zachod i postylka

Diskuze o bydlení, venčení a klecích.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

minlub
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod minlub » So Ún 20, 2010 11:17

Neřekla bych že je to učí,mají to v sobě.I nemocným činčilkám se do kaše na dokrmování přidávají bobečky zdravé činčilky.Upravuje jim to střevní mikroflóru.

Disable adblock

Nefertiti
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod Nefertiti » So Ún 20, 2010 11:30

tak to ja neviem ako to presne je, že či to majú v sebe a ...ja som v jednej knihe čítala, že čo všetko sa musí naučiť mláďa od mamičky a tam bolo aj to to. Nieže by som ja nejak na tom trvala a tak isto nehovorím, že každá kniha je na 100% dobrá. Ale nie je zlá len niektoré veci by som ani ja netvrdila, že sú tak ....veď každý vie z vlastných skúseností ....a tam je to ináč. Ale základy sú tie isté :wink: :D .

TIM
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Bohumín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod TIM » So Ún 20, 2010 23:04

Jeste jsem se vás chtel zeptat na domecek pro cincilky ve zverimexu mi rekli ze ho nemusí mít že tak se mnou bude vic v kontaktu tak se chci zeptat jak to je?

Nefertiti
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod Nefertiti » So Ún 20, 2010 23:08

no podľa mňa je to blbosť, činčilka potrebuje miesto kde sa môže ukryť. Lebo cez deň, keď je svetlo tak potrebuje niekam zaliezť a ...no já mám domčeky všade a buď sú zalezený tam alebo v takých trúbkach...či jak to nazvať :D :wink:

Disable adblock

jaji-nka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod jaji-nka » So Ún 20, 2010 23:08

TIM napsal:Jeste jsem se vás chtel zeptat na domecek pro cincilky ve zverimexu mi rekli ze ho nemusí mít že tak se mnou bude vic v kontaktu tak se chci zeptat jak to je?

To mi taky řekli ve zverimexu,když jsem kupovala domeček..Že řekli ,že ho nepotřebuji,ale že spí na poličkách... A není to pravda,spí v domečku,protože tam má tmu :) To nevím,jak bych ti oděpověděla,uvidíš až napíši ostatní :)

minlub
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod minlub » So Ún 20, 2010 23:08

Je lepší když ho máš-činčilka v něm přes den v klidu spí a má soukromí(pokud se jí to líbí).Počítej s tím,že ho trochu ohryže.

Nefertiti
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod Nefertiti » So Ún 20, 2010 23:11

to fakt vám povedali takú to ...v obchode. No ako to som fakt naštvaná...to už ani trochu nerozmýšlajú :?: :evil: Ak sa nemá kam skryť tak bude stále v strese, na každé mihnutie sa alebo šuchot sa vyplaší...prosto potrebuje miesto kde má istotu, že sa jej nič nestane. Na poličke to jaksik nejde.

Pacinka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pacinka » Po Ún 22, 2010 13:46

minlub napsal:Venku při běhání se ti většina činčilek nenechá pohladit,můžeš jí naučit si přijít pro mlsku nebo aby ti sama zalezla do klece.Ale nepřiběhne k tobě a nenechá se hladit a drbat.Jsou vyjímky,ale těch je pár- např. když je nechají majitelé běhat 5-6h,tak jsou pak unavené a nechají se mazlit.
V kleci je to jiné,tam má větší pocit bezpečí a nemá ti kam zmizet,to se jim pak drbání líbí a vyžívají se v tom.

Máš v kleci napáječku?Činčilka ti musí čůrat,několikrát denně určitě.Buď chodí do podestýlky,pokud jí máš po celé kleci,nebo na záchůdek.Občas jim to uteče třeba na poličce.

Při ochočování musíš mít trpělivost,dávej jí ruku do klece,aby si na tebe zvykla.Pak jí nabízej mlsku a mluv na ní- denně tak jednu až dvě,víc ne. Postupnně se přestane bát a i ti vleze na ruku.

Čím jí krmíš- granulema?Seno jí dáváš taky denně?Prostuduj si,jaké můžeš činčilce dát pamlsky,ať jí neublížíš.Hlavně pozor na oříšky a olejnaté plody.

