Činčlka je nemocná

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » Ne Zář 24, 2006 11:51

Tak tady pomůže jen wrestling nebo souboj v plavkách v blátě. Bóže jak já se na to těším Obrázek

Disable adblock

Dalead

Příspěvekod Dalead » Po Zář 25, 2006 9:55

Všem vám děkuji.
Je mi moc líto, že se kvůli nám hádáte.
Každý poradí to co je mu pomohlo, Děkuji Ině za čísla i Terezce za rady a všem ostatním.
Terko co je ten zázrak?

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Po Zář 25, 2006 11:56

tak ja nevim, ale v Brne rikali, ze 14dni kdyz cincila nebude bastit granule a nic tvrdeho a bude na dokrmovani tekutou stravou se jeste nic nedeje a na prerustani stolicek to vliv nema.
Aby se zuby obrusovaly, tak by stejne byval Ferdik musel jist hned tvrde granule a seno, coz asi, jak jsi zde psala, ze jedl spis nejake laskominy, ktere jsou mekke, jako piskotky apod. tak tim si zuby stejne neobrousil.
Uz jsem Ti svuj nazor psala driv, ze sice zuby mohly byt zkracene a obrousene dobre, ale problem mohl byt u tech korenu a proto take ty problemy s ocickem. Co vim, tak jste uz kdysi meli problemy se slznyma kanalkama a ty se nejcasteji objevuji v souvislostu s korenama a tohle odhali pouze rentgen zubu kompletni a celisti.To muze mit zuby sebelip zbrousene, ale ty bolesti kvuli korenum, ktere tlaci na kanalky jsou tak silne, ze cincilka odmita jist a tim padem nasledne prerustaji zuby a delaji se vroubky i na stolickach. Je ale fakt, ze s tim se nic moc delat stejne neda, jen porad dokola zbrusovat zuby, dokud to jde a prikromovat.
Pokud Ti uz ale basti i granule ted, tak uvidis, treba by to mohlo byt dobre.
Cincila opravdu prestane jist jen tehdy, kdyz ji neco boli a hlavne dela problemy jist, nebo kdyz je na tom psychicky spatne kvuli stresu a neco ji trapi, jako napriklad odlouceni, nebo umrti druhe cincilky. Ver mi, ze zadna nevyhladovy dobrovolne, kdyz se muze najist a je jinak vpohode. Cincila, kdyz si vezme do hlavy, ze umre, tak proste umre a nic ji od toho neodradi, ale musi tomu neco takoveho predchazet.Neverim, ze by prestala jist a dobrovolne vyhladovela jen proto, ze je lina jist.
Tak se tu mejte, je mi lito, ze tady doslo opet ke konfliktu a stretu, ale jen jsem chtela pomoci novemu uzivateli a je ho cincile, mela jsi me nechat byt a nerejpat do meho pripspevku.
Naposledy upravil(a) Ina dne Po Zář 25, 2006 14:34, celkem upraveno 1 x.

tuta
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tuta » Po Zář 25, 2006 12:20

Ver mi, ze zadna nevyhladovy dobrovolne, kdyz se muze najist.

hejhejhej
podívej se na Barču, jde nejspíš o vyjímku potvrzující pravidlo, je jí nejspíš 10, 7 let (zrhuba) odmítala granule, před těmi 7 lety zhubla natolik, že jsem jí mohla dlaní počítat žebra (seno baštila, ale asi není dost výživný). Od tý doby co jsou holky tři, tak se přecpává granulema jak o život... Své směsky jsem přestala dávat (obsahovaly to co granule!!! upozorňuji), protože jsem nemohla hlídat co která z toho vyzobe... Není¨to rejpání, ale existují vyjímky potvrzující pravidlo... a¨je mi líto, že jsem byla Terkou použita jako nástroj pomsty...

Ohledně krmení když má problémy nedokážu poradit, na zvýšení chuti bych zkusila dávat klasické pivovarské kvasnice (prodávaj se v lékárně)-něco jak b-komplex, ale ne chemicky upravený... S veterinou v Brně mám dobré zkušenosti, s Barčou jsem byla na klasické garančce (pan doktor byl velmi příjemný, i když říkal že je Barča dost divoška) s Matyldou jsem tam byla na operaci, musela jsem ji tam nechat přes noc, výborný přístup ke mně i k Matylde (zase jsem dostala upozornění, že je dost divoká)... Terka doufám počká 10 let, než bude muset na kontrolu...
M.

