antibiotika
antibiotika
Ahojky .... chtěla jsem se zeptat, jak dlouho po dobrání antibiotik by měla činča dostávat jogurt nebo mlíčko....
My jsme včera byli na poslední injekci.....večer byla Mia v pohodě, ale když jsem dneska přišla z práce, jen seděla v kleci a vypadala jak omámená, nebo opilá....tak jsem s ní běžela hned k doktorce, prohlídla jí a vypadá v pořádku, akorát asi přes den nejedla...takže se zase vracíme zpátky k pravidelnému krmení po třech hodinách...no a dostali jsme vitamín B, protože to vypadá, že antibiotika jejímu zažívacímu ústrojí opravdu neudělali dobře a tohle prý pomáhá, tak snad jo.....chudinka, navíc nám dneska přestali topit, tak jí možná byla ziminka a tak nechtěla ani vylézt z domečku k misce, nebo k vodě...ach jo, to jsou starosti....teď už tam má láhev s teplou vodou, tak jsem jí na to posadila, ať se zahřeje, prďolka moje malinká....
Jo a tak mě napadlo, když jsem jí to dávala, náš Piky, když se vzteká, tak občas vypustí takový ten činčilí pach....pořád jsem přemýšlela, co mi to připomíná....a voní to právě jako vitamín B.... :-)
My jsme včera byli na poslední injekci.....večer byla Mia v pohodě, ale když jsem dneska přišla z práce, jen seděla v kleci a vypadala jak omámená, nebo opilá....tak jsem s ní běžela hned k doktorce, prohlídla jí a vypadá v pořádku, akorát asi přes den nejedla...takže se zase vracíme zpátky k pravidelnému krmení po třech hodinách...no a dostali jsme vitamín B, protože to vypadá, že antibiotika jejímu zažívacímu ústrojí opravdu neudělali dobře a tohle prý pomáhá, tak snad jo.....chudinka, navíc nám dneska přestali topit, tak jí možná byla ziminka a tak nechtěla ani vylézt z domečku k misce, nebo k vodě...ach jo, to jsou starosti....teď už tam má láhev s teplou vodou, tak jsem jí na to posadila, ať se zahřeje, prďolka moje malinká....
Jo a tak mě napadlo, když jsem jí to dávala, náš Piky, když se vzteká, tak občas vypustí takový ten činčilí pach....pořád jsem přemýšlela, co mi to připomíná....a voní to právě jako vitamín B.... :-)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
- Kontaktovat uživatele:
jogurt a mliecko by nemala dostavat vobec
cože :shock: ale všude je uvedeno, že po antibiotikách musí bílý jogurt s takovýma těma živýma kulturama....tak kde je teda pravda...
jo a ještě se rovnou zeptám na nějaký tipy, jak jí dokrmovat....
jo a ještě se rovnou zeptám na nějaký tipy, jak jí dokrmovat....
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Prý nejlepší na obnovení mikroflóry ve střevech je dát činče bobky jiné zdravé činčile, aby je sežrala, nejspíš teda za tepla 8) .
no jo, ale jak jí přemluvim, aby to snědla???
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Vysočina
- Kontaktovat uživatele:
Po antibiotikách je jogurt důležitý!!! Nesmí ho moc a často, kvůli průjmu, ale po antibiotikách po trošičkách občas ano!! :!:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
- Kontaktovat uživatele:
věřím, že ona si poradí sama. činčilky to dělají. Taková malá perlička - naše fena měla střevní potíže - do té doby, než jsme si pořídili činčilky. Teď chodí kolem klece a žere činčilí bobečky - a od tý doby má zažívání v pořádku. Zvířata to vycítí a sama ví, co dělat... :wink:
-
- Zlatý uživatel
V zadnem pripade, cincili zazivani neni schopne travit kravske mleko!, Alice ma pravdu. Bohuzel to zde bylo uvedeno, ze muze na obnovu strevni mikroflory i mleko ATB, ale neni to pravda,melo by se to vymazat, ponevadz to mate spoustu lidi a uz jsem na to upozornovala nekolikrat.
Cincily maji uplne jine strevni bakterie nez lidi, takze jim to stejne nepomuze a uz dost cincil na mlecne vyrobky doplatilo smrtelnym a vaznym prujmem.
Cincila, pokud dostane antibiotika, tak zkuseni veterinari ji dvaji pouze specialni s ohledem na jeji mikrofloru, aby nebyl poskozena a umerne jeji vaze, presny nazev nevim. Po lecbe antibiotiky podavaji specialni pastu probiotickou pro cincily, ktera jim obnovi strevi mikrofloru a take se doporucuji bobky od zdrave cincily, cimz si ji take obnovi a udrzuje.
