Činčilí krmítka
Činčilí krmítka
Už dva měsíce máme doma půlročního činčiláka Mikýska a stále bojujeme s tím, do čeho mu dávat jídlo. Když má misku na dně klece, tak si do ní bobkuje. Koupili jsme tedy závěsnou kovovou misku, ale ta je pouze posazená v takovém kovovém očkum, Miky už to zjistil, takže během pěti minut misku vysype. Může mi někdo poradit co s tím?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
- Kontaktovat uživatele:
taky mi do misek bobkují - bobky prostě vybírám. Objednala jsem si taky závěsné misky, ale bohužel mi nepřišly.
Mám občas horší problém - stane se mi, že mají v granulích načůráno :evil: Taky nevím, proč to dělají...
Mám občas horší problém - stane se mi, že mají v granulích načůráno :evil: Taky nevím, proč to dělají...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Olomouc
- Kontaktovat uživatele:
to kovové očko stačí trošku zkřivit a už to činči zubama tak lehce nevyndá :lol: :wink: ,ale tobě to půjde pro případné umytí...
praktikujem to stejně! :wink:
praktikujem to stejně! :wink:
Mám mističku normálně na zemi. Taky tam nějaký ten bobek je, ale myslím, že to nevadí. Stejnou zkušenost mám se seníkem - vždycky jsem ho zavěsila a po pár minutách byl dole a seno všude po kleci, tak jsem to vzdala a seník dala pryč. :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
camilla napsal:taky mi do misek bobkují - bobky prostě vybírám. Objednala jsem si taky závěsné misky, ale bohužel mi nepřišly.
mně do misek taky čůrají - zajímavé, že jen do jedné ze dvou! :idea:
když tam zbyly granule, tak je počůrali, začala jsem jim teda dávat míň granulí, aby je dojedli, ale oni stejně čůrají i do prázdnmé misky... :?
nevíte, čím to je a jak jim v tom zabránit?
Mně se to stalo jen jednou a to už je docela dlouho, takže v tomhle nepomůžu. :(
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Do misky mi naštěstí nečůrají, bobek se tam občas najde, ale ten je skoro všude :roll:.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: západočeský kraj - Rokycany
- Kontaktovat uživatele:
tak to Denda má keramickou misku na poličce v rohu a ještě ji neshodil 8) Občas v ní bobky taky najdu, takže je vyndám a je to v poho. Párkrát mi do ní i načůral, ale to ho přestalo bavit. Zaplaťpánbu :P :P
Spíš máme teď taky problém se senem, které, co má novou klec (i když starý seníček) pokaždý skončí vytahaný na dně - zlobič jeden!!! :twisted: :twisted:
Spíš máme teď taky problém se senem, které, co má novou klec (i když starý seníček) pokaždý skončí vytahaný na dně - zlobič jeden!!! :twisted: :twisted:
-
- Zlatý uživatel
Sekyrkova napsal:Spíš máme teď taky problém se senem, které, co má novou klec (i když starý seníček) pokaždý skončí vytahaný na dně - zlobič jeden!!! :twisted: :twisted:
Tak u nás je to stejné, když je v seníčku plno sena tak všechno vyhazují. Ale divily byste se, jak to dokážou potom vyluxovat, když jsem pryč dva dny a druhou dávku nedostanou :roll:.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak to je svatá pravda, já taky když nejsem přes noc doma, tak je seno zlikvidovaný, ale jakmile nehrozí můj odchod, tak se toho ani netkne, protože potvorák ví, že večer přijdu, binec uklidím a do seníčku dám nové, které hurrrráááááá přes noc může zas rozházet!! :evil: :twisted:
Ale nevím, čím to je, protože to začal dělat až teď v nové kleci... :shock:
Ale nevím, čím to je, protože to začal dělat až teď v nové kleci... :shock:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj- Ostrava, F-M
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam taky takovou misticku s okem a pridratovala jsem ji dratkem,ale nevim jestli mam t samou co vy.kazdopadne miska na zemi uz neni ale cinci se na ni vzdycky pri basteni posadi takze je tam taky obcas bobek ale malokdy. Treba by proti curani pomohlo kdyby jsi jim tam misky dala tri a jestli curaji jen do jedne tak bychji nechala prazdnou a ty dve plne a videlo by se,ale taky muzou curat jen do granulek to sou potom vychcanusky :D :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
- Kontaktovat uživatele:
U nás byly misky taky do rána "totálně zbombardovaný", tak jsem je dala na domeček. Nad domečekem je polička a ta chrání obsah misky. A se senem to bylo úplně stejné. Když jsem dala nové seno do jesliček tak ho všechno vytahali. Tak jsme začali hrát hru kdo z koho. Oni to vytahají a já jim to dám zase spátky do jesliček... no a když ho podupali tak byl problém... pro ně - nové nedostali, dokud nesnědli staré.
