Jsem zacatecnik - prosim poradte :)

Diskuze o bydlení, venčení a klecích.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

mishiczka
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Jsem zacatecnik - prosim poradte :)

Příspěvekod mishiczka » Ne Bře 30, 2008 20:52

Ahoj, dneska jsem si dovezla cincilku, mesicni. koupila jsem klec, seno, domek, zradlo, pisek. ted ale mam problemy - nechavat misku s piskem v kleci? jak casto pisek cistit? on se vyhazuje nebo nejak prosiva sitkem? jak velka ma byt miska na pisek? je ve stresu a proto porad kadi, nebo je to normalni a kaka vsude a porad? kaztdy rika neco jineho, ale radeji se zeotam tady odborniku. moc diky.. a pokud mate neco, o cem by kazdy zacatecnik mel vedet, pisnete prosim.. dekuji

Disable adblock

bigi
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Třinec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bigi » Ne Bře 30, 2008 20:53

To má opravdu jenom měsíc? To je nějak málo, aby už byla pryč od matky.

mishiczka
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod mishiczka » Ne Bře 30, 2008 20:58

pardon, napsala jsem to blbe. chovatelce zustala posledni a je to mesic od doby, kdy se mela dat od chovatele. takze 6-7 tyden + mesic

bigi
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bigi » Ne Bře 30, 2008 21:03

Já osobně nechávám Niki písek při výběhu, pak ho prosiju, protože se někdy podaří, že se do něho vyčůrá nebo pustí bobky. A jako koupací nádobu používám skleněnou kouli.

Disable adblock

pepsi.zelvicka
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Slavkov, okr. Uherské Hradiště

Příspěvekod pepsi.zelvicka » Ne Bře 30, 2008 21:17

Moje činčilky mají písek v přepravce, kde je sundané víko, mám ji postavenou v pokoji, koupou se vždycky, když je pustím, do klece jim ho nedávám, zbytečně by ho během jedné noci znečistili..potřebuješ nějakou nádobu, která je vyšší (aby nebyl všude kolem písek) a aby se tam činčila v pohodě vešla :-) Písek občas přeseju přes sítko, aby se nekoupali v bobkách :-)) Měním ho asi po 14 dnech. Je dobré, koupit si Fungistop, je to prášek, který se přidává do písku, slouží jako prevence proti plísním. Bobkuje vždy a všude..to je normální, budeš muset asi častěji vysávat :lol: Přítel má bobky dokonce i ve vypraných ponožkách, vyzul se v posilovně a vytřepal bobek a o týden později ho z boty vytřepal v práci :lol: Určitě činčilku 2x do měsíce važ, když by v budoucnu výrazně začala ubývat na váze, poznáš tak, že je nemocná. A hlavně ji nedávej směsky, dávej ji pouze granule, seno, vodu, občas něco na zub jako jablíčko, vetvičku jabloňě, šípek, třeba trošku vloček.. :wink:

mishiczka
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod mishiczka » Ne Bře 30, 2008 22:20

me prave potradily jen smes. takze smes nee? koupila jsem i seno, at ma na vyber. a co v noci? dela binec nebo se da spoat? :)

bigi
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bigi » Ne Bře 30, 2008 22:28

Dělají cirkus, je to noční zvíře. My jsme jí nechali udělat dřevěnou klec, tak ji moc neslyšíme, jenom když chce jít ven, tak začne kousat pletivo. Klec je v pokojíčku u kluků a těm to vůbec nevadí, spí jak dřeva.

