Když jsem odcházela byl ještě v pořádku.
Když jsem odcházela byl ještě v pořádku.
Píše se den 17. prosinec 2005. Po několika chmurných dnech vyšlo sluníčko. Byl krásný zimní den, jako stvořený pro vyjížďku na koních zimní krajinou. Proto jsem se ráno společně s mamkou vydaly do nedalekého jezdeckého klubu. Když jsme odcházely, zašla jsem ještě zkontrolovat Pattyho a Jerryho (moje činčilky) jestli mají dostatek vody a sena. Oba vypadali spokojeně. Jerry seděl na poličce a Patty v domečku. Spokojeně jsem se usmála, oba podrbala pod bradou a odešla. Když jsem se však vrátila odpoledne domů, tak Jerry nehybně ležel na dně klece, Patty nad ním seděl a jako by mi chtěl říct, prosím pomoz mu. Ale už bylo pozdě, Jerry se otrávil když pobíhal po pokoji. Ohlodal nábytek a lak se mu stal osudným. Tímto bych chtěla Jerrykovi říct, promiň, že jsem toto zavinila, nikdy na tebe nezapomenu a Patty určitě také ne. a vám, co čtete tento článek bych chtěla říct, dejte pozor na svoje miláčky. Smrt nejde vrátit. :cry: :cry: :cry: :cry:
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
:cry: :cry: :cry:
To je mi moc líto! Je to smutný příběh a měl by být nám všem tady výstrahou.
Opatrnosti není nikdy nazbyt. Dneska dáváme na Ferdíka velký pozor,
ale kdysi jsem byla lehkomyslnější, naštěstí se nikdy nic vážného nestalo.
Drž se a činčilímu kamarádovi přeju hodně sil.
To je mi moc líto! Je to smutný příběh a měl by být nám všem tady výstrahou.
Opatrnosti není nikdy nazbyt. Dneska dáváme na Ferdíka velký pozor,
ale kdysi jsem byla lehkomyslnější, naštěstí se nikdy nic vážného nestalo.
Drž se a činčilímu kamarádovi přeju hodně sil.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: olomouc
to je mi strašně líto!!! :cry: :cry: :cry:
přeju ať to rychle překonáš a ať se zase můžete veselit!!
přeju ať to rychle překonáš a ať se zase můžete veselit!!
to je mi opravdu liito :cry: :(
ale tys je nechala pustene ze jo?
je to moc smutni...mnele si je radsi nechat v kleci
preju hodne stesti jerrymu... :cry:
ale tys je nechala pustene ze jo?
je to moc smutni...mnele si je radsi nechat v kleci
preju hodne stesti jerrymu... :cry:
ahoj, je mi to strašně líto, opravdu si myslíš, že to má z ohlodování nábytku, přece je máte již nějakou dobu a určitě si do nábytku už kousli.Docela jsem dostala strach, naši myšáci nám taky koušou nábytek, zdi a dveře, které jsme nedávno natírali, ne že by jim to člověk dovolil, sice se snažíme je hlídat, ale stejně si kousnou.Nemůže to mít z něčeho jiného? Ahoj Jarka
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
- Kontaktovat uživatele:
v jedné písničce se zpívá: "...čo bolí, to prebolí..." Je mi moc líto Jerryho... Vůbec si nedokážu představit, co bych dělala, kdyby se stalo něco mým činčám. Dneska v noci jedna z nich hrozně pískala. Ale jsou v pořádku...
Ahoj, i já vyjadřuju soustrast - je to smutné, jenže s tím se opravdu už nedá nic dělat. Nejhorší je, že ty potvůrky jsou strašně náchylný... Ať se Ti podobné příhody zdaleka vyhýbají a pozdravuj Pattyho a nezapomeň, že i on teď potřebuje o hodně víc lásky a ňufání, než dříve, když byli s Jerrym na lumpačení dva. Držte se!!!
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Psáry
- Kontaktovat uživatele:
Martino, to je mi moc líto!!! Hlavně se drž!! Patty tě teď bude hodně potřebovat, aby se necítil tak sám. Přeju hodně sil vám oboum!!!!
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Olomouc
Je to hrozne, uprimnou soustrast. Poridis Pattymu noveho kamarada at neni sam?