Tak mám asi ty vyjímky, protože při běhání ke mně činčily chodí běžně, skáčou po mně, lezou za triko, oždibují, drbat se taky nechají :) A to rozhodně neběhají pět nebo šest hodin ;)
Nicméně je jasné, že činčilka, která si teprve zvyká a je v novém domově krátce - na takové úrovni ještě nebude..
Takže trpělivost a ochočovat pomalinku :)

minlub
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod minlub » Po Ún 22, 2010 13:52

Někdy na takové úrovni nebude ani pak.Každá má jinou povahu :D .
Tak to blahopřeji,ke mě při běhání přijdou,občas se nechají podrbat,ale pak jsou hned fuč. :D

Pacinka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pacinka » Po Ún 22, 2010 14:03

minlub napsal:Někdy na takové úrovni nebude ani pak.Každá má jinou povahu :D .
Tak to blahopřeji,ke mě při běhání přijdou,občas se nechají podrbat,ale pak jsou hned fuč. :D

Jasně, každá činčilka je originál :) Moji chlupáči jsou socializovaní, netvrdím, že mi sedí na klíně hodinu bez hnutí, to ne..ale aktivně mě vyhledávají, kam se hnu, tam za mnou hopsají dvě kuličky :)když si lehnu, jsou všude, hlídkují ze mě, ukrývají se u mě - zkrátka se nebojí. Jelikož pouštím v předsíni a oni bydlí v kuchyni, která se při běhání zavírá, nechám do náruče naskočit jedhoho, pak druhého - a jde se domů :)

minlub
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod minlub » Po Ún 22, 2010 14:12

Tak to je roztomilý,to by se mi líbilo.U nás je taková akorát Eliška,jinak jak jich je víc,tak běhají a honí se mezi sebou a vystačí si. :D

Reňaaa
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Ostrava!!!

Příspěvekod Reňaaa » Po Ún 22, 2010 14:36

No tak to bych chtěla taky aby můj Macík za mnou přišel a nechal by se pomazlit když už příjde tak je to pro křížalu a to se nechá drbat pod bradou jen chviličku :D

TIM
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod TIM » Po Ún 22, 2010 15:44

Tak to se musim hodne snazit abych mel taky takovou vychovanou slecnu chci ji casem poridit i cinciliho chlapce ale cetl sem ze se k sobe muzou dat az budou mit oba 8 mesicu a tak stareho cincilaka nechci kupovat a zatím nemám dve klece.A taky kde se dá sehnat vhodny domecek pro cincilky u nás nic nemaji

minlub
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod minlub » Po Ún 22, 2010 16:52

Když si pořizuješ více než jednu činčilku,dvě klece mít musíš.Kor když jde o páreček.Než je dáš k sobě,musí být nová činčilka měsíc v karanténě v jiné místnosti,může se stát že si činči nesednou a po porodu budeš dávat na pár dní samečka pryč,pak budeš odstavovat mimi.
Takže druhá klec je určitě potřeba. :D

TIM
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod TIM » Po Ún 22, 2010 18:12

No já mám v plánu vytvorit ze skríne obývacek takže klec mi zustane a cetl sem ze maji být v klecich vedle sebe aby si zvykly na svuj pach akorát me stve že k sobe muzou až v 8 mesicích Ale nevím jestli mužu k sobe dát 8 mesicni samicku a treba mladsiho samecka

minlub
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod minlub » Po Ún 22, 2010 20:59

V klecích vedle sebe aby si zvykli to ano-při seznamování.Ale nejdříve musí být měsíc v jiné místnosti v karanténě.Abys měl jistotu,že se vzájemně nenakazí.Nikde nemáš záruku,že si přivezeš zdravou činčilku a navíc je cestou oslabená.Může nakazit i tu tvojí a můžou zemřít.
Hlavně aby samička mela tak 8 měsíců a 550g,sameček trochu mladší být může (ale ne zas moc,aby nebyl vůči samici drobný).Kdybys je dal k sobě dřív,mohla by zabřeznout a když nebude dovyvynutá ohrozí jí to na životě(může potratit,umřít...).

