Podstielka

Diskuze o bydlení, venčení a klecích.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

kovbojicek

Příspěvekod kovbojicek » So Srp 19, 2006 9:48

Monika napsal:A myslíš si, že v přírodě chodí v peřinkách? Kukuřice má sice hrany, ale nikoliv tak moc ostré, pro činču zcela přirozené, takže v pohodě 8)

nemyslim, ze chodi v perinkach, ale v kleci nejsou v prirode... to jen ze jsem dala dalsi navrh na podestylku a jestli si si myslis, ze nejsou zas tak ostre nasyp jich par na zem a projdi se po nich:-) ale to jen tak na okraj

Disable adblock

Biffi
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Biffi » So Srp 19, 2006 10:02

Myslím, že každému vyhovuje něco jiného. Moje činči milují kuk.drť. :-) naštěstí se v ní nekoupou ani ji nejí :lol:

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » So Srp 19, 2006 12:18

U mně to vypadá takhle:
http://fotogalerie.cincila.com/displayimage.php?album=407&pos=8
V koutku je podestýlka pro kočky a na ní kukuřičná drť. Když jsem ji tam nedal, tak se v tom činči chtěli i koupat :evil:. Kočičí podestýlka hrudkuje, takže kusy povyhazuji a je to (to je teorie, v praxi vyhazuji téměř všechno, protože takový malý kousek dvě činči pročůrají skoro celý :roll:).

Biffi
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Biffi » So Srp 19, 2006 12:53

styro napsal:U mně to vypadá takhle:
http://fotogalerie.cincila.com/displayimage.php?album=407&pos=8
V koutku je podestýlka pro kočky a na ní kukuřičná drť. Když jsem ji tam nedal, tak se v tom činči chtěli i koupat :evil:. Kočičí podestýlka hrudkuje, takže kusy povyhazuji a je to (to je teorie, v praxi vyhazuji téměř všechno, protože takový malý kousek dvě činči pročůrají skoro celý :roll:).

Jo, to může být super, ještě bych doporučila dát tam nějáký záchod aby si to nemusel každý den složitě vybírat a navíc hrozí nebezpečí že to promokne na dřevo ne? No a máš v kleci neustále písek? Asi bych měla strach co na to činča aby náhodou pak nazačla chodit do písku :lol:

Disable adblock

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod STYRO » So Srp 19, 2006 17:33

Písek jim dávám jenom večer; a samozřejmě do nej občas čůrají :twisted:.
Deska je laminovaná dřevotříska, zatím to žádné následky nezanechává. Skoušel jsem i záchod, ale jako by se bály překročit nějaký práh :roll:, nechtěli tam chodit. Ale ta kočičí podestýlka saje hodně, takže by to nemělo vadit. Spíš mi vadí, když to pustí někde mimo :( (zajímavé že jenom na dně, na poličce nikdy).

Biffi
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Biffi » So Srp 19, 2006 17:36

styro napsal:Písek jim dávám jenom večer; a samozřejmě do nej občas čůrají :twisted:.
Deska je laminovaná dřevotříska, zatím to žádné následky nezanechává. Skoušel jsem i záchod, ale jako by se bály překročit nějaký práh :roll:, nechtěli tam chodit. Ale ta kočičí podestýlka saje hodně, takže by to nemělo vadit. Spíš mi vadí, když to pustí někde mimo :( (zajímavé že jenom na dně, na poličce nikdy).

Aha, tak to ju, protože myslím, že kdyby měli písek neustále, chodili by tam. :lol: Tak buď rád že je to jenom dole a né nahoře. Mě se asi 2x myšky vyčůrali v kleci na poličku ve které mám zavěšený seníček (seno vytahali) a tak mysleli že to je podestýlka :?

