Kolik činčilek do klece
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
Kolik činčilek do klece
Ahoj,
chěla bych vás požádat o radu. Mám klec o velikosti 80x80x50 (š,v,h). Ráda bych si pořídila 2 činčilky, aby samotné nebylo smutno. Myslíte, že klec bude velikostně stačit pro dvě, nebo bude lepší pořídit si pouze jednu. (Větší klec z prostorových důvodů mít nemohu). Činčilky budu každý den pouštět na proběhnutí po bytě.
chěla bych vás požádat o radu. Mám klec o velikosti 80x80x50 (š,v,h). Ráda bych si pořídila 2 činčilky, aby samotné nebylo smutno. Myslíte, že klec bude velikostně stačit pro dvě, nebo bude lepší pořídit si pouze jednu. (Větší klec z prostorových důvodů mít nemohu). Činčilky budu každý den pouštět na proběhnutí po bytě.
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
pro dvě je to akorát, když je budeš pouštět:-)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Hodila by se sice vyšší, ale měnit už asi nebudeš. Taky si myslím že by jim to mohlo stačit, ale musíš jim dát vhodně poličky, ať si můžou zaskákat taky v kleci.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
Určitě ti ta klec stačit bude pro dvě činčilky,ale budeš je muset opravdu pouštět ven z klece aby se proběhly.
-
- Bronzový uživatel
Díky za odpovědi. STYRO: poličky dáme. Bohužel nám nikdo v chovatelských potřebách neřekl, že činčila nesmí mít v kleci plasty, takže jsou v kleci poličky plastové. Teď tedy musíme vyrobit dřevěné a vyměnit je. a pak už jen sehnat činčilky.... :-)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
Essi napsal:Díky za odpovědi. STYRO: poličky dáme. Bohužel nám nikdo v chovatelských potřebách neřekl, že činčila nesmí mít v kleci plasty, takže jsou v kleci poličky plastové. Teď tedy musíme vyrobit dřevěné a vyměnit je. a pak už jen sehnat činčilky.... :-)
Nic sa nedeje...v chovatelskych potrebach ti moc neporadia.... :wink:
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
je klec na výšku 60 cm moc nízká???pro dvě činčily????
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
kristina1894 napsal:je klec na výšku 60 cm moc nízká???pro dvě činčily????
Myslím že 60 čísel je pro dvě činčily už málo :roll: . Maximálně jako nouzové řešení, dokud nezboucháš klec větší :wink: .
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Me to pripada nizky i na jednu.To je tak pro kralika, rekla bych :wink:
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
pro dvě čičnily to chce aspoň metr na výšku 80 cm na šířku a 60 hloubka, když je budeš puštět
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
já myslím, že záleží taky na velikosti běhacího prostoru. Je na prd klec metr a půl vysoká a 50 cm hluboká, když bude mít 4 poličky na zadní stěně (široké 15 ceťáků)... Klec 80 cm vysoká může být dobrá, když bude mít poličky nejen na zadní stěně ale i po bokách a v prostoru uvnitř...
M.
M.
-
- Zlatý uživatel
Výška 80 cm není fakt nic moc. Nešlo by to nějak nastavit? Pro dvě činči se mi to zdá malé.
-
- Bronzový uživatel
Silvo, bohužel to nastavit fakt nejde. Je to klasická klec pro hlodavce s plastovým spodkem. Myslíš, že by teda bylo lepší pořídit do ní pouze jednu činčilu?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kolik činčilek do klece
Essi napsal:Ahoj,
Já myslím, že velikost je vpohodě. Mám podobných rozměrů skříňovou (90x90x50) a vhodným romístěním poliček jsem obytný prostor zvětšila. Pro dvě činčilky to bude stačit, ale budeš je muset pouštět na výlety :).
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Bdín;okr.Rakovník
ja si myslim ze jim to bude stacit ale musis je poustet na prochazky po pokoji... :) Treba si casem taky poridis skrinoklec jako to tu ma spousta lidicek...
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
heh, klec ze zveráku nastavit jde, stačí pod ni dát skříň :lol: místa hodně, ale z klece padá moc bordelu a má to delší dopad...
v mý fotogalerii je klec kombinovaná ze skříně a dvou klecí (ale to byla jen nouzovka)...
M.
v mý fotogalerii je klec kombinovaná ze skříně a dvou klecí (ale to byla jen nouzovka)...
M.
-
- Bronzový uživatel
Tak ve středu si jedeme pro dva činčilí kluky. Zatím jim klec bude muset stačit tak jak je a časem uvidíme. Budu se snažit je hodně pouštět, aby se dostatečně vyběhali.