Plácání mutací
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Opava
- Kontaktovat uživatele:
Plácání mutací
Zdravím chovatelé... v poslední době jak čtu inzeráty na činčilky, tak se nestačím divit... lidi píší otec: black velvet matka: silver mosaic a miminka jsou white ebony! asi kouzlo! nebo mládě black velvet a oba rodiče velveti!!! no to už mě dostalo... když někdo určí špatně mutaci fajn, o život nejde, ale křížit velvety a ještě to takhle prezentovat to už je moc! to jsem se neudržela a už jsem dotyčnému psala...
a co vy??? taky píšete na inzeráty, když není něco v pořádku?
a co vy??? taky píšete na inzeráty, když není něco v pořádku?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: Plácání mutací
No, mě nejvíce udivuje pravopis...
psát standarT bije do očí... :D :D
Jednou se mutace jmenuje Standard Grey, tak se bude psát (i podle českého pravopisu) s D na konci...
Výňatek z jednoho inzerátu:
"Prodám 3 máďata činčili jihoafrické"
- tak to mluví samo za sebe... trochu pomotané kontinenty...
"...Tatínek je barevné mutace vlnitý a matka standart. Mláďata mají barvu kožíšku standart i tmavší černou..."
- barevná mutace vlnitý? Nová barevná mutace...
- opět standarT... #-o
- standard X standard = černá.. no, taky pěkný...
:roll:
psát standarT bije do očí... :D :D
Jednou se mutace jmenuje Standard Grey, tak se bude psát (i podle českého pravopisu) s D na konci...
Výňatek z jednoho inzerátu:
"Prodám 3 máďata činčili jihoafrické"
- tak to mluví samo za sebe... trochu pomotané kontinenty...
"...Tatínek je barevné mutace vlnitý a matka standart. Mláďata mají barvu kožíšku standart i tmavší černou..."
- barevná mutace vlnitý? Nová barevná mutace...
- opět standarT... #-o
- standard X standard = černá.. no, taky pěkný...
:roll:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Opava
- Kontaktovat uživatele:
Přesně! S činčilou jihoafrickou jsem se taky setkala na bazos.cz... to jsou jen takové třešinky pro zasmání, ale zároveň to člověka naštve, protože činčily chová někdo, kdo ani neví, jak se činčila jmenuje nebo jak se píše její mutace...
Stejně tak určování mutace... někdo určí špatně mutaci a z velveta udělá ebonka a pak u někoho dalšího nezasvěceného ho dají do páru k velvetce! A letální faktor jak vyšitý!!!
Já jen doufám, že lidi příjdou časem k rozumu a budou vyhledávat činčilky aspoň s VP, ať mají představu o mutacích v linii činčilky a pak nebudou psát takové bludy o ebonech z velveta a whita...
Stejně tak určování mutace... někdo určí špatně mutaci a z velveta udělá ebonka a pak u někoho dalšího nezasvěceného ho dají do páru k velvetce! A letální faktor jak vyšitý!!!
Já jen doufám, že lidi příjdou časem k rozumu a budou vyhledávat činčilky aspoň s VP, ať mají představu o mutacích v linii činčilky a pak nebudou psát takové bludy o ebonech z velveta a whita...
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
U mutací je to lehký, kouknu, kdo chová činčily a zeptám se ho...
Lína huba, holé neštěstí...
Lína huba, holé neštěstí...