Ahoj lidičky, moc vám děkuji za podporu. Pattymu na vánoce pořídím kamaráda, protože mi připadá, že je smutný. Zatím má v kleci plyšáka a snažím se mu co to jde věnovat. Myslím, že to bylo z toho nábytku, protože tu noc, kdy ho ohlodal tam byli oba dva po prvé (v té místnosti), protože jsem onemocněla největší provděpodobností ,,jejich vinou". Dostala jsem toxoplazmózu a ta je přenosná z koček a hlodavců. Doma máme kočky i hlodavce. Proto jesm je dala do pokoje pro hosty než se uzdravím. A nevšimla jsem si otvoru za skříní a než jsem se vzpamatovala, tak už byl za ní. Ta skříň je obrovská, proto s ní nešlo pohnout. Mysleli jsme, že když dostane hlad, tak vyleze. Vylezl v noci, já jsem číhala a chytla ho, ale druhý den ... však už víte.
Další verze je z jedné rostliny. Taky docela velká pravděpodobnost. Lidičci zlatí, dejte prosím na ty svoje chlupáčky pozor, ať se nemusíte trápit jako já, že jsem neuděla dost proto, abych ho dostala ven. Měla jsem tu skříň třeba rozkopat.
Další verze je z jedné rostliny. Taky docela velká pravděpodobnost. Lidičci zlatí, dejte prosím na ty svoje chlupáčky pozor, ať se nemusíte trápit jako já, že jsem neuděla dost proto, abych ho dostala ven. Měla jsem tu skříň třeba rozkopat.
-
- Zlatý uživatel
Je to hrozne, ale ted uz jsi poucena a o to vetsi pozor budes davat na sve mazliky ted. Smutek jednou prejde, vim, bude to tezke a nebude to hned, ale uvidis, ze zase bude dobre. Preju hodne stesti a hlavne hodne radosti s novym mazlikem.
-
- Zlatý uživatel
mlade
Jestli chces, tak vim o krasnem bilem sameckovi, ktery bude k odstavu po Vanocich a byl by velmi levne, pokud pujde do dobrych rukou, mozna i zdrama.
Tak už jsem Pattykovi koupila kamaráda, nebylo to plánované. Šla jsem do Olomouc city nakupovat dárky. Chtěla jsem se podívat, jestli nemají ve zverimexu něco pro pejsky, kočičky a činčilku na Vánoce. Procházela jsem okolo klecí se zvířaty a v jedné klícce seděl krásný malý, asi dvou měsíční činčiláček a jak už je u mě zvykem, jsem ho ,,musela" koupit. Donesla jsem si ho domů a dala k Pattymu do klece. Přemýšlela jsem, jestli bych ho na první noc neměla nechat v jinačí kleci, protože na sebe chvilku prskali. Ale Patty není zlý, a on je ještě dětsko, tak jsem je nechala společně. Přes noc se nezakousli, Patty ho nechal nažrat tak jsem je už tak nechala. Rozhodně z toho neměl ani jeden žádné nervy. Když jsem činčiláka donesla, tak první co udělal bylo, že začal žrát. Přes noc si hrál s Pattym a teď už spokojeně spí a tulí se spolu. Fakt jsem ráda, že si tak rychle na sebe zvykli. :D
Taky se mi tim vyřešil dárek pro Pattyho. :lol: :lol:
-
- Zlatý uživatel
Martina Tošenovská napsal:Tak už jsem Pattykovi koupila kamaráda, nebylo to plánované. Šla jsem do Olomouc city nakupovat dárky. Chtěla jsem se podívat, jestli nemají ve zverimexu něco pro pejsky, kočičky a činčilku na Vánoce. Procházela jsem okolo klecí se zvířaty a v jedné klícce seděl krásný malý, asi dvou měsíční činčiláček a jak už je u mě zvykem, jsem ho ,,musela" koupit. Donesla jsem si ho domů a dala k Pattymu do klece. Přemýšlela jsem, jestli bych ho na první noc neměla nechat v jinačí kleci, protože na sebe chvilku prskali. Ale Patty není zlý, a on je ještě dětsko, tak jsem je nechala společně. Přes noc se nezakousli, Patty ho nechal nažrat tak jsem je už tak nechala. Rozhodně z toho neměl ani jeden žádné nervy. Když jsem činčiláka donesla, tak první co udělal bylo, že začal žrát. Přes noc si hrál s Pattym a teď už spokojeně spí a tulí se spolu. Fakt jsem ráda, že si tak rychle na sebe zvykli. :D
Gratuluji a preji hodne cincilich radosti s novym kamaradem. Uz ma jmeno? Ty jsi z Olomouce?
V Olomouci sice jsem na škole (na gymplu), ale pouze tam denně dojíždím ze Zábřeha. Jmeno má. Dlouho jsem sice nevěděla, ale pak se mu začalo říkat PYŠTA, tak mu to i zůstalo.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
- Kontaktovat uživatele:
Gratulujeme všichni!!! máš už foto?
Vrátit se na “Nemoci a potíže”