Počurávání
-
- Bronzový uživatel
Počurávání
AHOJ mam činčilačku která mi děla jednu zajímavou věc , někdy když jsi ji chci pohladit postaví se na zadní a vystřikuje moč nevíte někdo proč to děla je možnost že cítí jinou samičku ale já si myslela že si časem zvykne ale děla to pořád
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pčuravani
To je obranné gesto. Boji se.
-
- Bronzový uživatel
A proč to děla až po 2 letech jelikož předtím to nedělala
Ona je celkově teď vystrašenější ale nevím čím to muže být
Ona je celkově teď vystrašenější ale nevím čím to muže být
-
- Zlatý uživatel
A neprobehly u vas doma nejake zmeny, sebemensi, Tebou ani nepostrehnutelne, jako treba nejake opravy, premistovani, nebo zmena zaziteho biorytmu, ze ji treba poustis vecer pokazde v jinou hodinu apod.?Nebo ji treba par dni nepoustis vubec vecer a nekomunikujes s ni, venujes se vice priteli, nebo jinemu zvireti treba?Cincilky jsou velice zarlive a kazdou sebemensi zmenu vnimaji velmi citlive, maji presny cas na vteriny ulozeny v hlave a s tim spojene i aktivity,
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Po dvou letech činčila dospěla. Je to samice a nejspíše se u ní vyvinul teritoriílní pud. Takže klec je teď její a hotovo.
Vystrašenější může být, cloumaj s ní hormony :wink:
Vystrašenější může být, cloumaj s ní hormony :wink:
-
- Bronzový uživatel
Re: Počurávání
No ono je pravda že teď je v kotci se svoji malou, jelikož vždy byla se samečkem ale pak jsem ji nechala po porodu s mrňetem .Ona nikdy nebyla tak přítulna ale nikdy na mě taky nečurala.Spíše mi přijde že žárli a tak protestuje a nebo si ji hlída. Sama nevím :?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: Počurávání
Kotec je pro psa.... :wink:
Činčila má ubikaci či klec či skříňovku nebo voliéru...
(promiň, představila jsem si činčilku v kotci... http://oploceni-ploty-pletivo.info/wp-c ... /kotec.jpg přišlo mi to úsměvný)
Pak pokud tam má prcka, tak je jasné, že si brání malou. A buď ráda, že jen čůráním. Moje prvnička, která rodila 18.10. mi uštědřila pěkných pár kousanců, za to, že jsem jen hrábla pro misku s krmenim...
Ale hele, nech jí v klidu, mimino jen čapni, zvaž a nech jí, ona se uklidní. Prvnička má po porodu skoro 2 týdny a už jí došlo, že mimina nepapam... :D
Činčila má ubikaci či klec či skříňovku nebo voliéru...
(promiň, představila jsem si činčilku v kotci... http://oploceni-ploty-pletivo.info/wp-c ... /kotec.jpg přišlo mi to úsměvný)
Pak pokud tam má prcka, tak je jasné, že si brání malou. A buď ráda, že jen čůráním. Moje prvnička, která rodila 18.10. mi uštědřila pěkných pár kousanců, za to, že jsem jen hrábla pro misku s krmenim...
Ale hele, nech jí v klidu, mimino jen čapni, zvaž a nech jí, ona se uklidní. Prvnička má po porodu skoro 2 týdny a už jí došlo, že mimina nepapam... :D