Zemřel nám sameček:( achjo

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Reňaaa
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Ostrava!!!

Zemřel nám sameček:( achjo

Příspěvekod Reňaaa » Stř Bře 07, 2012 6:38

Zdravím,

dnes k ránu mi zemřel můj první činčilák Macík, zničeho nic jsem si včera večer kolem půl 23 všimla, když jsem je volala pro křížalu, že přiběh jen jeden...samozřejmě mi to přišlo divní protože Macík byl vždycky první kdo byl u jídla. Byl v boudce s vůbec nereagoval, vytahla jsem ho samozřejmě a dost rychle oddechoval. Ke mě se tulil, byl strašně apatický, nic si nechtěl vzít...hned kousek od baráku máme veterinu, která celkem rozumí činčilám, takže jsem se připravovala na ráno...bohužel kolem 4 ráno zemřel. Jsem z toho úplně zničená protože byl můj první a však víte...:(

Vůbec nevím co se mohlo stát, nic mu nebylo a tak najednou? Přes den normálně spaly spolu na poličce. Byl vždycky drobnější než jeho mladší kamarád. Minimálně 2 roky byl krmen směskou (u staré páničky), ted jedl normálně právě. Nemoc asi žádnou neměl, protož druhý myšoun je v pořádku. Ale koprologii udělat nechám.

Fakt ted nevím co dělat, mladší František, který je od mala zviklí na to, že je s činčilou ted smutně kouká a hledá ho, ve 4 ráno na něj i volal. :( :( hrozný pohled :(

Disable adblock

Maartyy
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: :( achjo

Příspěvekod Maartyy » Stř Bře 07, 2012 7:00

Chudacek, at to brzo preboli a druhemu mysakovi se dari dobre. Kolik mu bylo let?

Reňaaa
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Reňaaa » Stř Bře 07, 2012 7:12

Přesný věk nevím, ale minimálně 5 let možná i víc (8?). U minulé majitelky byl 2 roky, předtím jak dlouho u koho byl nevím...u mě byl letos 3 roky. Doma mě utěšují, že jsem mu aspon udělala poslení roky života pěkné, že se měl dobře, protože předtím byl v kleci pro morče a jedl směsky...brečím tady jak blbá, fakt když já zvířata miluji dávám jim první a poslední a ted tohle...

Maartyy
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maartyy » Stř Bře 07, 2012 9:55

Ty tri roky u tebe pro nej musely byt krasne. Bohuzel predchozi zachazeni mu zkratilo zivot. Porid brzo Frantiskovi kamarada, at mu neni takove smutno a i tebe to urcite zase rozveseli a budes moct vzpominat na vse krasne s Macikem. :wink:

Disable adblock

Dora
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Dora » Stř Bře 07, 2012 10:17

To je mi moc líto, přeji ať to brzo překonáš :(
Teď už ho nic nebolí a netrápí!
Nejlepší brzo nahradit novou chlupatou kuličkou...

Lenca
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Plzeň

Příspěvekod Lenca » Stř Bře 07, 2012 10:24

To je mi líto :( hodně to bolí, ale alespoň máš dobrý pocit,že jsi pro něj udělala cos mohla, starala si se dobře ted na tebe kouká z rozinkovýho nebíčka a má se fajn ;) určitě bych si také pořídila novou kuličku která ho alespon z části nahradí a bude dělat radost.

minlub
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod minlub » Stř Bře 07, 2012 10:34

To je mi líto :( ber to tak, že jsi mu opravdu poslední roky zpříjemnila a byl spokojený.
Určitě pořiď kamaráda, ať František nesmutní.

Reňaaa
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Reňaaa » Stř Bře 07, 2012 10:37

Já jen doufám, že mladší František bude v pohodě, protože byly na sobě pevně vázaní. Kolikrát mladší šílel, když jsem Macíka brala samotného někam. Trochu mu přilepším v jídle, kdyby náhodou držel smutek a nechtěl jíst, dám mu plyšáka do klece at se má ke komu tulit jako dřív Macík...Nejhorší na tom byla ta bezmoc, nevěděla jsem jak mu mám pomoct, jediné co jsem mohla udělat, že se ke přitulil a aspon se ohříval. Vím, že je mu ted dobře a kouká na mě z hrozinkového nebe...

