zraněná pacička
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: západočeský kraj - Rokycany
- Kontaktovat uživatele:
zraněná pacička
Včera jsem pouštěla Bukeška a všimla jsem si, že má na přední pacičce kravavý prstík - skáče a běhá úplně normálně, když jsem mu ji prohmátla tak ani nekničí, jen ji při běhání odlehčuje. Myslím, že ho asi Denda kousnul, nebo se někde drápnul v kleci při své divokosti???
Myslíte, že je tohle na doktora?? Já si myslím, že se mu to zahojí samo...
Poradťe, jestli mu můžu nějak ulehčit.
Díky
Myslíte, že je tohle na doktora?? Já si myslím, že se mu to zahojí samo...
Poradťe, jestli mu můžu nějak ulehčit.
Díky
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Já bych mu na to vydizinfikovala a nechala ho bejt 8) Asi to nic není, když normálně skáče a nic mu neschází-možná by si ho mohla hlídat, aby si neskočil do nějaký špíny a nedostal se mu tam nějakej sajrajt:- :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
trošku jsem mu to potřela tea tree olejem, ale moc se nenechal... Ani si to neolizuje. Venku běhal v pohoděa i si troufnul zkoumat Dendovo velkou klec, takže normálně skákal po policích, ale ve své kleci teda sedí a má pacičku zvednutou, tak snad to bude v pohodě... Ráno jsem na něj koukala a to byl zalezlej v boudičkce. Je teda fakt, že v noci ho Denda asi pěkně otravuje...
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Sekyrkova napsal:trošku jsem mu to potřela tea tree olejem, ale moc se nenechal... Ani si to neolizuje. Venku běhal v pohoděa i si troufnul zkoumat Dendovo velkou klec, takže normálně skákal po policích, ale ve své kleci teda sedí a má pacičku zvednutou, tak snad to bude v pohodě... Ráno jsem na něj koukala a to byl zalezlej v boudičkce. Je teda fakt, že v noci ho Denda asi pěkně otravuje...
tre tre olejíček je skvělej-můžem mu to zase večer potřít, než ho pustíš ven:-)ja myslim, že to bude v pohodě-třeba ho ani nekous -naš Ferduš a vlastně i Manny, neustále běhaj tam, kde nemja a strakaj ty svý pazoury do všech dír :wink: někdy si myslim, že už tu nohy musej mít useklý :lol: :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
je fakt, že stylem seznámení klec v kleci Bukešek moc prostoru nemá a dělá psí kusy, takže se asi možná sám někde škrábnul... Určitě se mu to zahojí, večer ho znova ošetřím (snad mi promine ten smrádek z tea tree) :lol: díky :P
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Sekyrkova napsal:je fakt, že stylem seznámení klec v kleci Bukešek moc prostoru nemá a dělá psí kusy, takže se asi možná sám někde škrábnul... Určitě se mu to zahojí, večer ho znova ošetřím (snad mi promine ten smrádek z tea tree) :lol: díky :P
Hele zkus si je vzít oba do ruky a pomalu je přibližovat-a pak je nalepit k sobě a nechat je tak aspoň hodinu-bude ti to trvat sice asi tak dvě hodiny, ale nám to hrozně pomohlo a hned tady po tý akci sem je dala oba do klece-samozdřejmě každej běžel do jinéo patra a vypadali, jako, že mě dosmrti budou nenávidět, ale hend asi za 5 hodin si spolu vlezli do domku a bylo vše ok 8)
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
klec v kleci je mám 3 den. Už jsem tohle zkoušela, Denis seděl na polici a Bukšu jsem měla na dlaních a přibližovala je čumákama, odnesla jsem to já šíleným Denisovo rafnutím - au au. Ale zkusím to teda zas, stejně mám v plánu je dneska zavřít oba do velký klece, venku se to totiž moc nedaří - Denda se vždycky schová pod postel a je po ptákách. Je totiž strašně mazanej a děsně trucuje, když se zajímám o novýho, přes klec na Bukšu doráží a teprve včara se mi zdálo, že už je i docela zvědavej a ne jen agresivní Bukšu vyštípat pryč... (můžeš kouknout na mé pokusy Přijel Montes Willy) :oops: :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hele zkus si je vzít oba do ruky a pomalu je přibližovat-a pak je nalepit k sobě a nechat je tak aspoň hodinu
to se nesežerou??? a mám je pořád držet???? ...to kousnutí docela bolelo... :oops: :oops: :oops:
to se nesežerou??? a mám je pořád držet???? ...to kousnutí docela bolelo... :oops: :oops: :oops:
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Sekyrkova napsal:Hele zkus si je vzít oba do ruky a pomalu je přibližovat-a pak je nalepit k sobě a nechat je tak aspoň hodinu
Hele normálně si je vem každýho do jedný ruky a chyť je pod nožičkama-opři si je o sebe a začni je přibližovat-jak začne jeden z nich prskat-tak břibližování zastav a počkej až přestanou-takhle to opakuj až do tý doby co budou u sebe a pak je ještě přitisklí jeden na druhýho drž aspoň hodinu. Když se budou chtít prát, tak je zase o trochu oddálíš-takže budeš hlídat, to, jestli ti do něj kousne a nebo ne:-)Jinak doporučuju, udělat v pokoji trochu zimu, protože jak je budeš mít přitisklý na sobě, bude jim vedro :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
