop pro jistotu. Očíčko bude asi nějaké ofouknuté, veterinář bude vědět. Bobečky jsou hrozné, ta barva svědčí o tom, co jedla. Se zažíváním to bude asi běh na dlouhou trať, snad jí bude dobře.
=)
Ahojky všem, moooc se omlouvám, že jsem nedala vědět. Neměla jsečm moc čas. Chodila jsem za kamarádky do práce a byla jsem kántry. Terezce se už očividně daří lépe =) furt se hrne k dvířkám když jdu k ní a chce drbat, předtim byla skrčená v rohu a vůbec ke mně nechtěla. Samozřejmě, že jsem vše co bylo plesnivé a špinavé vyhodila a vyčistila. Písečk má každý sám a v jiné koupelničce. Teď shánim ten Fungistopom, ono tady totiž v Ostrově říct činčila a něco pro ní, tak jediné co ti nabídnou tak směsky a to já okažitě ječim jak pavián že s tim aťž ke mě vůbec nechodí. takže Fungistopom fakt vůbec neznaj =ú ale dnes jedu ještě do K.Varů tak ho koupim doteď jsem furt makala a lítala okolo Terinky=/ Jinak jí čistím očičko Ophtalem používá se to na výplachy očí - to mi dopoíručil večterinář a zatim dobré, říkal že to je asi zánět, tak uvidíme. Dávám jí také každý den Ostropestřec mariánský v semínkách, ten papá dobře :wink: má jednu z nej značek granulý jako Skipýnek. Dávám jí kousilínky suchého chleba páč se mi zdá že má malinko delší zoubky vepředu, teda už moc ne =) také jí dávám seno sam. =) kalc. kámen už také má. Do pití jí dávám vytamínky je tam hodně béčka. je to na kosti, srst, no prostě na cečlej organismus atd. =)jako pamlsek aby také měla něco dobrého tak jí dávám svatojánský chlebíček, ale malinkaté kousíčky a třeba jeden kousek za dva dny. Jinak svrab si mslím, že to není a ani plíseň spíš asi fakt ten zánět, páč ona měla celou dobu hobliny =/ Te´d má u mně drcenou kukuřici jako podestýlku =) jinak všem moc děkuji jak nám držíte palečky!!!Opravdu moc potěší když víme, že je někdo s náma a ještě k tomu když vás je tolik =) jste zlatíčka a máme vás všechny rádi =) :D :lol: :wink: :P
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Pilníkov
- Kontaktovat uživatele:
Joooo :D !!!...Už to vypadá líp,ne? :P ...To jsem ráda :wink: :D !!!
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jupíííí :D :D :lol: to je dobře, že to zvládáte!!!! Mám z vás radost :lol: Tak ať už je to jen a jen lepší :wink: :lol: :lol:
Vrátit se na “Nemoci a potíže”