2 samičky dohromady?
-
- Nový uživatel
2 samičky dohromady?
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli mohou být dvě samičky spolu a jedna mít mladý? Chtěla bych svojí starší samičku připustit, ale bojím se až by se mimča narodila, jestli jim ta druhá něco neudělá. :( Musím je oddělit? :?:
-
- Nový uživatel
je vlastně ještě jedna věc. Samička se doporučeje připouštět od 10. měsíce, ale někde jsem četla, že ji můžu připustit už když má váhu 500g. Jde to tedy udělat tak, že bych samičku připustila třeba v osmém měsíci při správné váze? Nebo je lepší počkat?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
- Kontaktovat uživatele:
nECHAPU JAK TO CHCES UDLAT JESTLI SI MYSLIS ZE JE CINCILA JAKO KRALIK jestli chces 8 mesicich kdyz ma 500g tak ji dat k sameckovi muzes
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Samicka může být připuštěna nejméně v 7 měsících a při minimální váze 500g. Takže se musí počkat až budou splněny obě podminky. Jestli chceš mit jen dvě samičky a někde si pujčit samce, tak to nedoporučuju. Činčilam to trvá déle a nemusi se to povést. hlavně to seznamovani je horší a činčily to velmi stresuje.
-
- Nový uživatel
ja vím, že činčila není králik! Jenom s nima nemám zkušenosti a nechci udělat něco, co by jim ublížilo. Nechápu proč ses mna mě teda tak obořila
-
- Nový uživatel
no ona má známá samečka a souhlasila s tím že by mi ho půjčila třeba na měsíc, aby si na sebe pěkně zvykli a měli dostatek času
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hodonín
- Kontaktovat uživatele:
no ale ono to tak nejde oni si na se zvyknou a ty je potom oddelis :evil: :evil: jak by se ti libylo kdyby ti znama pujcila chlapa ten ti udelal decko a pak odesel .Tim ze je potom rozdelis se muze cincilka steskem utrapit
Naposledy upravil(a) kikes dne Ne Lis 02, 2008 18:24, celkem upraveno 1 x.
-
- Nový uživatel
to je pravda to mi vůbec nedošlo :oops: tak jí asi pořídím klučinu nastálo :wink:
-
- Nový uživatel
to je pravda to mi vůbec nedošlo :oops: tak jí asi pořídím klučinu nastálo :wink:
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
pokud si můžeš dovolit koupit jim kamoše na stalo, tak bych šla rači do něj, než do pujčovani ;-)
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
dobry napad uvidis cim vic cincilek tim vic radosti ale i starosti :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
sak na jednoho klucinu muzes mit klidne i dve slecny on se na tebe zlobyt nebude :wink:
-
- Nový uživatel
asi jo, asi se poohlídnu po činčilákovi :D a ted už jenom teda pro zajímavost, jak s těma holkama? Můžou bejt spolu? Když jsem měla králíky, osmáky, pískomili tak to bylo v poho ale s činčama zkušenosti nemám tak by mě to zajímalo.
-
- Nový uživatel
já bych se na sebe taky nezlobila být činčilákem :lol: :D
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
určitě je spolu nechat můžeš a pokud jsou už větší, tak jim můžeš pořidit kamarada hned:-) Kdyy si chtěl tak mam na prodej středně tmavého ebonka:-)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
- Kontaktovat uživatele:
ale to nemelo vyznit spatne
-
- Nový uživatel
tak to promiň, špatně jsem to pochopila :roll:
-
- Zlatý uživatel
Když bude mit jedna samice mlady , nebo obě najednou , může se stat , že se prostě nesnesou a budeš je muset oddělit . Některe samice si dokonce pujčujou mladata , jiny se snašej huř . Určitě 2 samice a samec spolu bejt mužou , jestli se snesou uvidiš , až poroděj mlady :) .
-
- Nový uživatel
ebonka bych si vzala ráda, moc se mi líbí, ale jedný jsou teprv 3 měsíce, tak ještě posečkám a dovyřeším klec. Ta co mám by pro tři asi byla málo
-
- Nový uživatel
ebonka bych si vzala ráda, moc se mi líbí, ale jedný jsou teprv 3 měsíce, tak ještě posečkám a dovyřeším klec. Ta co mám by pro tři asi byla málo
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Blízko Hodonína
Chtěla bych se zeptat : Jak je to pak se samečkem ,když si padnou do oka a budoumít mladý nebudou na to pak skakat moc často ,aby samička nebyla moc vyčerpaná nvm jestli bych měla to srdce je oddělit:(
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
- Kontaktovat uživatele:
někdy si to samička zařídí, že k sobě samce nepustí.. ale jindy pokud ho neoddělíš, tak má co 4 měsíce miminka.. a to potom bude po pár vrzích dost vyčerpaná (obzvlášť když budou početnější vrhy)..
Když si chceš pořídit páreček.. musíš počítat i s možností oddělení..
Když si chceš pořídit páreček.. musíš počítat i s možností oddělení..
Vrátit se na “Březost a odchov mladých”