Veterinari v Brne dokonce varuji a nedoporucuji pri dokrmovani cincil ani detske kase, ktere by mleko byt susene obsahovalo.
Na tohle jsem musela jeste zareagovat, ponevadz by se mel ten prispevek, kde je dokonce fotka toho jogurtoveho mleka ATB smazat, aby na to nahodou nejaka cincila jeste nedoplatila.
Troska ziveho bileho jogurtu se nekdy doporucuje pouze v pripade zacpy.
Cincily maji uplne jine strevni bakterie nez lidi, takze jim to stejne nepomuze a uz dost cincil na mlecne vyrobky doplatilo smrtelnym a vaznym prujmem.
Cincila, pokud dostane antibiotika, tak zkuseni veterinari ji dvaji pouze specialni s ohledem na jeji mikrofloru, aby nebyl poskozena a umerne jeji vaze, presny nazev nevim. Po lecbe antibiotiky podavaji specialni pastu probiotickou pro cincily, ktera jim obnovi strevi mikrofloru a take se doporucuji bobky od zdrave cincily, cimz si ji take obnovi a udrzuje.
Veterinari v Brne dokonce varuji a nedoporucuji pri dokrmovani cincil ani detske kase, ktere by mleko byt susene obsahovalo.
Na tohle jsem musela jeste zareagovat, ponevadz by se mel ten prispevek, kde je dokonce fotka toho jogurtoveho mleka ATB smazat, aby na to nahodou nejaka cincila jeste nedoplatila.
Troska ziveho bileho jogurtu se nekdy doporucuje pouze v pripade zacpy.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: antibiotika
tak občas vypustí takový ten činčilí pach....pořád jsem přemýšlela, co mi to připomíná....a voní to právě jako vitamín B.... :-)
mně to připomíná mandle
a co s tím dokrmováním....když zatím nechce jíst sama....může se jí dávat třeba přesnídávka....a případně do toho rozmixovat granulky....?
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na dokrmovanie je velmi dobra pasta Enervite.Nie je to priamo pre cincily ale vela ludi to v malom mnozstve pouziva na dokrmovanie. Myslim ze je to povodne pre psov urcene. Inac sa dokrmuje nastruhanym jablkom a v nom popucenymi granulami. Moze sa pridat ovsene vlocky a viac hrozienok. Ale myslim se ze vela ludi zbytocne panikari s dokrmovanim.Cincila neje 3 dni a vy uz do nej chcete tlacit. Ziadne zviera nezdochne od hladu ked bude mat pred sebou plnu misku. Zvazte ci je to dokrmovanie nutne. Nechajte jej v klietke nejake pochutky nech si vybere ale rucne dokrmovanie berte az ako poslednu moznost. :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak, Alica ma pravdu, a okrem toho vsetko najlepsie k tvojim meninam Alica :P
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Nevím jak je to u nemocný činči, ale u zdravý je to přesně jako psala Alice. Jsou to potfůrky vybíravé. Já jim dávám změs různých granulí a je vidět že si z nich vybírají. Ale minule mně nahnali náhle do práce a neměl jsem čas doplnit misku. A na druhý den byla kompletně vyžraná, a dokonce nepohrdli ani kalciovou tabletou :roll:. A po seně, které je běžně vyházené na dno nebylo taky ani památky 8).
u zdravý činči to beru, ale Mia zrovna zdravě nevypadá...dneska jsme byli ještě na dalších antibiotikách, protože se jí ten zánět vrátil...a teď nechce jíst už vůbec....ani z misky.....odpočítala jsem jí granule....a ani když jí dávám aspoň vodu stříkačkou do pusinky, tak už to nechce polykat....Myslíte, že ty antibiotika zaberou tak nějak, že se jí udělá během dne líp? Naše doktorka tam bude až zítra, tak uvidim, co mi řekne...
ale opravdu si myslim, že když se do ní nepokusim nacpat alespoň trošičku jídla, nebo vody s glukopurem, tak ani k tý doktorce chodit nemusim..... :( Mám o ní fakt strach,vůbec nevim jak do ní to jídlo dostat,když nespolupracuje :?
ale opravdu si myslim, že když se do ní nepokusim nacpat alespoň trošičku jídla, nebo vody s glukopurem, tak ani k tý doktorce chodit nemusim..... :( Mám o ní fakt strach,vůbec nevim jak do ní to jídlo dostat,když nespolupracuje :?
