Snesou se ?
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Ještě je dohromady nedávej. Nová samička je oc mladá a měl by si dodržet karatnetenu ;-) Hlavně druhá samička nesmí být těhotna - ani v začátkách těhotenství. Takže pokud chceš přidat další samičku do skupinky, musíš teď oddělit samce, aby sis byl na 100 % jistý, že samička není těhotna.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
Jej,omlouvám se,neuvědomila jsem si,že je tak malá :roll: ale pokud se očuchávají skrz mříže,tak v tom případě už karantena nemá smysl ne?
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
to už ne, pokud by se u samičky něco projevilo, tak se bude muset přeléčit i sameček.
-
- Bronzový uživatel
sameček s nimi vubc neni... kazda z nich je sama a jsem si jisty ze tehotná neni ... táákže ?
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
taaakže počkejte až samičky dorostou do váhy 550 g a věku 7 měsíců :)
-
- Bronzový uživatel
To je jasny ze se samecke udou v kontaktu az potom ,ale ted se chci pokusit seznámit holky
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
samičky určitě můžete :-)
-
- Bronzový uživatel
bezva takze na to potrebuju cely den abych je hlídal :) tak to udělám v pátek :-) snad to dobře proběhne:-) Nemáte jeste neake užitečné rady ??:-)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava!!!
No já seznamovala první tak, že byli spolu v oddělené kleci pletivem, ale to bylo k ničemu, protože oba spíš zajímalo ja se dostat z klece :D
Nejvíc se mi osvědčilo pustit je spolu do místnosti, kde to ani jeden nezná, protože tam se ten "domací" necítil tak jistě a navíc nebránil si své území, které mohl třeba v místnosti, kde to zná ;) Ale je pravda, že já měla až moc v pohodě seznamování, ani jednou se neporvali, jenom na sebe trochu naskakovali :D
Držím palce!
Nejvíc se mi osvědčilo pustit je spolu do místnosti, kde to ani jeden nezná, protože tam se ten "domací" necítil tak jistě a navíc nebránil si své území, které mohl třeba v místnosti, kde to zná ;) Ale je pravda, že já měla až moc v pohodě seznamování, ani jednou se neporvali, jenom na sebe trochu naskakovali :D
Držím palce!
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
pouštění po volné místnosti nedoporučuju, když je jedna činčilka agresivnější, tak to může dopadnout špatně. Já osobně bych jim dala na měsíc klece vedle sebe a pak je dala do přenosky a hlidala :-)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava!!!
No fajn :twisted: :twisted:
-
- Bronzový uživatel
zkusím to v ten pátek a uvidím, pokud to nepujde zkusim ty klece vedle sebe
-
- Bronzový uživatel
Neslo to, holky nejdriv dobrý, a pak na sebe zzacali utocit , kousat se do ucha, čurat, trhat si chlupy tak jsem je musel oddelit ... neaka jina metoda ?
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A kousali se i když s zatřásl s přenoskou ??? Pokud toto nefunguje, tak dej klece vedle sebe a jednou za tyden je v klecích prostřídej, aby cejtili navzájem pach a pak je dej znovu do přenosky, hlidej a pokud se začnou kousat, prskat po sobě, tak zatřes přenoskou a okřikni je :-)
-
- Bronzový uživatel
po zatrepáni byy chvilku ok, ale pak to zacalo zase ...mám to teda zkusit znovu?
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Určitě ano, může to trvat i celý den. Je potřeba je furt mít na dohled a jak se začnou kousat a nebo štěkat po sobě, tak přenoskou zatřást a pak když bude nejméně 4 hodiny klid, tak je můžeš dát do klece, kde nebyla ani jedna a nebo do klece, která je pořádně umytá a vydisinfikovaná, aby se necítila ani jedna :-) Hodně štěstí :wink:
-
- Bronzový uživatel
ty brdo ,ale já nemam prenosku ... tak neaky jiny resení ? do ceho je dát ?
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Napadá mě tak akorát větší papírová krabice.
-
- Bronzový uživatel
mam jim tam dát i napajecku ? neboj je to zbytecny ??
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Papírová krabice je na nic, nevidíš do ní a nemůžeš činčily kontrolovat. Přepravky stojí kolem 200Kč a určitě ji využiješ častěji než jen na seznamování, takže osobně bych pořídila přepravku. Vodu jim tam nedávej, kdyby jsi je seznamoval déle tak jim dej večer napít a i pár granulí se senem.
-
- Bronzový uživatel
Tak jsem je dal do obrovske krabice a nechal ji trochu pootevrenou abych tam videl, a byly spolu pul hodiny a i kdyz jsem trasl jak jsem chtel rvali se, okrikl jsem je,ale nic .. bohuzel jsem je musel po pul hodine vydelat a obe ted spí sami ve svých klecí ... něak se bojím že to zase nevyjde:(
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
krabice je totálně nevhodná a opravdu je tak nelze seznamovat. je potřeba bud malá klicka a nebo průhledna plastová krabice. Je potřeba, aby jedna strana byla otevřena. Nejlepší je tato přenoska http://www.akvapotreby.com/www-akvapotr ... -AQUAZOO-4
-
- Bronzový uživatel
Tu nekde mam po kreccich,ale tam se obe nevejdou a nebo se nebudou moct ani pohnout :Djavascript:emoticon(':)')
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Já vždycky dávala klec do klece a seznámení proběhlo během tejdne a úspěšně vždycky :)
-
- Bronzový uživatel
Tak mám nové zrávy :D holky jsem již dát dohromady nezkusil, ale za to stávající samička kterou mám déle se prokousala za sameckem (predtim spolu byly, a pak zacala byt agresivni proto byly od sebe) a ted jsou to ti nejhodnejsi chlupate kulickly co jsem kdy mel :D. Nechápal jsem to, když jsem to videl ,ale jsem rád :-) Sameček lezí na budce a samiška má na jeho zadečku položenou hlavičku , úžasnej pohled :-)