mishiczka
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod mishiczka » Ne Bře 30, 2008 22:33

aha :) ja mam klec, tak to se mam na co tesit :)

mishiczka
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod mishiczka » Po Bře 31, 2008 8:21

tak teda... usla jsem sotva ve tri... to bude kazdou noc tak rvat?? :(

Peťulinka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Třebíč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Peťulinka » Po Bře 31, 2008 9:58

jojo bude...já mám velkou klec v pokojíku a na noc ho dávám vedle do pokoje do malé klece takže mám klid :) pokud ho máš kam přemístit tak ho dej na noc jinam a budeš moct spát :) dvakrát jsem zkusila ho nechat puštěnýho přes noc ve svým pokoji a pořád po mě skákal, dělal bordel a teda probuzení když mi seděl na hlavě to není moc příjemný takže tohle nedoporučuju :lol:

boruvka311
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj- Ostrava, F-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod boruvka311 » Po Bře 31, 2008 10:20

Nevim jestli je to dobre davat ho na noc do mensi klece, kdyz je prave nocni zvire a prave v noci se vy\radi..pred den kdyz spi tak mu muze byt jedno jestli je ve velke kleci nebo nee :wink: udelala bych to spise, kdyz uz, naopak...jinak ja mam v pokoji cincilky i potkany a zvykla jsem si behem mesice a spim jak drevo..nic me nerozhaze :D ..kdyz u me spavaly kamosky a mela jsem v pokoji i andulky tak rano rikaly ze vubec nespaly ze to svitoreni proste bylo desne, ale ja nic neslysim..ani kdyz vedle nich sedim tak zvuky jdou mimo me a kazdy rika ze se ten kraval neda vydrzet :D ..je to o zvyku..par bezesnych noci a pak bude dobre :D :wink: :P

Peťulinka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Peťulinka » Po Bře 31, 2008 10:27

no já to teda zkusím ale teda nevím nevím....takhle to už je od tý doby co ho mám tj. 4 měsíce...a někde jsem tu četla že zvíře si na to zvykne...já ho vždycky nechám tak do desíti až jedenácti běhat a pak to do rána vždycky vydržel, ta klec není zas tak malá no...

mishiczka
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod mishiczka » Po Bře 31, 2008 11:11

jezisi :)ú nedelejte si ze me srandu. :) to ze lita po kleci mi nevadi, ale to rvani by vzbudilo i mrtvolu.. to fakt nee :) a ze to nikde neni napsane jako upozorneni, aby clovek vedel :)

Peťulinka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Peťulinka » Po Bře 31, 2008 12:22

no to sem taky zjistila až když v noci začal ječet :lol: kňukání mi nevadilo ale takový to "štěkání" to by probudilo fakt i mrtvýho :lol: ale normálka jsem vstala, šla ho pohladit a byl klid :)

boruvka311
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod boruvka311 » Po Bře 31, 2008 13:18

Je to jets eprcek:-)..treba se mu porad styska po byvalem domove, ono to urcite casem prejde :-).. u nas uz se tedkom v noci vazne nic nedeje :-)..parkrat si zahlodaji do polocek ale jinak je klid:-)...holt me asi chteji nechat vyspat :D :wink:

mishiczka
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod mishiczka » Po Bře 31, 2008 13:37

myslize, ze to prejde? ma asi tak dva mesice.. je pravda, ze jakoby steka v parvidelnych intervalech. ale pres den nic, vecer jsem mela zaplou tv a nic. pak jsem zhasla, tv vypla a najednou to zaclo..
kdyz jsem opet tv zapla, zvuky prestaly.. ale asi mi date zapravdu, ze u tv se spat neda...

boruvka311
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod boruvka311 » Po Bře 31, 2008 14:26

:D ja u tv usinala, ale od doby co mi ji nema kdo vypinat tak musim sama :D ..jinak podle me se mu urcite styska..porid mu kamarada nebo mu skus dat do klece pysaka :wink: ale urcite ten stesk casem prejde a na zvuky is clovek zvykne..stejne jako si zvykne na pach zvirete zvykne si i na zvuky :wink:

Peťulinka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Peťulinka » Po Bře 31, 2008 14:26

někdo to umí, já třeba né a neumím spát ani s činčou v pokoji :lol: ale dneska to zkusím, nemusím zatím nikam vstávat tak uvidíme tento týden :) jj to bylo štěkání a pokaždý se to opakovalo po stejný době...zkus to udělat jak já, jít ho pohladit a bude mu líp, u čikiho to taky zabralo :)

