Senooo
Senooo
Tak já si radši seno nažnu a usuším.Je to skvělej relax po šíleným dnu a navíc se pak nemusím bát to v tom je jako u kupovanýho.a myslim že činča to taky víc ocení :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: olomouc
jo!!!!
to je vždycky nejlepší když máš seno vlastní!!!!!! :P :P :P
ale problém je...že někteří lidé bydlí ve městech nebo nemají možnost mít vlastní seno a tak ho musí kupovat!!!! :wink:
ale každý si prostě to seno v obchodě prohlídne, zkusí vůni, jestli není hnědé nebo plesnivé a podle toho se rozhodne!!!!!! :wink:
každý si musí poradit!!!! :lol: :lol: :lol: :P
ale problém je...že někteří lidé bydlí ve městech nebo nemají možnost mít vlastní seno a tak ho musí kupovat!!!! :wink:
ale každý si prostě to seno v obchodě prohlídne, zkusí vůni, jestli není hnědé nebo plesnivé a podle toho se rozhodne!!!!!! :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
- Kontaktovat uživatele:
já mám sice rodiče na vsi, ale seno kupuji - nejradši mám Vitakraft, je sice drahý, ale perfektní. Ale je dost špatné ho u nás sehnat.
khelis napsal:jo!!!!
Já vim že to není jednoduchý,pokud jsi z města :cry:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: olomouc
Anonymous napsal:khelis napsal:jo!!!!
Já vim že to není jednoduchý,pokud jsi z města :cry:
ale i ve městě jsou zverimexy a obchody!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Lázně Bělohrad nebo Mostek (TU)
- Kontaktovat uživatele:
Se no kupuju ve zverimexu. To, co jsem měla předtím, Čikitka zbožňovala (Plaček), ale to z vysočiny ji moc nejede. Bohužel Plaček je pro mě hůř k dostání :cry:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Havirov
- Kontaktovat uživatele:
Ja seno kupovala.Ale ted mam seno od svagrove z chalupy.My sice mame taky chatu a velikou louku ale soused tam pase kravy a oni mi tu travu sezerou.tak mi vozí seno švagrová.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Lučenec
Ja tiez kupuijem..ale velmi im ho nedfavam..asi tak dvakrat do tyzdna iba...inak papju granulky...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Liberec
já mám ještě pár zásob nažnutých a usušených na moravě, to mají naše myšice nejraději :) ale těžko říct, jak dlouho to vydrží, a pak asi budeme kupovat vitakraft..
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
marry-ann22 napsal:Ja tiez kupuijem..ale velmi im ho nedfavam..asi tak dvakrat do tyzdna iba...inak papju granulky...
nevím, možná je to jen můj názor, seno je objemové krmivo, granule jsou nahuštěné živiny do pelet... Spíš bych řekla, že granule by nevadily 2x do týdne (ale s tím taky moc nesouhlasím) ale volný přístup k senu by měly mít činče pořád... Protože činče stejně jako osmáci mají sklon k obezitě (když nemají dost pohybu), proto se mi nezdá, že mají seno tak málo...
M.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě by tedy činči měli mít seno k dispozici neustále.To je ale pouze můj názor,nikommu ho nenutímmarry-ann22 napsal:Ja tiez kupuijem..ale velmi im ho nedfavam..asi tak dvakrat do tyzdna iba...inak papju granulky...
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ani jsem si tvého příspěvku nevšimla a napsala to samé.Asi na tom něco bude :lol: :lol: :lol: :lol:tuta napsal:marry-ann22 napsal:Ja tiez kupuijem..ale velmi im ho nedfavam..asi tak dvakrat do tyzdna iba...inak papju granulky...
nevím, možná je to jen můj názor, seno je objemové krmivo, granule jsou nahuštěné živiny do pelet... Spíš bych řekla, že granule by nevadily 2x do týdne (ale s tím taky moc nesouhlasím) ale volný přístup k senu by měly mít činče pořád... Protože činče stejně jako osmáci mají sklon k obezitě (když nemají dost pohybu), proto se mi nezdá, že mají seno tak málo...
M.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Převážně Kolín
Já seno suším, dřív sem musela sušit i pro koně takže ho máme plnou stodolu. a krásně voní :)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
Já kupuji od Vitakraftu musím nemáme louku :wink: Seno maj ale v kleci pořád.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
U nás taky jede hlavně Vitakraft. Je to zajímavé, jak ty potvůrky poznají, které je nejdražší :twisted: . A nejvíc mě naštve, když jim dám večer plnou kouli, a ráno je to všechno na dně a pro jistotu počůrané, abych si nezmyslel vrátit jim to do seníčku :twisted: :roll: .
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
mojmu davam tiez vitakraft... :)
Ahoj, hele může mi někdo poradit jestli bude vadit chlupáčkovi i sláma nebo se mu může dávat jen seno?
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Sláma se podle mě hodí akorát do chlíva jako podestýlka,takže činčám k jídlu NE!Moje maj nejraději Šumavské luční seno(cena 60 lt 39 Kč)zolik napsal:Ahoj, hele může mi někdo poradit jestli bude vadit chlupáčkovi i sláma nebo se mu může dávat jen seno?
dobrá tak díky, já sem si to položil na klec a on si to hnedka začal stahovat k sobě a začal to žrát, tak mu to seberu.. díky za radu, snad se mu nic nestane :-)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: okolie BB, SR
- Kontaktovat uživatele:
my mame to stastie, ze nam sused (vdaka mu) seno dava ked potrebujme. je z vlastnej vyroby cize dost kvalitne. dokonca nam da cerstve aj cez zimu.
:?:
:?:
čerstvé i přes zimu? No to je dobrý.. já mam taky seno, ale nahoře v kůlně a slámu sem měl po ruce.. tak tam zejtra holt vylezu
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
zolik napsal:dobrá tak díky, já sem si to položil na klec a on si to hnedka začal stahovat k sobě a začal to žrát, tak mu to seberu.. díky za radu, snad se mu nic nestane :-)
Se dost divím, že se do toho dal :roll: , možná to jenom rozkousal, ale nejedl. Já když jsem těm mým potvorám nasbíral seno na horské louce (bylo tam více tvrdých stonků), tak ho úplně ignorovali :evil: . Mohl jsem ho vyhodit a pěkně cálovat penízky za Vitakraft :( .
:-) no já nevim co s nim je, ale asi mu budu muset koupit nějakou ženskou, vypadá nějak nadrženě :-D a okusuje úplně všecko, občas často i moje nohy a rád se pustí úplně do všeho, málem mi sežral i ztužku ze školy :-) a když jednou utek tak si pochutnal na celym talířku buráků, ale to už je celkem dlouho a zatim mu nic není.. bohudík
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Třebíč
- Kontaktovat uživatele:
já kupuju seno značky LIMARA, je tam napsáno že je s podílem sušené máty peprné a taky tak voní ale přijde mi že mi ho činča nechce žrát...buď se do něj pustí jen v noci když ho nevidím ale přes den ho vídám spíš u granulí než že by žvýkal seno, jen strašně po málu :( nemáte někdo s tímto senem zkušenosti? Vitakraft u nás vůbec nemají a sušit seno u nás nelze, tak nevím....
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
- Kontaktovat uživatele:
:D my sušíme seno a pridávám jim tam mátu a medunku :)