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod STYRO » So Srp 19, 2006 17:58

:lol:
Je hezké je sledovat, jak činča seskáče z budky úplně navrchu až dole, zacouvá se zdviženým ocáskem do koutku, pak si zobne něco granulek z misky, vyskáče zpátky navrch, nastane bitka v domečku :roll: (obě se totiž tlačí v jednom a když některá vyjde ven, tak se druhá rozvalí a udělá si pohodlí) a za chvíli už zase chrápou :lol:.

Monika
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Monika » So Srp 19, 2006 18:25

kovbojicek napsal:
Monika napsal:A myslíš si, že v přírodě chodí v peřinkách? Kukuřice má sice hrany, ale nikoliv tak moc ostré, pro činču zcela přirozené, takže v pohodě 8)

nemyslim, ze chodi v perinkach, ale v kleci nejsou v prirode... to jen ze jsem dala dalsi navrh na podestylku a jestli si si myslis, ze nejsou zas tak ostre nasyp jich par na zem a projdi se po nich:-) ale to jen tak na okraj

Však já Ti to neberu, já jen říkám, že tato ostrost je pro činču přirozená. Nijak jsem to nemyslela špatně. Ani jsem nenapadala.

Biffi
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Biffi » So Srp 19, 2006 20:17

styro napsal::lol:
Je hezké je sledovat, jak činča seskáče z budky úplně navrchu až dole, zacouvá se zdviženým ocáskem do koutku, pak si zobne něco granulek z misky, vyskáče zpátky navrch, nastane bitka v domečku :roll: (obě se totiž tlačí v jednom a když některá vyjde ven, tak se druhá rozvalí a udělá si pohodlí) a za chvíli už zase chrápou :lol:.

:lol: :lol:

kovbojicek

Příspěvekod kovbojicek » Ne Srp 20, 2006 9:27

Monika napsal:
Však já Ti to neberu, já jen říkám, že tato ostrost je pro činču přirozená. Nijak jsem to nemyslela špatně. Ani jsem nenapadala.

no ono to zase tak prirozeny neni, protoze v prirode si muze vybirat cesticku, ale v zajeti ne. V pohode, jen jsm chtela dat novy navrh...

Radecka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Boskovice

Příspěvekod Radecka » Stř Zář 06, 2006 8:08

Kolik podestýlky dáváte na dno? Teda z vás, co nějakou vůbec dáváte. Já mám dno z umělé hmoty, takže tam určitě něco dát musím. Jsem zvyklá od křečků sypat pylin hodně - hrabali se v tom, schovávali atd. Ale činča se v tom asi krtkovat nebude, tak by mě zajímalo, jak velkou vrstvu zhruba dáváte.

Veronika
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Psáry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Veronika » Stř Zář 06, 2006 8:28

Já dávám do všech rohů tak 1 cm vrstvu, tam chodí Honzík čůrat... a pak jen lehce posypu zbytek místa v šuplíku. Moc toho nedávej, činči se v tom nerochní jako křečci :wink:

Vlasticka
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Olomouc

Příspěvekod Vlasticka » Stř Zář 06, 2006 10:20

Ja davam dost, mozna tak 3 cm, oni po tom stejne skacou a udusaji to tak na 1 cm :wink:

Givana

Příspěvekod Givana » Po Lis 06, 2006 15:02

Já se pořád jenom divím jak jsou ty vaše činčilky vycvičené na ty záchodky... :shock: Kryštof chodil do rohů, Rozina si chodí prostě všude do podestýlky a nejhorší je nové mimino Sněženka, ta si čůrá na poličky i v boudě :o :evil: Mám snad zavést razantní změnu, vymést dno a nechat "záchodek"???Nebo jak jste toho docílili?

Vlasticka
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Vlasticka » Po Lis 06, 2006 15:06

Givana napsal:Já se pořád jenom divím jak jsou ty vaše činčilky vycvičené na ty záchodky... :shock: Kryštof chodil do rohů, Rozina si chodí prostě všude do podestýlky a nejhorší je nové mimino Sněženka, ta si čůrá na poličky i v boudě :o :evil: Mám snad zavést razantní změnu, vymést dno a nechat "záchodek"???Nebo jak jste toho docílili?

