Jaká je nejlepší klec??
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Brno, Černovice
Jaká je nejlepší klec??
Mám jen dotaz ohledně klece. Chceme s přítelem postavit klec,napadlo nás, že by jsme k tomu mohli využít nějakou starou knihovničku nebo tak něco. Myslíte, že to je dobrý nápad?... případně mi poraďtě nějaké vychytávky, které bych mohla do klece dát nebo tak podobně.. moc děkujiii 8)
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Jde o to z jaký knihovny,aby se to hodilo na předělání.
My máme udělanou klec z normální skříně.Jsou po boku vyřezané otvory aby měli rozhled a dvěře jsou vyříznuté a je tam přidělané pletivo.
Jinak další dvě klece jsme si dělali od základu sami.
Hlavně hodně poliček.
My máme udělanou klec z normální skříně.Jsou po boku vyřezané otvory aby měli rozhled a dvěře jsou vyříznuté a je tam přidělané pletivo.
Jinak další dvě klece jsme si dělali od základu sami.
Hlavně hodně poliček.
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Hrádek nad Nisou
- Kontaktovat uživatele:
Myslím si že to je dobrý nápad. Usnadní ti to hodně práce. Je to mnohem jednodušší než dělat celou klec. Ale pokud jsou poličky z dřevotřísky tak bych je vyměnil za masiv. Třeba smrkový dřevo.
No jinak pro inspiraci pár fotek klece kterou jsem dělal ;-)
http://fotogalerie.cincila.com/thumbnails.php?album=1704
No jinak pro inspiraci pár fotek klece kterou jsem dělal ;-)
http://fotogalerie.cincila.com/thumbnails.php?album=1704
-
- Bronzový uživatel
páááni.. tak ta tvoje klec je suprová .. a to jsem si říkala, jak jsem šikovná, když jsem udělala klec činčilákům :lol: .. no teď se musím snažit, aby ta druhá byla aspoň tak z poloviny dobrá, jako ta tvoje :)
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Hrádek nad Nisou
- Kontaktovat uživatele:
Vždyť to nemusí být žádný umělecký dílo. Hlavně aby se tam myšákům dobře bydlelo ;-)
-
- Bronzový uživatel
Mno takže... konečně je klec postavená. Udělala jsem jí ze staré skříně..Zatím tam není moc poliček, ale postupem času i ty budu přidělávat. Vložila bych sem fotku, ale nějak jsem nepřišla na to, jak jí sem dát. Kdyby mi někdo poradil, jak jí sem dát, tak ji sem hodím:-D
-
- Bronzový uživatel
Taaak .. tady je ta fotka ...
Ještě jsem se chtěla zeptat.. Dala jsem jim dolů noviny, můžou to tam mít,nebo je tam radši nemám dávat?.. on mě to ten malej totiž furt okusuje :-(

Ještě jsem se chtěla zeptat.. Dala jsem jim dolů noviny, můžou to tam mít,nebo je tam radši nemám dávat?.. on mě to ten malej totiž furt okusuje :-(
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Staré Město pod Landštejnem
Nevím noviny se mi moc nezdají ,my používáme dřevěné pelety a ty se nám osvědčily. :D
-
- Bronzový uživatel
Tak já je radši oddělám
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Někdo dává noviny a přes ně trochu podestýlky a nemá problém.Jeden čas jsme to měli taky.Čincilky to trochu škubou ale nežerou.
-
- Bronzový uživatel
No já právě dala noviny a na to podestýlku a všimla jsem si, že mi to ten malej činčilák ohlodává...tak nevím, jestli je tam nechat nebo ne mno:-(
-
- Stříbrný uživatel
Nevím ,já bych asi měla strach z té barvy na tom tisku těch novin,ale uvidíš .My máme pod podestálku spíš olištované lino.
-
- Bronzový uživatel
nad linem jsem taky přemýšlela... kolik tak stojí ty lišty?...
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Pardubicný kraj
Obrovská, pěkná klec. Já bych jen doporučil nechat si od někoho udělat plechovej truhlík na dno. Dá se to lehce čistit a nepročůrají to, když si usmyslí čůrat jen na jedno místo.
-
- Stříbrný uživatel
Nevím kolik stojí lišty ,ale my tam máme dřevěné a ty vyjdou na ninimum .
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Náchodsko
- Kontaktovat uživatele:
My taky máme na spodu lino a v rohu záchůdek, takovej ten pro fretku.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Jičín
Nechci zakládat nové téma, tak se zeptám tady.. objevila jsem inzerát na klec http://zvirata.bazos.cz/inzerat/8234010/klec-nova.php samozřejmě jsem prodejci napsala ohledně rozměrů atd. ale co materiál hliník? činča mi mříže neokusuje.. a jaká by měla být síla pletiva? Děkuji za pomoc :wink:
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
tato klec vůbec nevadi...je užasna...ale je od firmy alumat, tak počítej s cenou přes 6 000 Kč. mrkni na www.alumat.cz
-
- Bronzový uživatel
jůů.. super.. :D uvidím, jaká bude cena, podle dalšího inzerátu je výrobce (a zároveň stejný člověk i prodejce) z okresu Nový Jičín (což by pro mě bylo ideální), takže pravděpodobně se je snaží vyrábět doma.. :wink: A co ta síla pletiva?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
minlub napsal:Někdo dává noviny a přes ně trochu podestýlky a nemá problém.Jeden čas jsme to měli taky.Čincilky to trochu škubou ale nežerou.
my dáváme noviny pod pelety.U samečka není problem,novin si nevšímá,ale samička dokud nenaškube všechny noviny tak nedá pokoj :D takže celou noc posloucháme trhání novin na mini kousky a ráno má do třetiny klece hromadu novin se senem :lol: a v tom spí zahrabaná,ona je trošku pošahaná,co dokáže někdy vymyslet :shock: za měsíc bude mít novou volierku,tak přemýšlím nad záchůdkem do rohu a noviny ji přestanu dávat,jenže záchudky se dělají plastové a to se právě bojím :? přemýšlela jsem,že dostane nějak malej pekáč :lol: :lol:
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jj. ta je dobra :-) tady do tech davaji pevné pletivo. Já mam od nich tyhle http://chinchillas.rajce.idnes.cz/klece/
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
já měla jeden čas plastový- pro kočky. dokud jsme měli pelety šlo to, ale jakmile jsme začali používat hobliny tak ho každou chvíli převrátili. Jak jsou hobliny lehké a oni různě skáčou byla podestýlka stejně po celé kleci.
noviny jsem dávala do jedné klece,tak mi činčilka vypije půl napáječky za den tak aby nemusela ob den drhnout klec- jenže je rozthala a stejně byli k ničemu :wink:
noviny jsem dávala do jedné klece,tak mi činčilka vypije půl napáječky za den tak aby nemusela ob den drhnout klec- jenže je rozthala a stejně byli k ničemu :wink:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
martej napsal:jj. ta je dobra :-) tady do tech davaji pevné pletivo. Já mam od nich tyhle http://chinchillas.rajce.idnes.cz/klece/
to je super klec,na kolik jedna vyjde?Jaké má rozměry?
-
- Bronzový uživatel
wow.. Ty jsou taky fajn :wink: Hlavně jsou "bordeluvzdorné", když mají 3 stěny. To jsou Alumat? Na kolik tě cca vyšly?
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
90 vysoky, 60 široky a 70 hluboky.....jedna klec vyšla na 5 tisíc.