lenivý spachtoš
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava
- Kontaktovat uživatele:
lenivý spachtoš
ľudia poraďte. činča už pár týždňov odmieta vyjsť dobrovoľne z klietky. nechce sa jej ísť behať. až okolo 10-11tej večer sa rozhodne, že by to mohla skúsiť. potom behá iba chvíľku -cca 15min a hneď sa zase pýta do klietky. má tri roky, papá normálne, cez deň ju nič neruší a môže spať. čo by to mohlo byť???
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Pokud ji není nic viditelného, tak bych zkusila vyšetření bobku..vem bobky a hurá za veterinářem 8)
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ibaže ona má bobky tak akurát. ani nie malé, ani nie mäkké. mlsky takmer nedostáva, takže zápchou netrpí. nakoniec, bobky sú všade, kam sa pozriem :shock: takže fakt netuším. ešte som rozmýšľala aj nad tým, že keďže je sama, možno sa nudí. :?
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Severní - Střední Čechy a okolí
Těch možných příčin může být víc - nemoc, strach, nuda ...
Prvně zkus změnit místo, kde ji pouštíš, nebo ji jen do místnosti zkus dát něco "nového", hračku, nebo něco na okusování, zkrátka něco co by mohla "zkoumat". Taky začíná být teplo, takže to může být i přehřátí a tak se přes den nevyspi a proto je čilejší až v pozdních hodinách.
Jako druhé zkus jeden cely den věnovat pozorování, zda skutečně přes den spí a nic ji neruší, zda se nechová nějak podivně, zda ji chutna jist ... třeba vypozoruješ čím by to mohlo být.
Pokud i tak nic nezjistíš a nic se nezměni, zkus veterináře, ikdyž pokud mu v podstatě nic neni, tak těžko zahájí lečbu.
Prvně zkus změnit místo, kde ji pouštíš, nebo ji jen do místnosti zkus dát něco "nového", hračku, nebo něco na okusování, zkrátka něco co by mohla "zkoumat". Taky začíná být teplo, takže to může být i přehřátí a tak se přes den nevyspi a proto je čilejší až v pozdních hodinách.
Jako druhé zkus jeden cely den věnovat pozorování, zda skutečně přes den spí a nic ji neruší, zda se nechová nějak podivně, zda ji chutna jist ... třeba vypozoruješ čím by to mohlo být.
Pokud i tak nic nezjistíš a nic se nezměni, zkus veterináře, ikdyž pokud mu v podstatě nic neni, tak těžko zahájí lečbu.
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
aaki napsal:ibaže ona má bobky tak akurát. ani nie malé, ani nie mäkké. mlsky takmer nedostáva, takže zápchou netrpí. nakoniec, bobky sú všade, kam sa pozriem :shock: takže fakt netuším. ešte som rozmýšľala aj nad tým, že keďže je sama, možno sa nudí. :?
z rozboru bobků poznaj¨jesli má nějakou nemoc - třeba proto i tolik bobkuje...ale tou nudou to může bejt taky. nejprve bych zkusila toho veta, pak ji udělat nějakou hračku a pak kdyžtak kamaráda;-)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha 10
- Kontaktovat uživatele:
No jo kámoš zabírá na všechny. Tak zkus kámoše. :!: :roll: :wink: :roll: :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Kladno
A jak má velkou klec? Moje kluky taky žádné dlouhé venčení neba, pohyb mají v kleci a to jim stačí ke štěstí.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Domča napsal:No jo kámoš zabírá na všechny. Tak zkus kámoše. :!: :roll: :wink: :roll: :wink:
úprimne, to riskovať nebudem :lol:
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Iva napsal:A jak má velkou klec? Moje kluky taky žádné dlouhé venčení neba, pohyb mají v kleci a to jim stačí ke štěstí.
ona má celkom veľkú voliéru. cca 100x50x80. ale ide o to...teda neviem, čo robí v noci, ale keď večer idem po ňu, tak ona stále spí. iba na mňa pozrie a spí ďalej. cez deň ju nemá čo rušiť, lebo má vlastnú miestnosť a spoločnosť jej robia rybičky. a tie ozaj nie sú hlučné hehe. no a tie bobky vyzerajú vpohode. tak to asi prisúdim nude...skúsim jej vymyslieť dáku preliezku a uvidíme, či ju to zaujme...
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
U mňa sa venčenie posunulo z večerných hodín do nočných. Večer sa preberú, niečo zjedia, pobehajú si v klietke, okúpu sa a znovu zalezú do búdky. A von idú až okolo polnoci. :roll:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
O půlnoci mám půlnoc :D Letní čas, zimní čas - u nás se běhá mezi 20. - 21. hodinou, a protože dělám holkám ve výběhu společnost, tak u toho žehlím nebo si čtu. Knížka je láká víc než žehlička :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
silva napsal:O půlnoci mám půlnoc :D Letní čas, zimní čas - u nás se běhá mezi 20. - 21. hodinou, a protože dělám holkám ve výběhu společnost, tak u toho žehlím nebo si čtu. Knížka je láká víc než žehlička :D
Já si plánoval u toho koukat na NB na dvdčka, bohužel musím každé tři vteřiny vstát a zabránit jim v likvidaci vybavení kuchyně:evil: , tak mně to přestalo bavit :roll: .
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Kladno
aaki napsal:ona má celkom veľkú voliéru. cca 100x50x80. ale ide o to...teda neviem, čo robí v noci, ale keď večer idem po ňu, tak ona stále spí. iba na mňa pozrie a spí ďalej. cez deň ju nemá čo rušiť, lebo má vlastnú miestnosť a spoločnosť jej robia rybičky. a tie ozaj nie sú hlučné hehe. no a tie bobky vyzerajú vpohode. tak to asi prisúdim nude...skúsim jej vymyslieť dáku preliezku a uvidíme, či ju to zaujme...