To nic, ja jsem toho nedocilila doted, ty moje cunatka curaji kam je napadne :?

Gugicek se naucil jist na misce ne pred miskou, takze sedi zadnima nozkama na okraji a klidne cura i pri jidle, prasatko :evil: Piskotek taky cura kde se mu zlibi, ale do podestylky nastesti nejcasteji.

No a Mysik k Kulichem na tom nejsou o moc lip, ti curaji taky temer vsude a nejvic se jim to libi na policce u jidla :twisted:

Givana

Příspěvekod Givana » Po Lis 06, 2006 15:13

Takže jsou naprosto normální :D :D :D ...

Vlasticka
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Vlasticka » Po Lis 06, 2006 15:17

Givana napsal:Takže jsou naprosto normální :D :D :D ...

ano ano, jsou uplne a naprosto v poradku :lol: :lol: :lol:

Ale taky bych radeji kdyby chodili jen na jedno misto :lol:

silva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod silva » Po Lis 06, 2006 15:21

Ty moje čůrají, kde je napadne. Zatím jenom v domečku a v nejvyšší spací poličce ne. Jinak jsou každý den loužičky všude. :evil: Dole mají papír a na něm podestýlku z hoblin. Poličky máme 2 cm od stěn, aby se jim špatně couvalo při čůrání, stejně to nefunguje. Zkoušela jsem jako podestýlku podložku pro mimina při přebalování, 10 ks cca 90 Kč. Spotřeba - jedna denně :( Jak je mám naučit slušnému chování? Sameček tohle nedělal, jenom holky :D

Radka.o
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radka.o » Po Lis 06, 2006 17:50

Vlasticka napsal:Gugicek se naucil jist na misce ne pred miskou, takze sedi zadnima nozkama na okraji a klidne cura i pri jidle, prasatko :evil:

:oops: téda mrňata opavdu strašně bavilo bavilo baštit tak že si na misku sedli... asi proto aby tam nikdo další nemohl a pak se navzájem vyhazovali, ale nevšimla jsem si že by tam měli načůraný???? :?

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod STYRO » Po Lis 06, 2006 19:33

Já se chtěl pochlubit, jak ty moje potvorky chodí spůsobně do čuracího koutku, přijdu domů a uprostřed klece mláka jako Bajkal :evil:.

Radecka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Boskovice

Příspěvekod Radecka » Út Lis 07, 2006 7:17

Terry je naštěstí od Kamily dobře vychovaný, takže má svůj oblíbený roh, kam chodí čůrat. Jen zřídka je načůraný i jinde, ale vždycky jen v pilinách, do písku si načůral jen jednou a na poličky naštěstí nečůrá vůbec :wink:

Vlasticka
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Vlasticka » Út Lis 07, 2006 11:26

Radka.o napsal:
Vlasticka napsal:Gugicek se naucil jist na misce ne pred miskou, takze sedi zadnima nozkama na okraji a klidne cura i pri jidle, prasatko :evil:

:oops: téda mrňata opavdu strašně bavilo bavilo baštit tak že si na misku sedli... asi proto aby tam nikdo další nemohl a pak se navzájem vyhazovali, ale nevšimla jsem si že by tam měli načůraný???? :?

Necura dovnitr, ale tesne pred tu misku :? :evil:

catherine
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catherine » Út Lis 07, 2006 11:47

Moje curaju kde sa im chce, je im to jedno :?

ivik
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Hranice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ivik » Út Lis 07, 2006 15:11

Vlasticka napsal:
Radka.o napsal:

Necura dovnitr, ale tesne pred tu misku :? :evil:

hm to kulíšek si teď pro jistotu čura aji do misky s granulkama :?

Biffi
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Biffi » Út Lis 07, 2006 16:56

Naši jsou zlatíčka, všichni do podestýlky.

Disable adblock

Vrátit se na “Bydlení”