Re: Rada ohledně granulí pro psa
Příspěvekod katchenqua » Stř Kvě 09, 2012 10:25
Já osobně mám dva pejsky.
Jeden je tříletý čivavák, druhý je kříženeček ,který měl být utracen.
Ten první je jakože echt číva a jen tak něco do mordijé nedá ,druhý by sežral i sám sebe.
Co se týče výživy mých psíků?
No, kupuji granule RC X small a Light , druhý totiž trpí nadváhou.
Dále kupuji lososový olej, který je super na srsst a stím mi konečně začali granule řádně baštit jak se patří.
Proti barfu nic nemám, a co věc to názor,ale.......
na můj vkus poněkud dražší sranda , neříkám, že bych si to mohla dovolit,ale v granulích jsou obsažené kořeny čekanky, psylium, takže přírodní věci,které zabraňují plynatosti a zápachu hovínek .
OBčas jim uvařím a je mi zcela jasné, že to mají na přilepšenou , protože vařené maso jen projde, varem ztratí všechno co v sobě za vitamíny a podobně má.
Když jsem dávala syrové, púrotože fenomén Barf mě jako pejskařku oslovil trpěly průjmy , a jejich hovínka, no tak ten smrad to byl extrém.
Jelikož v pejskovi to maso tleje, tak to je pak neskutečnej odér. Dejte si medium steak a pak běžte na záchod, to člověk prostě nemůže vydržet ani sám ze sebou :D
Ano, je pravdou, že granule šetří čas, pejskařovi o ten čas nikdy nepůjde,ale zastávám ten názor, že jsou prostě hlavní složkou potravy, protože v Barfu snad ani nejde vytvořit dobrou a vyváženou krmnou dávku a když by se to povedlo , tak to stojí mraky peněz. Pořízení masa,který ani nevíme, estli je dobrý pro lidi (když jsem maso zkoušela kupovala jsem potravinářský) a v týhle době vůbec netušíme jak to je. Spousta společností jako je Purina , RC , HIlls mají opravdu buď své chovy, nebo biochovy, takže tam ta jistota je. Tak to máme maso, pak zelenina, pak vitamino-minerální doplňky a jedna krmná a možná nevyvážená dávka výjde baj voko na 50,-
Neříkám, že bych svým psíkům chtěla něco odpírat, v přírodě Dingo tak žral co se dalo,ale v době kdy jsou rasy přešlechtěné a zmutované, nemůžeme chtít,aby žraly kosti a zbytky, protože okamžitě , hlavně u malých plemen, letíte na veterinu a necháváte tam 1500,- jako se to stalo mne. Takže pak jedna krmná dávka výjde na 1550,- a to si pak člověk rozmyslí .
Jsem velká fanynka Royal Caninu, mám ráda jejich přístup, mají super složení granulí . Nekrmím speciálkou pro čivavy, protože i v X small e stejný obsah jako v čivavě,ale jsem prostě maximálně spokojená a na mých psících to je vidět. Lesklá srst, malé formované bobany a jakmile se po jídle protáhnout a začnou se vytírat o zem, vím, dle psí mluvy, že jim šmakuje :))))))