Padne půl osmá, osmá a Mrňouska může klepnout, jak lomcuje s klecí a chce ven. A Šedivka? Ten na něho koukne otráveným okem a chrní dál. Když Mrňouska pustím, Šedivka se převalí v houpajdě a ani ho nehne, aby vylezl. To až později, třeba v devět, deset hodin.
Navíc se posouval čas a to bych řekla, že je činčám ze srdce jedno. Tak snad Tvé činčilce nic nebude, snad si jen užívá činčilí biorytmus :wink: :D
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mazlík běhá asi kolem 21:30 nebo tak nějak a přitom jsem na počítači nebo dělám úkoly do školy. :? :evil: Jo a taky někdy ho pouštim ráno. :wink:
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
fíha tak tuším je to celkom v poriadku. ibaže predtým chodila činča von skôr a teraz sa jej nechce. tak ma to trošku zarazilo. ale pozerám, že neskoré nočné hodiny sú v norme :D
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak to bony chce ven uz kolem osme, ale ne natolik, aby se nechlala vzit do ruky (beha totiz v jine mistnosti a ja ji musim prenest).Kdyz prijdu kolem desate jedenacte, tak udela cokoli, jenom aby se dostala ven.Doslova se mi rve do naruce. :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha 9
To ja otevřu činčilákům klec kolem 18:30 a necham je ať si vyběhnou sami a zavírám je kolem 21:oo kvuli sestram je nemuzu pouštět dyl a ono to tem ciniclakum i staci poněvadž si sami vlezou do klece a tam čekaj, až je zavřu a dám jim tam písek.... :lol: >:*B
-
- Stříbrný uživatel
:lol: tak to nas čakysek je asi nejaka uplne divna cincilka :shock: rano vstanu,otevru mu klec a on beha skoro celej den :D a v noci??spinka jak mimco :lol: :lol:
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
čaky napsal::lol: tak to nas čakysek je asi nejaka uplne divna cincilka :shock: rano vstanu,otevru mu klec a on beha skoro celej den :D a v noci??spinka jak mimco :lol: :lol:
tak to naozaj je divna činča! nemá to dáko otočené? nemôže mu to dáko uškodiť? nie je potom nervózny? tá moja ženská so mnou ráno raňajkuje a potom spí ako zabitá celý deň.
-
- Stříbrný uživatel
:) no ja sem si taky nejdriv myslela,ze je neco spatne,ale čakysek se ma cile k svetu pekne papa,kaka i cura :lol: a nervozni mi nepripada je proste ve dne zivej a v noci ospinkanej :wink: ted treba okusuje novej domecek co sme mu vecer dali do klece :) v noci si ho vubec nevsiml a ted si na nem naramne pochutnava :lol: ani z klece se zatim nehnul :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
- Kontaktovat uživatele:
je fakt, že i někteří lidé jsou zvyklí na noční život a přes den spí bez jakkýkoliv problémů.. ale to je většinou kvůli práci.. a po nějaké době (než si na to zvyknou).. činči se asi taky můžou "přeorientovat".. :|
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Severní - Střední Čechy a okolí
čaky napsal::) no ja sem si taky nejdriv myslela,ze je neco spatne,ale čakysek se ma cile k svetu pekne papa,kaka i cura :lol: a nervozni mi nepripada je proste ve dne zivej a v noci ospinkanej :wink: ted treba okusuje novej domecek co sme mu vecer dali do klece :) v noci si ho vubec nevsiml a ted si na nem naramne pochutnava :lol: ani z klece se zatim nehnul :lol:
Otočila si mu biorytmus.
Příjde mi, že jsi ho přes den natolik "rušíla", že místo toho, aby spal, tak se naučil být vzhůru a logicky večer je natolik vyčerpaný, že už nedokže hýřit energii.
Asi by pomohlo ho pár dní absolutně nerušit ani ve dne ani v noci. Pravidelně mu dávat jidlo a písek k večeru a ne přes den a pak by se zase mohlo "srovnat".
-
- Stříbrný uživatel
ja ho nerusila,ani omylem ted sme byli treba tyden na chate chodila sem jen sestra otevrit a zavrit a dat mu jidlo atd........a stejne je vzhuru ve dne.vim,ze je to podle vsech informaci nocni zviratko,ale u kazdeho druhu jsou vyjimky a ja mam doma proste vyjimku
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
to moje holky spí ve dne i v noci... Barča se budí tak na 2 hoďky v noci a možní hoďku přes den, Matylda spí furt, Terka skoro nespí - furt baští, pan Alexandr je furt zalezlý v trubce a co tam dělá netuším (občas vyleze na baštu, ale to mu Terezka musí něco nechat)...
Ť.
PS: od té doby co jsem Barču a Matyldu začla chovat v předsíni zhubly (myslím, že jsou moc líný zajít do klece na baštu, nebo je to tím, že jim to nesní Terezka tak si dávaj načas i s baštou)
Ť.
PS: od té doby co jsem Barču a Matyldu začla chovat v předsíni zhubly (myslím, že jsou moc líný zajít do klece na baštu, nebo je to tím, že jim to nesní Terezka tak si dávaj načas i s baštou)
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To bych taky brala ten obrácenej byoritmus. :lol: :D :lol: :D Ale ne mě to vyhovuje takhle a myslim, že kdybych ho vyndala přes den, tak že by taky klidně běhal. :wink: :)
Vrátit se na “Nemoci a potíže”