-
- Zlatý uživatel
Je pravda, že pokud si nechce vzít ani mlsku, tak to není dobrý. Je těžko experimentovat, pokud jde o život, ale je možné, že se prostě zatnula. K tomu se musí vyjádřit povolanější.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
catherine napsal:Tak tak, Alica ma pravdu, a okrem toho vsetko najlepsie k tvojim meninam Alica :P
Dakujem :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Lucka napsal:u zdravý činči to beru, ale Mia zrovna zdravě nevypadá...dneska jsme byli ještě na dalších antibiotikách, protože se jí ten zánět vrátil...a teď nechce jíst už vůbec....ani z misky.....odpočítala jsem jí granule....a ani když jí dávám aspoň vodu stříkačkou do pusinky, tak už to nechce polykat....Myslíte, že ty antibiotika zaberou tak nějak, že se jí udělá během dne líp? Naše doktorka tam bude až zítra, tak uvidim, co mi řekne...
Skusit to mozes ale urcite necakaj ze bude spolupracovat.Zial ked sa zviera rozhodne, je pomerne tazke nieco urobit pre jeho zachranu. :(
Moc děkuji za vaše rady a názory...ale bohužel jsou dnes už bezpředmětné...Mia se včera v noci rozhodla odejít do nebíčka...snažila jsem se jí krmit, ale už vůbec nechtěla...v devět se to zlepšilo a vzala si trošku jídla, tak jsem se zaradovala, ale bohužel :cry: Je mi z toho hrozně, pořád si říkám, co jsem udělala špatně....bylo to vlastně ještě mimino... :( snad už je jí teď líp...a sama tam nebude, čekala tam na ní Ťapinka (můj první králíček)
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Lucka napsal:Moc děkuji za vaše rady a názory...ale bohužel jsou dnes už bezpředmětné...Mia se včera v noci rozhodla odejít do nebíčka...snažila jsem se jí krmit, ale už vůbec nechtěla...v devět se to zlepšilo a vzala si trošku jídla, tak jsem se zaradovala, ale bohužel :cry: Je mi z toho hrozně, pořád si říkám, co jsem udělala špatně....bylo to vlastně ještě mimino... :( snad už je jí teď líp...a sama tam nebude, čekala tam na ní Ťapinka (můj první králíček)
To mě mrzí, ale věz, že už jí je líp.... Určitě si pořídíš další a s ní budete na Miu vzpomínat :wink:
Určitě si pořídíme další :) ...už kvůli Pikymu, protože už si na společnost zvykl...i když zatím bydleli v oddělených klecích, ale hodně si spolu povídali....jen nevím, kdy....nechci, aby byl Piky smutný, ale nechci si jí pořídit moc brzy... :? ach jo
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Lucka napsal:Určitě si pořídíme další :) ...už kvůli Pikymu, protože už si na společnost zvykl...i když zatím bydleli v oddělených klecích, ale hodně si spolu povídali....jen nevím, kdy....nechci, aby byl Piky smutný, ale nechci si jí pořídit moc brzy... :? ach jo
Neboj, však ty ten správný čas odhadneš :wink: Určitě se další bude hodit, jak píšeš, už kvůli Pikymu...Takže pak budeš mít doma opět dvojnásobné rodeo :lol:
-
- Zlatý uživatel
Je mi líto, že nás Mia opustila, ale jistě si udělala co bylo ve tvých silách. Vypadá to, že zdravotní problém byl větší než se zdálo. Určitě ale nenechávej Pikyho samotnýho, bylo by mu smutno.
Děkuju
Já vim, odpoledne jsem nad tím hodně přemýšlela....nerada bych, aby bylo Mie líto, že hned koupíme novou činčilku....ale kvůli Pikymu...dneska odpoledne byl takový ustrašený...teď už je to lepší, teď se živí....proto jsem si říkala, že bych mu koupila kamaráda - kluka, že to nebude náhrada za Miu, ale nový kamarád , tak jenom přemýšlím a hledám, jestli se dva kluci snesou....
Já vim, odpoledne jsem nad tím hodně přemýšlela....nerada bych, aby bylo Mie líto, že hned koupíme novou činčilku....ale kvůli Pikymu...dneska odpoledne byl takový ustrašený...teď už je to lepší, teď se živí....proto jsem si říkala, že bych mu koupila kamaráda - kluka, že to nebude náhrada za Miu, ale nový kamarád , tak jenom přemýšlím a hledám, jestli se dva kluci snesou....
-
- Zlatý uživatel
Odpověď je pod heslem Vlastička :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
styro napsal:Odpověď je pod heslem Vlastička :lol:
jojo, Vlastičko, kolik pak máš "synů"
Vrátit se na “Nemoci a potíže”