Disable adblock

Radka.o
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radka.o » Po Zář 25, 2006 12:29

tuta napsal:Ohledně krmení když má problémy nedokážu poradit, na zvýšení chuti bych zkusila dávat klasické pivovarské kvasnice (prodávaj se v lékárně)-něco jak b-komplex, ale ne chemicky upravený... .

Myslíš Pangamin??? my občas psům kupujeme pangamin s pupalkou mají po něm krásný kožíšek ale pravda jsou "trošku" žravější :lol: Jezevčiče Ája i dobrovolně baští černý uhlí pokud je třeba :wink:

tuta
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tuta » Po Zář 25, 2006 12:32

ok, přesně tak pangamin, já sama ho beru a su fakt žravá.... ale když 2x do roka píchám b12 tak je to eče horší... a ten pangamin je menší zlo než jakýkoli lék ať užívaný formou tablet nebo injekcí

Radka.o
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radka.o » Po Zář 25, 2006 12:42

tuta napsal:ok, přesně tak pangamin, já sama ho beru a su fakt žravá.... ale když 2x do roka píchám b12 tak je to eče horší... a ten pangamin je menší zlo než jakýkoli lék ať užívaný formou tablet nebo injekcí

to určo B12 je větší humus... a komu pangamin nevoní dělajího i jako lentilky :wink: :lol: jsou to fakt jedny z nejlevnějších vitamínů. By mě zajímalo co na to činči? U těch mích to ale zkoušet nebudu i tak jsou dost nenažraný...

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Po Zář 25, 2006 20:44

No mně zase doktorka říkala, že s činčilou je to jako s kočkou, že ta když si řekne, že jíst nebude, nedonutí ji ani hlad. Pokud jde o mně, tak jsem jí to uvěřila, protože Ferdík byl "zdravý" neměl žádné příznaky ničeho a jen jsme čekali, kdy začne něco jíst. Byl to boj neustále zkoušet nové věci, míchat kašičky s různýma příchutěma, protože ten hajzlík nejedl dvakrát to samé. Spadl mi poslední dobou kámen ze srdce. Teď zase řešíme přehnanou žravost, protože včera okusoval vidličku od sekané. A pak že je činčila býložravá :lol: .
No tak se tomu zasmějte a neodsuzujte mě, já ho tím nekrmím, prostě ráda sděluju veselé historky.

tuta
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tuta » Po Zář 25, 2006 20:46

hehe, sekačka je fajn řeknu Jezevcovi (mamince), že jsem něco takovýho už dlouho neměla

ivik
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Hranice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ivik » Po Zář 25, 2006 20:46

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Po Zář 25, 2006 20:59

ale to mela pani doktorka pravdu, ponevadz z vlastni zkusenosti vim, ze kdyz si umane nejist, tak jist nebude, ale take to musi mit duvod a u nich staci velmi malo. Bud nejake trapenicko se zdravim, nebo stres. U nej to mohlo zapricinit i to, ze mu neco bylo a ta prevozy na veterinu. Znam i pripad, kdy si cincila zlomila nohu a nohu ji zachranili, vylecili, ale nasledne umrela stresem z tech prevozu na vetrinu a leceni.

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod STYRO » Po Zář 25, 2006 21:03

No už se těším, jak budu své činče dělat psychologa :roll:.

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Po Zář 25, 2006 21:09

Jak už jsem psala Ině, tak ten můj vychcánek vždycky cestou k doktorce v autě začal baštit, baštil v čekárně a dokonce i v ordinaci před doktorkou. Dělal se vzorný a já si připadala jak blbec :oops: , že si vymýšlím. Třeba se chová jako kdejaká ženská a ve stresu se cpe.

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod STYRO » Po Zář 25, 2006 21:19

Možná je to jeho jediná šance jak te může "sprdnout" :lol:.

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”