Jak velkou klec a pro kolik kousků...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno / Bratislava
Jak velkou klec a pro kolik kousků...
... máte?
Já mám 140x160x70 pro tři kousky, to jim stačilo, parádně se tam v noci vylítali a vyskákali (nebo zvuky tomu aspoň odpovídaly) :D ....
Teď jsem to ale kvůli miminům přepažila na půl (2 kotce nad sebou) a je mi jich líto jak tam mají málo místa... když si ale vezmu, že někdo je chová ještě v menších klecích, tak si říkám že jim to možná stačí, ale... :?
Co si o tom myslíte? :?:
Já mám 140x160x70 pro tři kousky, to jim stačilo, parádně se tam v noci vylítali a vyskákali (nebo zvuky tomu aspoň odpovídaly) :D ....
Teď jsem to ale kvůli miminům přepažila na půl (2 kotce nad sebou) a je mi jich líto jak tam mají málo místa... když si ale vezmu, že někdo je chová ještě v menších klecích, tak si říkám že jim to možná stačí, ale... :?
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Severní - Střední Čechy a okolí
Ja mám dvě skříňky. Spodní o rozměrech 1.000x786x450 mm (šxvxh) a horní 1.000x768x450 mm (šxvxh). Jsou propojené a tak si myslím, že to stačí. Bohužel jsem se s hloubkou nemohl "roztahovat".
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak velkou klec a pro kolik kousků...
moniqua napsal:... máte?
ja si osobně myslim, že by měla bejt vejška 1m šířka takovejch 70 cm a hloubka 60 cm a to pro dvě čoinčily..na tři bych už třeba zvětšila šířku a hloubku
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
Mám 80x45x180cm (šířka-hloubka-výška) pro dvě činčily a protože mám tyto skříňové klece dvě, uvažuji, že je srazím k sobě a propojím, aby mohly lítat ve dvou klecích. A časem by mohl v každé kleci bydlet jeden pár. :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
- Kontaktovat uživatele:
páni.. to by měli hotový palác.. :D
-
- Zlatý uživatel
:D :D :D
Jediný problém je, kam s nimi, když chceme na dovolenou bez činčil :D
Taková skříň se nedá k někomu přestěhovat :D
-
- Stříbrný uživatel
silva napsal::D :D :D
Naposled když jsme jeli na dovolenou, tak si k sobě činčily vzali jedni známí co uvažovali, že by si je taky pořídili. Za ten týden co je měli je to sakra přešlo a ještě nám je ochotně dovezli domů :D:D:D:D Jinak přes tu dovolenou šly chuděry do malé klece, jinak doma mají taky velkou skříň :)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Liberec
moniqua napsal:silva napsal::D :D :D
Naposled když jsme jeli na dovolenou, tak si k sobě činčily vzali jedni známí co uvažovali, že by si je taky pořídili. Za ten týden co je měli je to sakra přešlo a ještě nám je ochotně dovezli domů :D:D:D:D Jinak přes tu dovolenou šly chuděry do malé klece, jinak doma mají taky velkou skříň :)
já to vidím tak, že když nebude nikdo dýl doma, dostane marťa tejnilka moje klíče:D co, marti? ;)
-
- Zlatý uživatel
[já to vidím tak, že když nebude nikdo dýl doma, dostane marťa tejnilka moje klíče:D co, marti? ;)[/quote]
Nechceš to vzít přes Brno, Marti? K činčilám bych přidala i králíka :lol: :lol: :lol: A rybičky :lol:
Nechceš to vzít přes Brno, Marti? K činčilám bych přidala i králíka :lol: :lol: :lol: A rybičky :lol:
-
- Stříbrný uživatel
ještě jsem zapomněla dodat, že mám momentálně dvě klece o rozměrech 120*55*80cm (š*hl*v) a v každé dvě činčilky (v jedné jsem měla tři, ale malého agresora jsem musela vystrnadit do menší klece, protože se k ostatním činčilám prostě neumí chovat).