Plačková Kamila
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Plačková Kamila » Po Bře 31, 2008 14:31

Peťulinka napsal:jojo bude...já mám velkou klec v pokojíku a na noc ho dávám vedle do pokoje do malé klece takže mám klid :) pokud ho máš kam přemístit tak ho dej na noc jinam a budeš moct spát :) dvakrát jsem zkusila ho nechat puštěnýho přes noc ve svým pokoji a pořád po mě skákal, dělal bordel a teda probuzení když mi seděl na hlavě to není moc příjemný takže tohle nedoporučuju :lol:

cincilka by mela bejt ve velke kleci hlavne vecer :D skus si dat velkou klec do jneho pokoje ale ja myslim ze si zvyknes neni to zas takovej ramus :) me to nevadi

mishiczka
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod mishiczka » Po Bře 31, 2008 14:35

no ja mam spani na nic. vzbudi me i malej krecek, kdyz si prdne, takze nevim. skoda, asi ji fakt budu muset nekde dat. je pravda, ze kdyz jsem ji dlaa vedle doi pokojicku, co mam hned kousek od postele, i to stekani bylo slyset. ale chvilku, pak to asi vzdala. jinak se mi prosim mrknete na fotku, nevim, asi ma plisen. kupovala jsem i ve zveraku, a meli ji mesic v akvarku,. pomuze ten fungistop?

http://fotogalerie.cincila.com/displayi ... at=0&pos=0

Peťulinka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Peťulinka » Po Bře 31, 2008 14:54

Plačková Kamila napsal:
Peťulinka napsal:jojo bude...já mám velkou klec v pokojíku a na noc ho dávám vedle do pokoje do malé klece takže mám klid :) pokud ho máš kam přemístit tak ho dej na noc jinam a budeš moct spát :) dvakrát jsem zkusila ho nechat puštěnýho přes noc ve svým pokoji a pořád po mě skákal, dělal bordel a teda probuzení když mi seděl na hlavě to není moc příjemný takže tohle nedoporučuju :lol:

cincilka by mela bejt ve velke kleci hlavne vecer :D skus si dat velkou klec do jneho pokoje ale ja myslim ze si zvyknes neni to zas takovej ramus :) me to nevadi

no těžko bych stěhovala kus nábytku z mého pokoje ze kterýho je teďka klec ale já to s ním nějak přežiju, kdyžtak špunty do uší mám :lol:

Peťulinka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Peťulinka » Po Bře 31, 2008 15:18

mishiczka napsal:no ja mam spani na nic. vzbudi me i malej krecek, kdyz si prdne, takze nevim. skoda, asi ji fakt budu muset nekde dat. je pravda, ze kdyz jsem ji dlaa vedle doi pokojicku, co mam hned kousek od postele, i to stekani bylo slyset. ale chvilku, pak to asi vzdala. jinak se mi prosim mrknete na fotku, nevim, asi ma plisen. kupovala jsem i ve zveraku, a meli ji mesic v akvarku,. pomuze ten fungistop?

http://fotogalerie.cincila.com/displayi ... at=0&pos=0

fungistopem určitě nic nezkazíš :)

mishiczka
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod mishiczka » Po Bře 31, 2008 15:25

doufam, je mi ji vazne lito. chudacek malinky.. nevim, jak muzou byt ti prodavci tak bezcitni, nic nereknou.. kdyby me na to alepspon upoziornily.. ach jo...

Plačková Kamila
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Plačková Kamila » Po Bře 31, 2008 15:34

jim na tom nezalezi jim jde jen o penize bohuzel :!: :!: :!: :!:

Peťulinka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Peťulinka » Po Bře 31, 2008 15:35

ono to bude dobrý, teďka už je v dobrých rukou :)

Disable adblock

Vrátit se na “Bydlení”