Tři hlenové zátky
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: OSTRAVA
- Kontaktovat uživatele:
Tři hlenové zátky
Přes víkend jsem našla u samičky Prskavky (hetero beige) a Herfa (black velvet SC) dvě hlenové zátky. Jedna byla v boudě a jedna na polici. Obě byly čerstvé a "skoro teplé". Viz foto.
Jenže další den jsem našla opět zátku a celou. Tu jsem již nefotila, zbytečně. Samička i samec vypadají šťastně, určitě došlo ke spáření.
Máte s tímto zkušenost?
Jenže další den jsem našla opět zátku a celou. Tu jsem již nefotila, zbytečně. Samička i samec vypadají šťastně, určitě došlo ke spáření.
Máte s tímto zkušenost?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem včera našla taky jednu u Matese v kleci ale se kterou si užíval nevim :oops:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: SR, Bratislava
neviete nahodou z coho je ten cipok?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
- Kontaktovat uživatele:
Podle toho názvu nespíš z hlenu,ne?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
- Kontaktovat uživatele:
Prva zatka je ked je samica v ,,ruji,, a zrejme ide o tie prve dve.Dalsia zatka sa vyluci po uspesnom spareni. Blahozelam :-)
Preco su dve neviem ale nic zle v tom nevidim. Ja som nikdy nenasla 3 :-)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Semily-Jičín
- Kontaktovat uživatele:
ahojky-a ty zátky jsou pokaždý při zpáření?Alice napsal:Prva zatka je ked je samica v ,,ruji,, a zrejme ide o tie prve dve.Dalsia zatka sa vyluci po uspesnom spareni. Blahozelam :-)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
- Kontaktovat uživatele:
Ano ale nie vzdy ich clovek najde lebo ich bud zozeru alebo sa stratia v hoblinach.Oni totiz po case zoschnu a zmensia sa.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Semily-Jičín
- Kontaktovat uživatele:
tak to jo,je to už půl roku jsem taky našel,ale myslel jsem,že je to jen poprvé,já klec vysaju vysavačem,tak takhle malý kousky si nevšimnu.Alice napsal:Ano ale nie vzdy ich clovek najde lebo ich bud zozeru alebo sa stratia v hoblinach.Oni totiz po case zoschnu a zmensia sa.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: SR, Bratislava
noo tak uz som si to nastudovala- je to tak ,ze najprv vyluci mensiu- ta obsahuje iba zoschnuty hlien, druha väcsia je s obsahom zoschnuteho semena a hlienu. druha zatka znamena uspesne sparenie . o parenie sa mozu pokusat viacej krat tak mozno aj ta tretia zatka, inac si to neviem vysvetlit...
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
odpověď
Moc děkuji, já našla v létě jen kus zátky u jedné samičky a teď ty tři. Spíše jsem se bála, že mi nebude nikdo věřit :lol: :lol: :lol:
Uvidím na jaře :P sama jsem moc zvědavá. Díky
Uvidím na jaře :P sama jsem moc zvědavá. Díky
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
odpověď
Ještě se vrátím k hlenovým zátkám u činčil. Nedalo mi to a zaslala jsem dotaz na poradenství - veterina po netu.
Tady je odpověď na mé "tři hlenové zátky":
Odpověď na dotaz
MVDr. Petra Mikulcová 6.1.2008
Dobrý den,
hlenová zátka u činčil či dalších některých savců má hned několik funkcí. Hlavní funkcí je uchránit samici v polygamní společnosti, dále skladuje spermie atd. Konkrétní počet těchto zátek se v odborné literatuře neuvádí. Dá se ale předpokládat, že se může jednat i větší počet vylučovaných zátek.
S pozdravem MVDr. Petra Mikulcová
Tady je odpověď na mé "tři hlenové zátky":
Odpověď na dotaz
MVDr. Petra Mikulcová 6.1.2008
Dobrý den,
hlenová zátka u činčil či dalších některých savců má hned několik funkcí. Hlavní funkcí je uchránit samici v polygamní společnosti, dále skladuje spermie atd. Konkrétní počet těchto zátek se v odborné literatuře neuvádí. Dá se ale předpokládat, že se může jednat i větší počet vylučovaných zátek.
S pozdravem MVDr. Petra Mikulcová
Vrátit se na “Březost a odchov mladých”