TIM
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod TIM » Po Ún 22, 2010 21:56

myslím že jsem cetl primo tvoje stranky minlube pokud to jsou cincilkyzvetrni.eu a o kolik muže byt samecek mladsi chci ho koupit aby mel 2 mesice ale ted mám doma slecnu ktera má 2 mesice a zatim nemám prizpusobenou klec ani bydleni pro dva

minlub
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod minlub » Po Ún 22, 2010 22:13

jj,to jsou moje stránky.Nemůžeš koupit činčilku ve dvou měsících-prodávají se až při váze 250g a ve 3 měsících.Ty máš doma slečnu který jsou 2 měsíce?
Činčilku si kup až budeš mít vše připravené,i klec na karanténu.
Pokud dáš moc mladýho samečka k samičce,může se stát že ho bude terorizovat(bude dominantnější,silnější,nepustí ho k misce,neubrání se jí při sporech) nebo ho naopak přijme jako své mládě a nemusíš se dočkat miminek.
Nejde říct přesně v kolika měsících-může to být i dříve,pokud je sameček vyspělí a nabral hodně na váze.Také záleží kolik je tvé samičce a kolik váží.
Dávala bych ho až dosáhne váhy 500-550g.

TIM
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod TIM » Po Ún 22, 2010 23:04

No ve zverimexu mi rekli že má 2 mesice a nevazil sem ji tak nevím kolik váží.No a co když budu mít pripraveno vse dejme tomu když jí bude 5 nebo 6 mesicu a já koupim samecka 3 mesicniho to je asi budu muset nejdrive poustet kazdeho zvlast že?A tenhle rozdil by nevadil?Jinak hodne dobre stranky je na nic spousta veci.A jeste se chci zeptat kde se dá sehnat vhodny domecek a zavesny pelisek.

Nefertiti
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod Nefertiti » Út Ún 23, 2010 9:54

no ja ti viem dať na jeden internetový obchod link: http://www.zoohit.cz/shop/hlodavci/doplnky_klec/domecky a na na závesné pelíšky:http://www.zoohit.cz/shop/hlodavci/doplnky_klec/houpacky
Ja na ňom nenakupujem bo som zo Slovenska a poštovné by ma vyšlo strašne moc, ale keď chcem niekomu ukázať, že čo a ako vyzerá....aj krmivá a rôzne pamlsky tam majú dobré...tak proste im ukážem na tej to stránke čo mám na mysli. Takže buď si objednáš odtiaľto alebo sa kukneš na nejakej inej stránke.
Tak hádam ti to pomôže? :wink: :D

TIM
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod TIM » Út Ún 23, 2010 10:41

Jooo diky moc.Vsem dekuju za pomoc

minlub
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod minlub » Út Ún 23, 2010 13:28

TIM napsal:No ve zverimexu mi rekli že má 2 mesice a nevazil sem ji tak nevím kolik váží.No a co když budu mít pripraveno vse dejme tomu když jí bude 5 nebo 6 mesicu a já koupim samecka 3 mesicniho to je asi budu muset nejdrive poustet kazdeho zvlast že?A tenhle rozdil by nevadil?Jinak hodne dobre stranky je na nic spousta veci.A jeste se chci zeptat kde se dá sehnat vhodny domecek a zavesny pelisek.

Ve zverimexu asi taky nevěděli kolik jí je,2 měsíce je blbost,to by byla moc malá.Nejlépe se to pozná na té váze.
Když si kupuješ druhou činčilku a je to mládě,musíš vždy počítat s tím,že bude pár měsíců trvat než je dáš k sobě.Věkový rozdíl nevadí,jen vadí to,když je činčilka moc malá.
Nebo pak sháněj staršího samečka (tak 6-8 měsíců),bylo by to jednodušší a sehnat se dá.
Dobrej eshop je třeba www.allpet.cz (tam objednávám,mají dost levné věci a zákaznické slevy) nebo www.zravamrska.cz (to je přímo pro činčily).

TIM
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod TIM » Út Ún 23, 2010 19:43

No jo ale na ochoceni je nejlepsi max stara 3 mesice když koupim samecka 6 mesicu tak už ho neochocim

jaji-nka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod jaji-nka » Út Ún 23, 2010 19:48

TIM napsal:No jo ale na ochoceni je nejlepsi max stara 3 mesice když koupim samecka 6 mesicu tak už ho neochocim

Dá se ještě ochočit.Znám své zkušenosti..Bylo maléu Charliemu 6 měsíců a ochočila jsem ho.Byl veliký mazílek z rodiny :)

TIM
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod TIM » Út Ún 23, 2010 19:49

Aha ale ne vzdy se to podari ze?

Disable adblock

Vrátit se na “Bydlení”