zranena packa

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

zranena packa

Příspěvekod Ina » Pá Říj 20, 2006 19:26

dneska rano jsem nasla v kleci trosku krve na policce, tak jsem z toho byla dost vysokovana a hned jsem holky prohlidla a u jedne jsem objevila na zadni nozicce trosku stroupek a zaschle krve. Vubec me nenapada, cim by to mohlo byt, je mozne, ze by mela plisen na nozicce zespodu, jak je ta uplne ztvrdla kuze a ze by to prasklo a krvacelo? Nebo se jeste mohla o neco zranit v kleci a pichnout, ci o veterv, kde vycnivaly ostre kousicky, ale to opravdu nevim. Klec jsem nedavno potahovala pletivem i zevnitr na zebrickach a platformach.
Nechce se mi ji vozit hned k veterinari, ponevadz rano to uz mela ten stroupek, ci prasklinu zaschle a vic to nekrvacelo, ale nestalo se nekomu z vas neco podobneho a nemuze se to nejak zanitit, ci zhnisat a nebyly nasledne potreba antibiotika?
Zatim jsem ji to namazala roztokem betadinu, myslite, ze to zatim staci, nebo co byste mi jeste doporucïli, zasyp?Mast asi ne, ta je mastna a spise by ji to mohlo mokvat.

Disable adblock

Alice
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alice » Pá Říj 20, 2006 20:10

Ina najlepsie urobis ked to vydezinfikujes peroxidom vodika.Na kusok vaty nakvapkaj par kvapiek a vycisti.Po peroxide to krasne zaschne bez mokvania. :wink: :wink:

catherine
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catherine » So Říj 21, 2006 14:19

Ina mne sa to stalo najprv u Jolie a potom aj u Chici, a som im to vydezinfikovala peroxidom a bolo, do ľ tyzdnov som uz ani nevedela ze mali ranku, srst narastla trosku neskor

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » So Říj 21, 2006 22:51

catherine napsal:... do ľ tyzdnov ...

Pre tých čo nemajú slovenskú klávesnicu: ľ = 2 :lol:

Disable adblock

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Po Říj 23, 2006 11:56

dostala jsem se sem az ted, natirala jsem to betadinem, to je jod myslim na vaticce a uz druhy den to mela suche, takze jsem snad s tim betadinem nic nezkazila?Nebo mam jeste ten peroxid pouzit?
Mela to nejake trosku riznute asi, vubec nevim z ceho, asi nejaky ostry roh v tom pletivu, co se to potahovalo.Vse jsem rukou prejela a co se mi zdalo ostre, tak jsem obrousila pilnickem na nehty a klestema pritahla, nebo odstrihla.

catherine
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catherine » Po Říj 23, 2006 22:45

Ina ja neviem co je to betatid, ale ak je to nieco ako peroxid tak je to okej, ja som to tiez potrela asi dvakrat aby to uschlo a potom som to nechala tak. Moze to mat z hocicoho, ani ja neviem kde to moje ziskali. zle skoci alebo hocico

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Út Říj 24, 2006 15:02

myslim, ze je to jod, ale diky, snad uz to nebude potreba, ale ten peroxid doma mit neni na skodu.
Ten betadine jsem doma mela, kdyz byla po operaci kyly, tak jsem ji s tim potirala brisko a jizvu, nez se to zhojilo roztokem a zhojilo se to perfektne, tak jsem to pouzila jako dezinfekci i ted. Je to takove tmave hnede, vodicka.

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

drat

Příspěvekod Ina » Stř Říj 25, 2006 17:36

Aby toho zase nebylo malo, tak sotva se ji packa zahojila, tak vcera v noci koukam, co to ma v pusince ta druha a co to trci z paltformy a myslela jsem, ze se skacim. Z platformy, ktera se potahovala pletivem bud odkousaly, nebo prasklo pletivo a vycnival z toho asi 5cm dlouhy drat,ktery mela jedna z nich v pusince a okusovala ho. druha pres to a na nej skakala.
Uz jsem se chystala, jak se krasne vyspim, ze se konecne dostanu jednou driv spat a nakonec jsem ulehla az v jednu v noci. Musela jsem totiz holky odchytit, dat jinam a klestema prostrihat to pletivo, vyndat, coz bylo temer umelecke dilo a vznikle otvory vetsi proplest silnym dratem alespon docasne kvuli packam.
Nastesti se zadna nepichla, ani snad v tlamicce, coz povazuju za zazrak, ponevadz ho tam uz soukala celej, ani tlapky neprisly k uhone.
Jsou to teda fakt adrenalinova zviratka.

Denča Bártková
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: drat

Příspěvekod Denča Bártková » Stř Říj 25, 2006 17:59

Ina napsal:Aby toho zase nebylo malo, tak sotva se ji packa zahojila, tak vcera v noci koukam, co to ma v pusince ta druha a co to trci z paltformy a myslela jsem, ze se skacim. Z platformy, ktera se potahovala pletivem bud odkousaly, nebo prasklo pletivo a vycnival z toho asi 5cm dlouhy drat,ktery mela jedna z nich v pusince a okusovala ho. druha pres to a na nej skakala.
Uz jsem se chystala, jak se krasne vyspim, ze se konecne dostanu jednou driv spat a nakonec jsem ulehla az v jednu v noci. Musela jsem totiz holky odchytit, dat jinam a klestema prostrihat to pletivo, vyndat, coz bylo temer umelecke dilo a vznikle otvory vetsi proplest silnym dratem alespon docasne kvuli packam.
Nastesti se zadna nepichla, ani snad v tlamicce, coz povazuju za zazrak, ponevadz ho tam uz soukala celej, ani tlapky neprisly k uhone.
Jsou to teda fakt adrenalinova zviratka.

Jsou to prostě andílci s ďáblem v těle.. :twisted: :)

catherine
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catherine » Stř Říj 25, 2006 21:18

Tak presne toto spravili aj tie moje, mali pripevneny drotom zeleznym sennicek, lebo ho furt zhadzovali a rano som skoro zosedivela ked som zistila ze drotu nikde, cize to cele rozhryzli a zlikvidovali, nastastie som dost vela nasla, ale je to neuveritelne co vsetko rozhryznu a zozeru, a nastastie sa im nic nestalo :oops:

Radka.o
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radka.o » Stř Říj 25, 2006 23:49

fuj to je horor až z toho mám husinu :shock:

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Čt Říj 26, 2006 10:35

no preci snad nemuzou zrat i draty?Pokud by se tak stalo, tak by se jim nekde zapichly, nebo by je ani neztravily.Ja se z toho picnu, aby je clovek hlidal snad i pres noc. A to maji v kleci takovych drevenych hracek, vetev, kamen, ale proc jsou porad po vsem, co je pro ne nebezpecny?Tohle nikdy nepochopim a jeste se v tom vyzivaji, kdyz vidi, jak se clovek o ne boji.
A jak byl silny ten drat?Tenhle je docela silny, ale to pletivo moc ne, tak snad nebudou rozhryzavat pletivo.

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”