na balkóně už mi stojí skříň na nové klece (stará má spoustu nevýhod a půjde pryč), ve které budou dvě klece o 96*65*90cm, což je objemově větší než staré klece (ačkoli se to na první pohled nezdá, ale kalkulačka nelže:D). myslím, že pro dvě, tři činče taková klec úplně stačí:)
na balkóně už mi stojí skříň na nové klece (stará má spoustu nevýhod a půjde pryč), ve které budou dvě klece o 96*65*90cm, což je objemově větší než staré klece (ačkoli se to na první pohled nezdá, ale kalkulačka nelže:D). myslím, že pro dvě, tři činče taková klec úplně stačí:)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Převážně Kolín
No ja mám klec pro činčily a je 150x100x60 (všh), a myslím že by to stačilo i pro 4 činčily nebo by sem pro další musela pořídit novou klec?
-
- Stříbrný uživatel
yanka napsal:já to vidím tak, že když nebude nikdo dýl doma, dostane marťa tejnilka moje klíče:D co, marti? ;)
Aaaaa, tady to má nékdo dobře zařízený :lol:
-
- Stříbrný uživatel
silva napsal:[já to vidím tak, že když nebude nikdo dýl doma, dostane marťa tejnilka moje klíče:D co, marti? ;)
Nechceš to vzít přes Brno, Marti? K činčilám bych přidala i králíka :lol: :lol: :lol: A rybičky :lol:[/quote]
Kdybych ještě bydlela v Brně, tak bych ti je přes dovolenou adoptovala :) na oplátku bych ti pak půjčila mý 3 dospělý kousky, 4 mrňata, 1 krajtu, 2 chameleony, 2 agamy, 1 pavouka, psa a 3 andulky :D:D:D:D:D rybičky ne, ty samy vydrží :lol:
-
- Stříbrný uživatel
Petra Baková napsal:No ja mám klec pro činčily a je 150x100x60 (všh), a myslím že by to stačilo i pro 4 činčily nebo by sem pro další musela pořídit novou klec?
Mno podle mě by to pro 4 stačit mohlo, ale ne v případě že bys tam měla 2 samečky a 2 samičky, to by byl šrumec :D
-
- Bronzový uživatel
mám to pro chovný, zatím mám pěníze jen na jednu samičku. v horní polovině by byl nový pár a ve spod (zatím) samotnej samec. Jinak samci sou spolu.
-
- Stříbrný uživatel
Petra Baková napsal:mám to pro chovný, zatím mám pěníze jen na jednu samičku. v horní polovině by byl nový pár a ve spod (zatím) samotnej samec. Jinak samci sou spolu.
Myslíš to tak, že ta skříň je přepažená? A jsou tak dva solo kotce?
-
- Bronzový uživatel
jojo, ale nejdřív nevím jak to zezačátku udělat, jestli by bylo nejlepší zatim nechat samečky spolu a samička by byla v horní kleci.a tak až by ji bylo půl roku že bych ji dala k Chipovi. nebo už ted ji dat k němu a druhymu samci koupit později taky, s páry nemam zkušenosti. a nechci nic udělat špatně,
-
- Stříbrný uživatel
Petra Baková napsal:jojo, ale nejdřív nevím jak to zezačátku udělat, jestli by bylo nejlepší zatim nechat samečky spolu a samička by byla v horní kleci.a tak až by ji bylo půl roku že bych ji dala k Chipovi. nebo už ted ji dat k němu a druhymu samci koupit později taky, s páry nemam zkušenosti. a nechci nic udělat špatně,
Možná by trochu stálo za to pročíst si celý forum, hmm? Pro samičku není zdravotně dobrý když zabřezne před 1. rokem života. Takže určitě držet minimálně do 8-9.měsíce odděleně.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Severní - Střední Čechy a okolí
Petra Baková napsal:jojo, ale nejdřív nevím jak to zezačátku udělat, jestli by bylo nejlepší zatim nechat samečky spolu a samička by byla v horní kleci.a tak až by ji bylo půl roku že bych ji dala k Chipovi. nebo už ted ji dat k němu a druhymu samci koupit později taky, s páry nemam zkušenosti. a nechci nic udělat špatně,
Myslím, že děláš špatně už tím, že si pořizuješ dva páry a o činčilách toho moc nevíš...
