Kralici

Diskuze o bydlení, venčení a klecích.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Simonka

Kralici

Příspěvekod Simonka » Út Led 09, 2007 17:01

Nevite nekdo jak je to se souzitim se zakrslymi kraliky? Cincila je ve velke kleci a 2 kralici jsou vedle v mensi. Prizpusobi se cincila jejich biorytmu nebo ji to bude cinit potize? Jak se vase cincily prizpusobily rezimu souziti s clovekem, jsou pres den aktivnejsi nez je bezne?

Diky za odpovedi...[/b]

Disable adblock

Radka.o
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radka.o » Út Led 09, 2007 17:35

mrkni sem:
http://diskuze.cincila.com/viewtopic.ph ... kr%E1l%EDk
http://diskuze.cincila.com/viewtopic.ph ... kr%E1l%EDk
Nedoporučuje se činče měnit biorytnus je to zvíře soumraku a s tím každý kdo si jï pořizuje musí počítat základní info je zde http://diskuze.cincila.com/viewtopic.php?t=664 a http://www.cincila.sk/

lwici
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwici » Út Led 09, 2007 19:52

Ahojki, činčila by určitě neměla bydlet s jiným druhem než s další činčilou. Dokonce morče, které bydlí s činčilou v jedné místnosti může být (a pokud jich je víc bývá) problémem - jsou moc hlučné. Já jsem musela odstěhovat morčíky, aby mi nerušili činčilky. Králiček, ač se zvukově tolik neprojevuje, může činčilu rušit šramocením. Určitě není ten nejlepší nápad ji změnit bioritmus. Činčila je aktivní za šera a k tomu jsou uspůsobeny jeji smysly.

boruvka311
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj- Ostrava, F-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod boruvka311 » Stř Led 10, 2007 10:10

Muj činčilak vzdy kdyz kolem klece projde kralik tak je na nohách a prská na něj skrz klec..taky myslim ze to neni nejvhodnější aby byli vedle sebe, ale v jedné místnosti proč ne...králík je taky noční tvor a většinu dne v kleci proleží nebo prosedí takže si myslím že v tom rachotění by problém být neměl.. :wink: :)

Disable adblock

VeronikaL.
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Praha

Příspěvekod VeronikaL. » Stř Led 10, 2007 10:37

Možná bych to s tím hlukem tak nedramatizovala.
Mám činčily v kuchyni a dělám tam všechno tak, jak potřebuju (nevařím kvůli činčilímu biorytmu v noci :lol: ), a nepřijde mi, že by z toho nějak trpěly. Rambajz je po celém bytě hlavně zvenku, kde pořád jezdí auta, povykují bezdomovci a návštěvy romských sousedů, a činčily si toho, zdá se mi, moc nevšímají.
Ony podle mě nespí přes den v jednom kuse najednou, párkrát se probudí a chvíli bdí (hlavně když si myslí, že něco dostanou :lol: ), ale samozřejmě mnohem aktivnější jsou v noci.
Takže mám možná trochu jiný názor - nemyslím, že by králík působil činčile újmu hlukem.
Spíš bych se při těsném sousedství klecí obávala nějakých bakterií (kokcidií), které prý králíci mívají běžně a pro činčilu mohou být smrtelně nebezpečné.

Terciolka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Biorytmus činčily

Příspěvekod Terciolka » Ne Ún 11, 2007 18:51

Já jsem zase zkoušela jednou spřátelit morče a činčilu. Dopadlo to bohužel tragicky. Činčila začala prskat a morče se začalo bát. no nevím jak by spolu asi žili...........Jinak já mám činčilky celé odpoledne na očích a nemyslím si, že by je to nějak obtěžovalo. :D

Domča
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Praha 10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Domča » Ne Ún 11, 2007 19:36

Já mám činčilku docela blízko počítače a taky to činča nevnímá. Myslim si že si na hluk domácnosti zvykne. A máme taky pískomily a ty mu taky nějak nevadí. :wink: :wink:

hani
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hani » Ne Ún 11, 2007 20:37

tak myslim ze nic se nema prehanet a kvuli cincile doma chodit po spickach.A aby se ohledy nebraly vzdy jenom na cincu, ta taky prece muze svym sramotem v noci rusit morce nebo kralika ze jo.ale rozhodne spolu bydlet by nemely.nedavno tady naka pani psala ze ji umrela cincilka a ze bydlela s morcatkem. na co presne cincilka umrela to se asi nikdy nedozvi ale dost mozna kvuli nakym bakteriim co nejspis chytila od morcatka.takze i kdyz se maji radi neznamena se je to souziti pro oba prinosne. :wink:

Monika
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Monika » Ne Ún 11, 2007 21:12

Já mám Scipíska v kuchyni a na běžný hluk domácnosti si krásně zvykl...takže z hluku bych taky neměla nějak výrazný strach.

Disable adblock

Vrátit se na “Bydlení”