mohu trošku omýt činču?
mohu trošku omýt činču?
Koupila sem před třemi dny mláďátko ve zverimexu.... spíše zachránila (špatný kožíšek, strava, průjem) A jelikož je můj první mám dotaz jestli mu můžu trošku umýt třeba hadříkem bříško a nohy. Pořád se koupe v písku ale nepomahá. Takhle ho nemůžu nechat ani proběhnout :( Díky moc za rady!!
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
umývání
myslím, že pro činči není dobrá voda..... ale jejich vlastní výkaly jsou ještě horší (aspoň teda podle mýho). Z nejhoršího bych ho opláchla, četla jsem tu i o zaběhlých činčilách, který se vykoupali v záchodě a taky o fénu (jestli se pletu tak mě opravte), takže bych zkusila najít ty příspěvky a třeba se zeptat na případný šok nebo čím ty činči utrpěly po vykoupání (jestli to ten fén zpravil nebo ne)
Martina
Martina
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Já bych to skusil zlehka tím vlhkým hadříkem. Pokud se pak nedostane do průvanu, tak by to nemělo vadit. Uvažuji podle toho, že v horkách jsem dával do klece studený kámen a na něm se srážela vlhkost. A činče na něm klidně seděli, i když pak měli vlhké bříško. Pokud by ji to ale příliš stresovalo, tak bych to nedělal.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Olomouc
- Kontaktovat uživatele:
No se zapomenutým...záchodem máme zkušenost, zkus opravdu jemně navlhčený hadřík a pak pokud to snese a bude se jí to líbyt (jako našim) na slabo vlažný fén a nebo ručník, který by měl vcucnout přebytečnou vlhkost. :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
- Kontaktovat uživatele:
vlhký hadřík není problém, taky to tak dělám, když jsou mé činči ušmudlaný. Taky mi jedna z nich spadla do záchoda, ale fén jsem nepoužila, jen ručník, do kterého jsem ji zabalila. Byla tak vystreslá, že jí vůbec nevadilo, že je v tom ručníku zabalená až po uši
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Postřižín u Prahy
Ja jsem Šidyho taky zabalila po skoku do záchoda do suchého ručníku. A ani se mi v náruči nehnul.
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych ji nasadila tu dietu a otřela ji ručníkem-a kdyby měla nějaký chlupy od hovínka slepený,tak bych se je nebála ustřihnout. Jinak fén bych rači u tak malýho vystresovanýho zvířatka nedoporučovala, aby se nevystresovala ještě víc.
Vrátit se na “Nemoci a potíže”