Léčba plísně
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Trhové Sviny
Léčba plísně
Dobrý den,
objevila se nám plísen u dvou samic.Už 2 týdny potírám fungistopem,který jsem přidal i do písku.činčilám pokožka zrudla a trochu se zlepšila na místech,kde se objevila jako první,ale pomalu se stále víc rozrůstá.Rozhodl jsem sem napsat a zkusit vaše rady a názory na tento problém než půjdu k veterináři.Děkuji za rady.
objevila se nám plísen u dvou samic.Už 2 týdny potírám fungistopem,který jsem přidal i do písku.činčilám pokožka zrudla a trochu se zlepšila na místech,kde se objevila jako první,ale pomalu se stále víc rozrůstá.Rozhodl jsem sem napsat a zkusit vaše rady a názory na tento problém než půjdu k veterináři.Děkuji za rady.
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
pokud se to lepší, není třeba s nimi chodit k veterináři, je to pro ně stres. Léčba se může ještě podpořit krémem canesten.
-
- Nový uživatel
zlepšuje se to na místech kde se to prvně objevilo,ale přijde mi že se to pomalu rozšiřuje.
zkusím tedy tu mast.Děkuji za radu.
zkusím tedy tu mast.Děkuji za radu.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Mě vždy pomohl Fungistop, ze začátku se to nelepší, ale po 10-14 dnech už jsou vidět výsledky. Pokud se to objevuje na dalších místech, může být v kleci nějaké ložisko, tak bych jí vydesinfikovala.
Bohužel už několik lidí mi psalo, že byli s plísní u veterináře a buď jí špatně diagnostikovali nebo dávali injekce.
Bohužel už několik lidí mi psalo, že byli s plísní u veterináře a buď jí špatně diagnostikovali nebo dávali injekce.
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já musíim říct, že po 3 dnech lečby zmizeli šupinky. Když fungistop nepůsobí, tak bych použila canesten krem.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
šupinky jo, já myslím rozjetou plíseň když už jsou stroupky, to pak může trvat déle
-
- Nový uživatel
nové ložisko ne jen rozšíření toho původního.zkusím ten krém.
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ono se ložisko vždycky zvětší, ale pak se to zastaví.
-
- Nový uživatel
jo aha.
A až zmizí tak jak dlouho se to má ještě potírat?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bouzov
Ahoj nám veterinář dal Batrafen foztok a řekt stropky opatrně odlupovat jen ty co jdou,nové ložisko plísně je právě pod nimi.Cca do 2 týdnu bylo po plísní a zacali rust nové chloupky.Na potírání je dobý jemný štěteček,nejlepší je potíraní po obvodu plístě at se nemuže dál rozšírit :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bouzov
Je dobré to potírat asi 3-4 týdny a ob den :wink: .Záleží i na rzsahu plisně. :wink:
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
matejicek napsal:jo aha.
Do týdne je po plísni, ale ještě je dobré potírat 10 dni po vylečení a nebo nechat fungistop v písku na 14 dni.
-
- Nový uživatel
děkuji moc za rady.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Lázně Bělohrad nebo Mostek (TU)
- Kontaktovat uživatele:
Čikitka má asi plíseň. Nejsem si tím jistá, ale přijde mi, že se krusty na ouškách objevují. Víc se drbe. Když ji pohladím, mám plnou ruku něčeho bílého. Nevím, jestli je to oddrolená kůže nebo plíseň. Objednala jsem fungistop. Krém si neumím představit, když nevidím nikde žádné ložisko. To bych ji snad musela namazat celou.
Kdyby s tím bylo nutné jet k veterináři, kterého v okolí Lázní Bělohradu byste mi doporučili? Bydlíme tu krátce, tak zatím žádného nemáme.
Kdyby s tím bylo nutné jet k veterináři, kterého v okolí Lázní Bělohradu byste mi doporučili? Bydlíme tu krátce, tak zatím žádného nemáme.
-
- Zlatý uživatel
Tak bohuzel ve Vasi blizkosti je pouze dobrej i pres cincilky dr.Bartos v Hradci Kralove.
Telefon na nej je:495262144
Dela pry i zuby za spoluprace s Jeklem v Brne, nebo Lietavcovou, ted nevim jiste a ma inhalacni narkosu isufloran.Chvaleji si ho
Telefon na nej je:495262144
Dela pry i zuby za spoluprace s Jeklem v Brne, nebo Lietavcovou, ted nevim jiste a ma inhalacni narkosu isufloran.Chvaleji si ho
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Šenov
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, psala jsem tady nedávno ohledně plísni na mém činčilákovi, potirám mu to Canesten Krémem a koupu ho v písku kde má Fungistop, jenže ten raubíř si ten krém hned slíže, má to tam tak 5 min. kdy ho hlifdám a pak to sunda, nemáte nějakou radu na to aby mu to tam vydrželo déle, diky :?
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
musíš ho hlídat a nenechat ho ten krém slízat. může mít z toho zažívací potíže. Pokud ho neuhlídáš, ta dávej jen fungistop ;-)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: OSTRAVA
- Kontaktovat uživatele:
odpověd
Fungistop většinou stačí, ale můžu poradit BIOPIROX spray. To mi kdysi poradil Michal, když měl činčiláček plíseň po cestě k nám. Jen upozorňuji, že je to silný prostředek a my ho použili 2x a nebylo již třeba. Návod je na spreji. Koupíte u veterináře. Nesmí se dostat do očí. Takže pokud je plíseň na čumáčku nebo na hlavičce, tak tyčinkou do uší potřít a pak asi za dva dny znovu, mezitím ten Fungistop. Možná koupíte i v lékárně.
-
- Nový uživatel
mazání zabralo.děkuji za rady.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Jihlava
Re: Léčba plísně
Naše stárnoucí Barča se úspěšně poprala s přerostlými zuby a teď má pro změnu plíseň. Nejvíce postižené má nohy. Střídavě jí je postřikujeme ředěnou substancí a šamponem IMAVEROL. Problém je, že jí to hodně svědí a zadní nohy má okousané až na kůži. Co s tím? Nejjednodušší by bylo nasadit jí límec, jak jsem viděla v knížce, ale ona by z toho měla asi smrt.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
To je normální, svědí jí to. Límec bych nedávala.
Mě se osvědčil tento sprej viewtopic.php?f=19&t=13195 zabral mi rychleji než Canesten krém, který je také dobrý. Pokud tam má ranky, dej na to Aloe, buď přímo šťávu z rostlinky nebo koupíš v lékárně tinkturu.
Mě se osvědčil tento sprej viewtopic.php?f=19&t=13195 zabral mi rychleji než Canesten krém, který je také dobrý. Pokud tam má ranky, dej na to Aloe, buď přímo šťávu z rostlinky nebo koupíš v lékárně tinkturu.
-
- Bronzový uživatel
Mohli by ste mi poradit co ucinne na plesen dost rozsirenu? Biopirox, fungistop? A ako postupovast s tymto sme sa este nestretli :( Dakujem
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je plíseň hodně rozšířená, zajdi si na veterinu pro Imaverol a vykoupej ji v tom. Po týdnu ještě zopakuj a mělo by to být v pořádku :)
-
- Bronzový uživatel
Takze ju mozem normalne okupat v tom ivameroli, to sa riedi s vodou?
-
- Bronzový uživatel
este som zabudla, mam ju v tom vykupat celu ze bude na kozu premocena a potom ju mam vyfenovat?
Vrátit se na “Nemoci a potíže”