Kolotoč pro činčilky
-
- Zlatý uživatel
Aha, dik.Tak ten vetsi mozna poridim, ale ten vydrzi tak dva dny, da si ho k veceri:-)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, jsou tam i o průměru 29cm a činčilka je v tom vyfocená, takže by to mělo stačit (je prý i pro fretky).
Co se týče hryzání, tak pevně doufám, že ty naše s tím nezačnou :-D občas zkoušeli zeď, ale teď když mají i minerální kámen to už nedělají :-)
Co se týče hryzání, tak pevně doufám, že ty naše s tím nezačnou :-D občas zkoušeli zeď, ale teď když mají i minerální kámen to už nedělají :-)
-
- Zlatý uživatel
Me by se libil ten plastovej, ale zase plast?ten kdyz bude kousat, tak je problem.nemohla bych ji ho dat pres noc, ale za dozoru pri vybehu
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Okolí Českých Budějovic
- Kontaktovat uživatele:
moje činčilka má normální kolotoč o průměru 28 cm. A využívá ho trochu jinak. Sedne si do kolotoče a přenášením váhy ho rozhoupe ze strany na stranu. Máto jako houpačku. :-)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
chovatel1 napsal:moje činčilka má normální kolotoč o průměru 28 cm. A využívá ho trochu jinak. Sedne si do kolotoče a přenášením váhy ho rozhoupe ze strany na stranu. Máto jako houpačku. :-)
Jééééé :x
To musí být kouzelný :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
tak to bych teda chtěla vidět :D :lol:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Okolí Českých Budějovic
- Kontaktovat uživatele:
jj. je to hezky a docela i srandovni.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Chtěla bych předat zkušenosti s kolotočem od Karlie. Zdá se mi moc pěkný. Bála jsem se, že bude malý. Pro veliké činčily by možná byl. Dala jsem ho do klece Montymu s Dalem. Monty po pár dnech přišel na to, k čemu je to dobré a teď se toho nemůže nabažit. Když jsem dnes třeba kluky pouštěla, běhali, ale Montík si pak zalezl domů a poskakoval v kolečku, i když mohl běhat venku. Je to opravdu takové poskakování, ne jako když běhá v kolečku křeček. Kupodivu kolečko nehryžou, udělali jen pár zkušebních kousů, ale tím skončili. Montík vypadá výborně, když tam poskakuje, jsem ráda, ža se nějak zabaví. Montymu je cca 7 měsíců a ještě je v té hyperaktivnější fázi mládí. Daleíka jsem v kolečku ještě neviděla. Nevím, jestli to vůbec zkoušel, nebo zkoušel a nebaví ho to, nebo jestli je na kolečko moc velký. Postavou je zavalitější než Monty. Brzy budu dávat Sovičku s dorůstajícím miminkem Flíčkou do větší klece, kam se kolečko vejde a dostanou ho taky, tak uvidím, co na to budou říkat. Zatím to nemám natočené, jak tam Monty běhá, ale pokusím se to zdokumentovat, je to kouzelné.
-
- Nový uživatel
nemůžou si tím kolečkem zničit páteř? Když jsme měli dříve křečky,museli jsme kupovat tak velké,aby byli skoro narovnaní a pro činčilku byl musel být opravdu obří.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to mě nenapadlo. Ale činčila v tom neběhá jako třeba křeček. Monty tam spíš hopsá nahoru a dolů. Nevím, říkám si, že kdyby ho to mělo bolet, tak by tam snad nelez (no spolehnout se na to nedá, to je jasný), normální výběh samozřejmě má. A on tam neběhá hodiny bez zastávky (jako ti křečci), pohopsá - přestane - pohopsá a tak.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: SKALICA- Slovensko
- Kontaktovat uživatele:
Tady sem našel aj rúzné velkosti kolotočú.
http://www.spokojenypes.cz/kolotoce-hracky-krecky/?pageindex=2
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
KUBA napsal:Tady sem našel aj rúzné velkosti kolotočú.
Jenže plastové jsou podle mě fakt blbý nápad a tyto kovové jsou nebezpečné, i jedna činčila se tam může zaplést, natož když v kleci budou dvě a víc. Rozhodně jsem pro kolotoče s jednou stranou celou plnou a druhou celou prázdnou.
-
- Bronzový uživatel
Re: Kolotoč pro činčilky
Ahoj všem, za chvíli budu mít dva činčilí kluky a chtěla bych jim pořídit běhací kolečko. Vím, že jsou tady na to rozdílné názory, nicméně mě se líbí ta možnost volby pohybu navíc, který činčile takto poskytnu a třeba v USA se vysloveně doporučují.
Mám ale problém s nabídkou u nás v ČR, v cenové kategorii, která je pro mne přijatelná se buď prodávají kolečka nebezpečná nebo nevyhovující a i ta největší jsou malá pro dospělou činčilu (prý má být minimálně 35 cm průměr) . Narazila jsem na jedno, které je ideální, ale už je hodně mimo cenu kterou jsem ochotná zaplatit. Hledala jsem tedy jiné možnosti na internetu mezi miskami, formami, dózami, remoskami apod. ale v požadované velikosti a v kovu jsem nic nesehnala. Jedině jeden výrobce forem na pečení by možná byl ochoten mi udělat kulatou dortovou formu na míru do 500,-Kč. Na domácí výrobu si netroufnu kvůli tomu sváření. Nemáte ještě někdo lepší návrh???
Mám ale problém s nabídkou u nás v ČR, v cenové kategorii, která je pro mne přijatelná se buď prodávají kolečka nebezpečná nebo nevyhovující a i ta největší jsou malá pro dospělou činčilu (prý má být minimálně 35 cm průměr) . Narazila jsem na jedno, které je ideální, ale už je hodně mimo cenu kterou jsem ochotná zaplatit. Hledala jsem tedy jiné možnosti na internetu mezi miskami, formami, dózami, remoskami apod. ale v požadované velikosti a v kovu jsem nic nesehnala. Jedině jeden výrobce forem na pečení by možná byl ochoten mi udělat kulatou dortovou formu na míru do 500,-Kč. Na domácí výrobu si netroufnu kvůli tomu sváření. Nemáte ještě někdo lepší návrh???
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To jediné pořádné u nás bylo předpokládám toto http://cincilka.cz/p/128/kolotoc-15-chin-spin
Je úžasné. Monty s Dalem mají teď místo dřevěného tohle a je to přecejen úplně jinde. Běhají tam oba a opravdu běhají, můžou se tam pořádně natáhnou. Sově, Flíče i Čikymu se také líbí.
Je úžasné. Monty s Dalem mají teď místo dřevěného tohle a je to přecejen úplně jinde. Běhají tam oba a opravdu běhají, můžou se tam pořádně natáhnou. Sově, Flíče i Čikymu se také líbí.
-
- Bronzový uživatel
JJ to je právě to o kterém jsem se zmiňovala, že je ideální ale cena je pro mě už moc vysoká.