No kamaráda (samce) mu pořídím, protože ted končím školu a času bude míň a kdyby byl sám, tak by to nebylo dobré. Nejspíš zase standardka, protože jsou to zlatíčka, ale zase nechci at mi připomíná dřívější doby kdy se k sobě tulily dvě šedé kuličky :(

Coostarica
Nový uživatel

Příspěvekod Coostarica » Stř Bře 07, 2012 21:57

Chudinka :(

vera novotna
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Brno-Královo pole
Kontaktovat uživatele:

Re: Zemřel nám sameček:( achjo

Příspěvekod vera novotna » Po Bře 12, 2012 20:46

Je moc líto Macíka,určitě měl vyměřený čas života šťastně prožitý a teď je mu líp v nebíčku...sama jsem přišla o prvního ještě mladého dvouletého standardního činčiláčka Lexyho kvůli přerostlým zubním kořenům a ani na veterině mu nedokázali pomoci :( ...a pak při kratičkém proběhnutí jeho partnerka samička ho stále hledala v jeho prázdné kleci i když měla desetidenní narozené mimča a tak jsem ji musela koupit náhradního samečka a po jeho karanténě se pak uklidnila ve své kleci,dál se starala o mimča a samozřejmě je bránila při náhodném očicháváním samečka u její klece a postupným seznamováním ti dva už bez sebe nemohou být. :D Určitě bude František smutnit a bude vyžadovat nějakou činčilí společnost,tak držím palce,aby to bylo brzo. :wink:

Lída
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: OSTRAVA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lída » Út Bře 13, 2012 17:25

to je mi líto:(
na to nepříjdeš.. je to jako u lidí, každý máme svou svíci...
alespoň se netrápil na nějakou nemoc..
myslíme na vás!

Jitka Řeháková
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51

Příspěvekod Jitka Řeháková » Pá Bře 16, 2012 13:03

Ahoj, je mi to líto, taky jsem měla Macíka, taky měl 5 let, velký, zdravý a najednou přestal baštit, vyšetření nic neukázala a byl konec. Musíme to tak brát, mně dnes u budky pro ptáky ( venkovní ) dodýchal ptáček. Bylo mi divné, že tam byl už po šesté ráno, takový celý načepýřený. Cupkal, sem tam zobl, ale nějak se mi to nezdálo. V sedm jsem ho našla zalezlého mezi domkem a oknem a už dušička byla pryč, jenom hromádka skleslého peříčka. Je to nespravedlivé, dnes svítí sluníčko a je kráný den... Tak už to je, hlavně, že Macík s Vámi prožil pěkné chvilky a to určitě. Druhému pořiď kamaráda. Já mám samečka a samičku a i když si nějak nesedli, stejně se to ve dvou táhne líp. :wink:

jasmin
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod jasmin » So Bře 17, 2012 12:30

Take je mi to moc lito, vim, jak Ti je:-(.ale aspon se muzes utesovat, ze se u Tebe mel po tu dobu moc dobre.

Reňaaa
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Reňaaa » So Bře 17, 2012 14:20

Má hrobeček na zahradě, František je v celkem v pohodě a brzo si pojedeme pro nového kamaráda :) Jeho fotky mám v rámečku nad postelí na jeho památku :(

petra.sarrah
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: PRAHA

Příspěvekod petra.sarrah » Po Bře 19, 2012 19:00

soucítím s Tebou mě se taky Arunka odešel ...a Bobina ho pořád hledá... držím palce ať to zvládnete :-ú :cry:

vera novotna
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Brno-Královo pole
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vera novotna » Út Bře 20, 2012 19:45

Ach jo,tak to je mi líto Arunka a hlavně Bobiny. :( Taky mám vzpomínky na první činčilky,které nezvládly svou nemoc i když to bylo před lety....hned bych nejradši Bobině darovala nějakou činčilí společnost,ať není smutná a ani panička. :wink:

lulka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Kraslice-Karlovarsko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lulka » Čt Dub 05, 2012 9:22

To je nám moc líto :( :( :(

tarja666
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Brno