potrat?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
potrat?
Mám problém se samičkou. Před pár dny jsem si všimla, že je otevřená a od krve. krve bylo jen trošičku, kontrolovala jsem klec a nikde ani kapka. Jen na ní. Velice mě to překvapilo, jelikož těhotná se mi být nezdála a když jsem zkoušela prohmatávat bříško, tak jsem nic necítila. Ale na druhou stranu nevypadala ani, že by ji něco bolelo, vesele si přišla pro mlsku atd. Je pravda, že v posledních pár dnech trochu zhubla kvůli veder, ale to bylo jen necelých 10g a už je zase začala nabírat zpět, tak nevím, jestli by třeba tohle mohlo zapřičinit potrat.
Pro jistotu jsem ten den vyčistila klec, aby když tak mimčo přišlo do čistýho.
Druhý den jsem ji kontrolovala a krev už měla zaschlou a zdála se mi i zavřená. Když jsem ji zvážila, tak přibrala o několik gramů.
Další den bylo ve stejné jako ten předchozí a tak jsem se přiklonila k potratu a samičku sledovala.
No a ted jsem ji zase kontrolovala a je zase otevřená a krve je tentokrát trochu více, ale v kleci stále čisto. Znovu jsem zkoušela prohmatat bříško, ale příliš si na něj nenechala sáhnout. Zvážila jsem ji a dostala se už na váhu, kterou měla než přišly vedra. Aktivní je stále stejně.
Tak nevím, co dělat. Myslíte, že je to potrat nebo že se mám připravovat na potomka :?: Se samečkem je asi 4 měsíce. Od té doby přibrala celkem asi 90g, ale nikdy neměla nějaké skoky, přibírala pozvolna jako vždy. Poslední dobou se mi zdálo, že trochu více polehávala, rozplácnutá jinak než ostatní samičky, ale jinak žádná změna v chování. Ani se ted nezdržuje na dně klece. Vždy spí až na nejvyšší poličce a vyskáče si tam jakoby nic.
Mám s ní pro jistotu zajít k vetovi nebo mám zatím jen sledovat? :roll:
Pro jistotu jsem ten den vyčistila klec, aby když tak mimčo přišlo do čistýho.
Druhý den jsem ji kontrolovala a krev už měla zaschlou a zdála se mi i zavřená. Když jsem ji zvážila, tak přibrala o několik gramů.
Další den bylo ve stejné jako ten předchozí a tak jsem se přiklonila k potratu a samičku sledovala.
No a ted jsem ji zase kontrolovala a je zase otevřená a krve je tentokrát trochu více, ale v kleci stále čisto. Znovu jsem zkoušela prohmatat bříško, ale příliš si na něj nenechala sáhnout. Zvážila jsem ji a dostala se už na váhu, kterou měla než přišly vedra. Aktivní je stále stejně.
Tak nevím, co dělat. Myslíte, že je to potrat nebo že se mám připravovat na potomka :?: Se samečkem je asi 4 měsíce. Od té doby přibrala celkem asi 90g, ale nikdy neměla nějaké skoky, přibírala pozvolna jako vždy. Poslední dobou se mi zdálo, že trochu více polehávala, rozplácnutá jinak než ostatní samičky, ale jinak žádná změna v chování. Ani se ted nezdržuje na dně klece. Vždy spí až na nejvyšší poličce a vyskáče si tam jakoby nic.
Mám s ní pro jistotu zajít k vetovi nebo mám zatím jen sledovat? :roll:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
nikdo neví? :(
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
Raději zajdi k veterináři.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: potrat?
Nevím, tohle se nám etě nestalo.. ale šla bych v vetovi...
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Já bohužel jen co jsem ti psala , víc mě nenapadá :cry:
-
- Zlatý uživatel
Příjde mi to jako potrat,pokud je samička v pořádku,nehubne,nechová se divně,tak to bude OK.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak nejnovější zprávy: samička je zavřená a čistá, za podlední 2 dny přibrala cca 15g, chování normální
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: SKALICA- Slovensko
- Kontaktovat uživatele:
Chtel sem vám napsat že rodíme,ale nesthl sem to a už je po tom. Ale mláďe se vúbec nehýbalo a byl strašný smrat,ani to mladé nevypadalo že je dost vyvynuté.
Bylo my to podezrelé že samička tak rychle vylezla z domečku,lebo sem videl že už neco leze jak chodila po dne kleci . Bylo to celé hnedé to malé i voda zostala hnedá.
samička teť čučí dál.Ješte že sem samce vypustil probehnout.
Co teda myslíte!
Bylo my to podezrelé že samička tak rychle vylezla z domečku,lebo sem videl že už neco leze jak chodila po dne kleci . Bylo to celé hnedé to malé i voda zostala hnedá.
samička teť čučí dál.Ješte že sem samce vypustil probehnout.
Co teda myslíte!
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
toto vypadá na potrat a že miminko začalo v samičce uhnívat :-( Raději bych zítra zašla na veterinu, aby ji dali atb a udělali sono jestli tam něco nema.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky si to myslím. To mláde mnelo na délku 8-10cm.
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
V těchto případech je dobré nasadit atb, kdyby nahodou v ni něco zbylo.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
To se nám stalo také. Hned na veterinu, udělat Sono zda tam něco nezbylo a pokrýt ATB, dostali jsme rovnou injekční. Hlavně hlídej váhu, zda nebude moc hubnout, držím palce.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
držím palce, ať vše proběhne v klidu!
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem dnes zisťoval veterinárú a vybral si jednoho co se mi prístupovo a znalostmi pozdával.
Udelal sono (chudinku museli trošku oholit) a nemá už žádný jiní plod v sebe,jen to má podráždené či co no šak je to jasné po porodu. Dal jí hnet injekci a ješte 4 každý den. No a ješte do vody Professional (protexin).
Zmeral jí teplotu jako první vec a mnela 38stupňú a nakonec ji odvážil.
Dal sem jí do druhé klece vedla samečka aby sem vedel zda jí a pije a jaké má bobky.
Ale vypadá čilá,alebo v té malé kleci se jí nelíbí.Chodila dokola.
Tak snat bude vše OK! [-o<
Udelal sono (chudinku museli trošku oholit) a nemá už žádný jiní plod v sebe,jen to má podráždené či co no šak je to jasné po porodu. Dal jí hnet injekci a ješte 4 každý den. No a ješte do vody Professional (protexin).
Zmeral jí teplotu jako první vec a mnela 38stupňú a nakonec ji odvážil.
Dal sem jí do druhé klece vedla samečka aby sem vedel zda jí a pije a jaké má bobky.
Ale vypadá čilá,alebo v té malé kleci se jí nelíbí.Chodila dokola.
Tak snat bude vše OK! [-o<
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Tak držím palce, dej vědět jak činčilce je. Protexin je probiotikum, takže nenechávat v napájecí vodě, aby se ti nenafoukla. Rozmíchat dávku v trošce vody a hned podat.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takže po nejaké dobe hlásím že je vypadá samička v pohode a klidne. [-o<
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je dobře :D