Teď už je 2 týden klid. Seno je v seníčku a vytaháno je jen pár stébélek... No, uvidíme jak dlouho nám to vydrží.
Teď už je 2 týden klid. Seno je v seníčku a vytaháno je jen pár stébélek... No, uvidíme jak dlouho nám to vydrží.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak to já taky asi zkusím hru kdo z koho, já hloupá mu to seno vždycky vrátím a nebo sesbírám a dám do seníčku nové. Uvidíme tedy, jestli se mu bude líbit pošlapané seno staré pár dní... :twisted: :twisted:
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Re: Činčilí krmítka
gabča napsal:Už dva měsíce máme doma půlročního činčiláka Mikýska a stále bojujeme s tím, do čeho mu dávat jídlo. Když má misku na dně klece, tak si do ní bobkuje. Koupili jsme tedy závěsnou kovovou misku, ale ta je pouze posazená v takovém kovovém očkum, Miky už to zjistil, takže během pěti minut misku vysype. Může mi někdo poradit co s tím?
Ahoj:-)my sme to vyřešili tak, že sme misky zrušili a klům dáváme žrádlo na menší kus dubovýho dřeva už nám misky nevysypávaj...taky se nám osvečila půlka kokosovýho ořechu a nebo třeba na dno položit květináč a žrádlo dát do něho 8)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Sekyrkova napsal:tak to já taky asi zkusím hru kdo z koho, já hloupá mu to seno vždycky vrátím a nebo sesbírám a dám do seníčku nové. Uvidíme tedy, jestli se mu bude líbit pošlapané seno staré pár dní... :twisted: :twisted:
jj ale nesmí být počůrané.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
no to nééé, to hlídám!!!
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Praha 10
- Kontaktovat uživatele:
camilla napsal:taky mi do misek bobkují - bobky prostě vybírám. Objednala jsem si taky závěsné misky, ale bohužel mi nepřišly.
recyklace bez legrace :D :lol: :D
-
- Zlatý uživatel
Sekyrkova napsal:no to nééé, to hlídám!!!
Ať si to hlídají samy, potfůrky jedny zlobivé špinící .
Ale stejně je máme rádi .
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No,ale když si vezmete tu kokosovou skořápku-tak oni se tam nevejdou a strčej tam jen hlavu:-)Takže když si počůraj tu skořápku, můžete ji umejt a žrádlo si nepočůraj 8)
AHOJÁNEK my jsme to s krmením vymysleli takto koupili jsme kokos,mu uřízli víčko,to použili jako stojánek,ten je pridrátovaný na jedné z poliček k pletivu klece
-
- Zlatý uživatel
A to tu skořápku neokusují? Je to přece jenom ořech :?.
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
wormsik napsal:AHOJÁNEK my jsme to s krmením vymysleli takto koupili jsme kokos,mu uřízli víčko,to použili jako stojánek,ten je pridrátovaný na jedné z poliček k pletivu klece
No tak to my sme to udělali naprosto jednoduše:-))) Kokos sme rozřízli na půlku, vydlabali a dali do klece a do toho sme nasypali granulky 8)
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
styro napsal:A to tu skořápku neokusují? Je to přece jenom ořech :?.
Nevim jak jiné činči, ale naši ho vůbec nekoušou-dokonce sme jim do klece dali i celej a vůbec to s nima nehne 8) Oni rači koušou zakázaný věci, pacholci :evil:
Já jsem seníček po několika dnech dala pryč protože Mates měl největší potěšení z toho, že ho po pár minutách, co jsem ho naplnila shodil a rozházel seno po celé kleci a tak pořád dokola. A ještě s ním bouchal o klec, když tam lítal a bála jsem se, aby se o něj neporanil. Dávám seno nakonec do rohu klece kam nečůrá a myslím, že je to v pohodě.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Psáry
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem Honzíkovi koupila takovu tu chromovou kouli na seno se zvonečkem a je spokojenost na obou stranách. Vždycky, když už tam nemá ani stéblo začne rachotit se zvonečkem. Připadám si jak hotelová služba :D