Nejprve si hodně nastuduj, pak si to promysly, pak si našetři peníze na pořádné klece a pak až si zase našetříš si pořizuj další činčily.
Nemůžeš mít dva samce spolu a o patro výš dvě samice! Prvně se o ně dva samci porvou a ten co to přežije se bude za každou šanci snažit prokousat k samicím.
-
- Stříbrný uživatel
Sepp napsal:Myslím, že děláš špatně už tím, že si pořizuješ dva páry a o činčilách toho moc nevíš...
Nejprve si hodně nastuduj, pak si to promysly, pak si našetři peníze na pořádné klece a pak až si zase našetříš si pořizuj další činčily.
Nemůžeš mít dva samce spolu a o patro výš dvě samice! Prvně se o ně dva samci porvou a ten co to přežije se bude za každou šanci snažit prokousat k samicím.
I tak se to dá napsat ... :!:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Petra Baková napsal:No ja mám klec pro činčily a je 150x100x60 (všh), a myslím že by to stačilo i pro 4 činčily nebo by sem pro další musela pořídit novou klec?
No ja nevim, me se to pro 4 cincily zda skoro maly.Asi je to otazka nazoru ale ja bych byla tak pro tri, ale stejneho pohlavi. :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Já si zase myslím že s počtem činčil nemusí příliš rást rozměry klece, pokud mají možnost výběhu. Přes den se stejně tulí k sobě v domku, a kdyby náhodou dostaly chyť běhat, tak na stejné dráze jako pro jednu (domek, polička, polička, žebřík, roura, pletivo a domek :wink: ) se jich vejde i víc. Všechno to závisí ale i od mentality činčil, a více prostoru uškodit rozhodně nemůže :roll: .
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych spis mela strach, ze se tam nejak pomlatej.To vidim na tech dvou nasich.Museli jsme jim poridit maxi sedatka a i tak kdyz se jedna rozbehne a chytne rapla, obvykle druhou shodi.Kdyz si jedna sedne na policku k senu, musi tam hned sedet druha.Asi to opravdu zalezi na povaze.Holt kdyz ma nekdo doma dva rapliky :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
hani napsal:Ja bych spis mela strach, ze se tam nejak pomlatej.To vidim na tech dvou nasich.Museli jsme jim poridit maxi sedatka a i tak kdyz se jedna rozbehne a chytne rapla, obvykle druhou shodi.Kdyz si jedna sedne na policku k senu, musi tam hned sedet druha.Asi to opravdu zalezi na povaze.Holt kdyz ma nekdo doma dva rapliky :lol:
To máš pravdu, ale stejně se to bude dít i v maxi kleci :roll: . Nejlepší polička je totiž ta kde už sedí jiná činčila :lol: .
-
- Stříbrný uživatel
STYRO napsal:To máš pravdu, ale stejně se to bude dít i v maxi kleci :roll: . Nejlepší polička je totiž ta kde už sedí jiná činčila :lol: .
to je přesný:D :D
ještě k tomu, jestli můžou být v jednom patře dvě samice a ve druhém dva samci: u nás to tak funguje bez problémů, samci se o samice nervou.. sice když je nějaká slečna v říji, snaží se kluci dostat k holkám, ale ne že by se nějak dramaticky prokousávali :) jenže já mám asi abnormálně hodné činčily a většinou to tak ideální není;
no a mladou (tj. méně než roční) samičku rozhodně nedávej k plodnému (tj. více jak 4měsíčnímu) samci..