Na jizvy po operaci a drobná poranění nám vždycky činču na veterině natřeli genciánou ředěnou ve vodě. (Ne lihovou). To je taková ta fialová tekutina. Z ruk se odstraní citronem, ale z oblečení apod. ne. Na olíznutí to nevadí a časem fialová barva zmizí. Nevím, jestli není na recept. Držím palce při sližování, učitě to půjde.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
díky
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Martina Tejnilová napsal:Sekyrkova napsal:Hele zkus si je vzít oba do ruky a pomalu je přibližovat-a pak je nalepit k sobě a nechat je tak aspoň hodinu
Hele normálně si je vem každýho do jedný ruky a chyť je pod nožičkama-opři si je o sebe a začni je přibližovat-jak začne jeden z nich prskat-tak břibližování zastav a počkej až přestanou-takhle to opakuj až do tý doby co budou u sebe a pak je ještě přitisklí jeden na druhýho drž aspoň hodinu. Když se budou chtít prát, tak je zase o trochu oddálíš-takže budeš hlídat, to, jestli ti do něj kousne a nebo ne:-)Jinak doporučuju, udělat v pokoji trochu zimu, protože jak je budeš mít přitisklý na sobě, bude jim vedro :wink:
JÁ SE ALE OBÁVÁM, ŽE JE TAK DLOUHO V RUCE NEUDRŽÍM, MALEJ JE DIVOKEJ A DENDA TO NEMÁ RÁD... :shock: :cry:
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Sekyrkova napsal:Martina Tejnilová napsal:Sekyrkova napsal:Hele zkus si je vzít oba do ruky a pomalu je přibližovat-a pak je nalepit k sobě a nechat je tak aspoň hodinu
JÁ SE ALE OBÁVÁM, ŽE JE TAK DLOUHO V RUCE NEUDRŽÍM, MALEJ JE DIVOKEJ A DENDA TO NEMÁ RÁD... :shock: :cry:
Udržš:-)neboj-CHytni si je pod nohama a měj je jakoby v podmaždí-ja sem je taky udržela. A ferda má silu jak bejk a nenechá se taky chovat a Manny mě neustále hryzal do ruky:-)
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
no tak tohle bude pro nás 3 pěkný oříšek :!: :( ale pokusím se
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Sekyrkova napsal:no tak tohle bude pro nás 3 pěkný oříšek :!: :( ale pokusím se
Držím palce:-) :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
doufám, že všechny čtyři :oops: - tohle jestli zvládnem, tak to aby se pak milovali až za hrob... :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hranice
- Kontaktovat uživatele:
určitě to zvládnete a pak napiš jak to dopadlo
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Martina Tejnilová napsal:Sekyrkova napsal:je fakt, že stylem seznámení klec v kleci Bukešek moc prostoru nemá a dělá psí kusy, takže se asi možná sám někde škrábnul... Určitě se mu to zahojí, večer ho znova ošetřím (snad mi promine ten smrádek z tea tree) :lol: díky :P
Hele zkus si je vzít oba do ruky a pomalu je přibližovat-a pak je nalepit k sobě a nechat je tak aspoň hodinu-bude ti to trvat sice asi tak dvě hodiny, ale nám to hrozně pomohlo a hned tady po tý akci sem je dala oba do klece-samozdřejmě každej běžel do jinéo patra a vypadali, jako, že mě dosmrti budou nenávidět, ale hend asi za 5 hodin si spolu vlezli do domku a bylo vše ok 8)
zatím jsem toto nezkusila... Včera jsem je měla spolu a celkem to bylo v pohodě, akorát se nahánějí, ale nevím, jestli můžu risknout nechat je takhle spolu i přes noc... ???
Prstík malýmu drobátko natekl, ale hopká jak divej a neprojevuje žádné známky nemoci či zranění :P - potřela jsem mu to znova tea treetem, tak to teda prskal!! Ale pak mu to bylo šuma fuk a jen samý hop hop hop hop :D :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Martina Tejnilová napsal: Hele normálně si je vem každýho do jedný ruky a chyť je pod nožičkama-opři si je o sebe a začni je přibližovat-jak začne jeden z nich prskat-tak břibližování zastav a počkej až přestanou-takhle to opakuj až do tý doby co budou u sebe a pak je ještě přitisklí jeden na druhýho drž aspoň hodinu. Když se budou chtít prát, tak je zase o trochu oddálíš-takže budeš hlídat, to, jestli ti do něj kousne a nebo ne:-)Jinak doporučuju, udělat v pokoji trochu zimu, protože jak je budeš mít přitisklý na sobě, bude jim vedro :wink:
U mě byla tato metoda jedinou možnou, protože se mi činče napadaly velice agresivně. Rvaly si srst, kousaly se do uší... Nezabralo nic jiného ani čas, postupné seznamování, ani seznamování v menším prostoru... prostě nic. Po téhle "drastické" terapii byli jako beránci. Následky bojů jsou patrné dodnes... prokousané uši... (No alespoň si mají kam dát náušnice :) )
Držím palečky :).
Vrátit se na “Nemoci a potíže”